Fortum Duo – fiksusti yhdessä - Kampanja

Kiinteä hinta 2 vuodeksi ja voit säästää ajoittamalla kulutusta

Fortum Duo

Säästöä ja vakautta kaikkialle Suomeen!

Fortum Duo – fiksusti yhdessä kaikkialle Suomessa

Fortum Duo tarjoaa edullisen kiinteän hinnan kahdeksi vuodeksi ja mahdollisuuden säästää ajoittamalla kulutusta silloin kun sähkön tuntihinta on alempi. Duo on fiksu sähkösopimus sinulle.

Miksi valita Duo?

Fixed price
Sähkön­hin­nassa kiinteä osuus

Fortum Duo tarjoaa sopimuk­seesi vakautta, sillä sen kiinteän hinnan osuus on sama 2 vuoden ajan.

Bath
Mahdol­lisuus säästää

Kun kulutat sähköä kulutus­huip­pujen ulkopuo­lella, voit laskea kiinteää sähkön­hin­taasi.

Circular economy
Ilmastoa huomioiden

Duo-sopimuksen sähkön­tuo­tanto ei lisää ilman hiili­diok­si­di­pi­toi­suutta. Voit valita myös 100% uusiu­tuvana tai aurin­ko­sähkönä.

Miten Fortum Duo eroaa muista sopimuksista?

Pörssisähkö- sopimus

+ Ajoittamalla kulutusta voit
vaikuttaa sähkölaskun loppusummaan

– Riski sähkön hintojen nousemisesta
on koko ajan läsnä

Duo- sähkösopimus

+ Ennustettavuutta kiinteään hintaan pohjautuvalla energian osuudella (c/kWh)

+ Keskittämällä sähkönkäyttöäsi edullisille tunneille, voit vaikuttaa sähkölaskusi loppusummaan   pörssihintaan perustuvalla kulutusvaikutuksella (c/kWh)

Kulutusvaikutus tarkoittaa sitä, että sähkölaskusi loppusummaan tulee joko vähennys tai lisämaksu riippuen sähkönkäyttösi ajoituksesta. Vaikutus hintaan on maltillisempi kuin pörssisähkö –sopimuksissa.

Kiinteähintainen sähkösopimus

+ Saat mielenrauhaa, kun tiedät paljonko sähkö maksaa

+ Kahden vuoden kiinteähintaisella sopimuksella suojaudut hintatason vaihteluilta ​


– Et hyödy sähkön matalista hinnoista, vaan maksat aina samaa hintaa

Fortum Duosta kysyttyä

Mitä kulutusvaikutus tarkoittaa konkreettisesti
Chevron down

Tyypillisesti kulutusvaikutus on -2 c/kWh ja +2 c/kWh välillä. Jos käytät yhtä paljon sähköä silloin kun se on halpaa ja silloin kun se on kallista, kulutusvaikutuksesi on 0 c/kWh ja maksat energiasta sopimuksesi energian perushinnan mukaan.

Alla on kerrottu esimerkein, miten kulutusvaikutus vaikuttaa sähkölaskuun. Esimerkissä on käytetty Fortum Duo -sopimuksen hintana 23 c/kWh.
 

Sähkölaskua pienentävä kulutusvaikutus:

Kun ajoitat sähkön kulutuksen pörssisähkön kuukauden keskihintaa edullisimmille tunneille, kulutusvaikutus on etumerkiltään negatiivinen eli se pienentää sähkölaskuasi.

Esimerkiksi, jos kulutusvaikutus on -2 c/kWh.

Sähkölaskussasi laskutettava energian hinta lasketaan 23 c/kWh – 2 c/kWh = 21 c/kWh (+ perusmaksu).
 

Sähkölaskua suurentava kulutusvaikutus:

Kun ajoittaa sähkön kulutuksen pörssisähkön kuukauden keskihintaa kalleimmille tunneille. Kulutusvaikutus on etumerkiltään positiivinen, eli se lisää sähkölaskuasi.

Esimerkiksi, jos kulutusvaikutus: +2 c/kWh

Sähkölaskussasi laskutettava energian hinta lasketaan 23 c/kWh + 2 c/kWh = 25 c/kWh (+ perusmaksu).

