Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on joustava

Fortum Tarkka pörssisähkö ja vakiohinnoiteltu Vakio sähkösopimukset ovat toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia ilman pitkää määräaikaista sitoutumista. Voit irtisanoa tai vaihtaa sopimuksen helposti toiseen silloin kuin haluat. Uusi sopimus voi alkaa nopeimmillaan 14 päivän kuluttua.

Miksi Fortum Tarkka?

Fortum Tarkka sopimus seuraa pörssi­sähkön hintaa tunneittain – sinä voit seurata Oma Fortum -sovel­luksen kautta tunti­hintoja ja kulutus­ke­hi­tystä. Ja näin ajoittaa kulutustasi edulli­sille tunneille. Pörssi­sähkön hinta määräytyy avoimesti sähkö­pörs­sissä ja on siis markkinahinta, joka perustuu kysyntään ja tarjontaan. Katso pörssisähkön hinta nyt.

Vakio sopii sinulle, jos

  • Check arvostat helppoa ja huoletonta sopimusta
  • Check asut kerrostalossa ja sähkönkulutuksesi on normaalitasoa
  • Check arvostat sopimusta, jonka sähköntuotannossa ei ole käytetty fossiilisia polttoaineita
  • Check jos haluat nopeasti vaihtaa sopimusta toiseen sopimukseen sähkön hinnan muuttuessa

Jos haluat valita jonkun toisen sopimuksen, niin katso kaikki Fortumin sähkösopimukset

Kaikki sähkösopimukset

Kysymyksiä ja vastauksia toistaiseksi voimassa olevaan sähkösopimukseen liittyen

Mitä tarkoittaa toistaiseksi voimassa oleva sopimus?
Chevron down

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus tarkoittaa sitä, että voit lopettaa sopimuksen milloin vain kahden viikon irtisanomisajalla. Voit myös vaihtaa sopimuksen toiseen milloin vain. Uusi sopimus voi alkaa nopeimmillaan 14 päivän kuluttua.

Jos muutat toiseen osoitteeseen, voit siirtää nykyisen sopimuksen uuteen kotiin tai tehdä kokonaan uuden sopimuksen.

Kannattaako valita toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus?
Chevron down

Se ei sido sinua määräaikoihin, sillä sähkösopimus on toistaiseksi voimassa oleva. Voit vaihtaa sopimusta milloin vain. Uusi sopimus voi alkaa nopeimmillaan 14 päivän kuluttua.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus ja irtisanominen
Chevron down

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on nimensä mukaisesti voimassa toistaiseksi – ilman kiinteää sopimusaikaa. Toisin kuin määräaikainen sähkösopimus, toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen voi irtisanoa kuluttajasuojalain mukaisella 14 vuorokauden irtisanomisajalla. Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen irtisanomiseen ei tarvita mitään erityistä syytä, eikä sopimuksen irtisanomisesta synny kustannuksia.

Tämän sopimuksen voit siis vaihtaa toiseen sähkösopimukseen kuten vaikka määräaikaiseen sopimukseen, jossa hinta on kiinnitetty pidemmäksi aikaa. Joustavuudestaan johtuen toistaiseksi voimassaolevat sopimukset ovat hyvin suosittuja suomalaisten keskuudessa.

Mitä sähkösopimukselle tapahtuu muuton yhteydessä?
Chevron down

Muuttaessa voit ottaa nykyisen sopimuksen mukaan uuteen osoitteeseesi. Tee vain muuttoilmoitus Fortumin sivuilla ja saat sopimuksen samalla hinnalla myös uuteen kotiisi. Voit myös vaihtaa sopimustasi sinulle sopivammaksi, jos asuntosi koko tai sähkönkulutus muuttuu paljon uudessa kodissasi ja toinen hinoittelumalli on sinulle parempi.

Voinko valita miten toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen sähkö on tuotettu?
Chevron down

Kaikki Fortumin sähkösopimukset sisältävät hiilidioksidivapaasti tuotettua sähköä. Voit lisätä tilausvaiheessa tai muuttaa myöhemmin sähkön alkuperää, eli sitä miten kuluttamasi sähkö on tuotettu, 100 % aurinkoenergiaan tai 100 % uusiutuvaan energiaan.
 

Miten hinta muodostuu? Onko toistaiseksi voimassa oleva edullinen?
Chevron down

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus voi olla halvin sopimus, kun sähkömarkkinoilla tapahtuu paljon muutoksia ja hinnat vaihtelevat nopeasti. Kun seuraat aktiivisesti sähkömarkkinoita ja haluat itse valita sopivimman hintaisen sopimuksen, voi Fortum Tarkka tai Fortum Vakio olla sinulle juuri nyt edullinen sähkösopimus, jonka voi vaihtaa helposti ja vaivattomasti. Sähkön hinta vaihtelee markkinahintojen mukaan.