Mitä enemmän ajoitat sähkönkulutusta pörssisähkön kuukauden keskihintaa edullisimmille tunneille, sitä enemmän hyödyt kulutusvaikutuksesta, joka tässä tapauksessa pienentää sähkölaskuasi.

Mitä tarkoittaa "määräaikainen sopimus" ?
Chevron down

Sopimus on voimassa 24 kk pituisen määräajan. Määräaikana Duo-sopimusta ei voi lopettaa eikä vaihtaa toiseen, paitsi jos esimerkiksi muutat toiseen osoitteeseen.

Mistä Fortum Duon hinta koostuu?
Chevron down

Fortum Duo-sopimuksen hinta muodostuu energian kiinteästä osasta (c/kWh), kuukausittaisesta perusmaksusta (€/kk) , sekä sähköpörssin hintaan perustuvasta kulutusvaikutuksesta (c/kWh), johon asiakas voi itse vaikuttaa ajoittamalla kulutustaan. 

Kulutusvaikutus määräytyy jokaisen kuukauden lopussa jälkikäteen asiakkaan tuntikohtaisen sähkönkulutuksen sekä pörssisähkön tuntihintojen perusteella.

Se osa asiakkaan sähkönkulutuksesta,  joka ajoittuu pörssisähkön kuukausikeskihintaa edullisempiin tunteihin vaikuttaa positiivisesti kulutusvaikutukseen, eli energiamaksu alenee. Kulutusvaikutus toimii myös toisinpäin, eli voi olla asiakkaan kannalta negatiivinen, jolloin vaikutus energiamaksuun on nouseva.

Perinteiseen määräaikaiseen sopimukseen verrattuna, Fortum Duo -sopimuksella voit saada edullisemman hinnan. Tyypillisesti kulutusvaikutuksen haarukka on -2 c/kWh - +2 c/kWh.

Duo-sopimuksessa kuukauden lopullinen energiahinta toteutuu aina kiinteänä energiahintana +/- kulutusvaikutus. 

Miten voin vaikuttaa sähkön hintaan ajoittamalla kulutustani?
Chevron down

Pörssisähkön hinta määräytyy tunneittain. Kun sähköä käytetään paljon eli sen kysyntä on korkeampaa, myös sähkön hinta on yleensä korkeampi. Historiallisesti sähkö on halvimmillaan klo 01-05 yöllä. Ajoittamalla sähkön kulutuksen (esim. saunomisen, lattialämmityksen, sähköauton lataamisen jne.) tunneille, jolloin pörssisähkön hinta on matalampi,  asiakas pystyy vaikuttamaan sähkölaskun loppusummaan. 

Oma Fortum mobiiliapplikaatiosta tai nettipalvelusta pystyy seuramaan sähkön tuntihintoja vaivattomasti. Huomisen hinnat näet klo 15.00 jälkeen. Näin asiakas voi lyhyellä aikavälillä suunnitella sähkönkäyttöä vuorokauden edullisimmille tunneille.

Miten Fortum Duon kulutusvaikutus syntyy?
Chevron down

Kulutusvaikutus viittaa siihen, mihin aikaan vuorokaudesta ja minä päivinä käytät isomman osan sähköstäsi. Yleisesti ottaen jos käytät eniten sähköä silloin kun muutkin suomalaiset käyttävät eniten sähköä ja pörssisähkö on kallista (usein esimerkiksi arki-iltaisin), hintasi nousee. Jos taas käytät eniten sähköä halvempiin aikoihin (usein esimerkiksi yöt ja viikonloput), hintasi laskee.

Kulutusvaikutus määräytyy jokaisen kuukauden lopussa jälkikäteen tuntikohtaisen sähkönkulutuksesi sekä pörssisähkön tuntihintojen perusteella. Se osa sähkönkulutuksestasi, joka ajoittuu pörssisähkön kuukausikeskihintaa edullisempiin tunteihin, kulutusvaikutus alentaa energian hintaa laskullasi. Jos käytät enemmän sähköä silloin kun sähkö on kallista (usein esimerkiksi arki-illat), kulutusvaikutus nostaa energian hintaa laskullasi. Voit seurata pörssisähkön hintaa helposti Oma Fortum -sovelluksella tai netissä.

Tyypillisesti kulutusvaikutus on -2 c/kWh ja +2 c/kWh välillä. Jos käytät yhtä paljon sähköä silloin kun se on halpaa ja silloin kun se on kallista, kulutusvaikutuksesi on 0 c/kWh ja maksat energiasta sopimuksesi energian perushinnan mukaan.

Kulutusvaikutus on kuukausikohtainen, joten pörssisähkön hintojen yleinen nousu ei vaikuta sinun laskuusi, koska Duo-sopimuksessa energian hinnan kiinteä osa on lukittu.

Kulutusvaikutus lasketaan seuraavasti: summataan yhteen laskentajakson jokaisen tunnin kulutus kerrottuna kunkin tunnin pörssihinnalla. Kyseinen tulo jaetaan laskentajakson kokonaiskulutuksella, mistä syntyy asiakkaan laskutuskuukauden kulutuksella painotettu pörssihinta. Tästä vähennetään sähköpörssin laskentajakson keskihinta. Syntynyt erotus kuvaa, kuinka hyvin asiakkaan kulutus painottuu edullisille pörssitunneille. Luvun ollessa etumerkiltään negatiivinen kulutusvaikutus laskee asiakkaan sähköenergian hintaa ja luvun ollessa etumerkiltään positiivinen kulutusvaikutus nostaa asiakkaan sähköenergian hintaa. Sähköenergian laskutushinta ei voi kuitenkaan olla negatiivinen.

Miten Fortum Duo huomioi luonnon?
Chevron down

Halpoina pörssitunteina tuotettu sähkö on keskimäärin puhtaammin tuotettua kuin kalliina hetkinä tuotettu sähkö. Sähköntuotannon päästöt ovat silloin nimittäin alimmillaan.

Minulla on kaksivuotista määräaikaista sopimusta vielä monta kuukautta jäljellä. Miksi saan jo jatkosopimustarjouksen?
Chevron down

Saat ensimmäisen sopimuksen uusintatarjouksen hyvissä ajoin ennen 2-vuotisen sopimuksesi päättymistä. Saman tarjoukset näet aina myös Oma Fortum -palvelussa tarjouksen voimassaoloaikana.

Uusintatarjoukset perustuvat senhetkisiin markkinahintoihin, mutta tarjoushinnoissa on huomioitu uuden kahden vuoden sopimuksen alkamis- ja päättymisajankohta.

Tarjoukset ovat vain Fortumin sopimuksen uusijoille, sillä huomioimme tarjouksen hinnoittelussa nykyisen määräaikaisen sopimuksesi päättymisajankohdan. Siksi samaa tarjousta ei löydy fortum.fi-sivustolta.

Jos et heti tartu ensimmäiseen tarjoukseen, saat useamman tarjouksen ennen nykyisen sopimuksesi päättymistä. Tarjoushinnat vaihtelevat markkinahintojen mukaan. Voit uusia sopimuksen myös tarjousajan ulkopuolella ns. päivän hinnalla täällä. Tämä kannattaa tehdä kuitenkin lähempänä nykyisen sopimuksen päättymisajankohtaa.

Sinä itse päätät, milloin ja minkä tarjouksen valitset.

Duo-asiakkaana näet tuntihinnat helposti Oma Fortumista.

Oma Fortum-sovellus on näppärä apuri kotisi sähkö­asioiden hoitoon matka­pu­he­li­mella ja table­tilla. Oma Fortum -sovel­luk­sesta näet:

✓ Sähkön­käyttösi kilowat­teina ja euroina
✓ Sopimustiedot ja laskut
✓ Etuoh­jel­massa hankkimasi ilmaiset tunnit

Oma Fortum näyttää milloin markkinahinnat ovat edullisimmillaan, jolloin voit suunnitella sähkönkäyttöäsi paremmin lyhyellä aikavälillä. Seuraavan päivän hinnat näet palvelusta kello 15:00 jälkeen.

Tehtyäsi sähkösopimuksen voit ladata Oma Fortum -sovelluksen heti käyttöösi!

Lue lisää Oma Fortumista

Tilaa fiksu sähkösopimus kotiisi nyt! Tilaa Fortum Duo