Blogi

Yrittäjän sähkösopimuksen lisäpalveluilla helpotusta yrittäjän arkeen

31 toukokuu 2021

Tiedämme Fortumilla, että yritysasiakkaidemme arki on hektistä. Moni pk-yrittäjä pyörittää arkeaan omin hartiavoimin. Sen lisäksi, että yrittäjänä hoidat kaiken paperin pyörityksen, olet usein myös kädet savessa yrityksesi palveluja tuottamassa. Olemmekin Fortumilla halunneet helpottaa yrittäjien arkea ja tuoda siihen lisää turvallisuutta ja mielenrauhaa.

PK-yrittäjä verstaalla budjetoimassa sähköä

Fortumilla on joukko sähkösopimuksen kylkeen kiinnitettäviä palveluja, joiden avulla pystyt mm. ennakoimaan ja budjetoimaan sähkön kustannuksia, seuraamaan laskuja, saamaan energianeuvontaa ja ja ohittamaan asiakaspalvelujonot. Ja koska tahdomme, että tällä meidän yhteisellä pallollamme on hyvä elää tulevaisuudessa, haluamme antaa myös yrityksille helppoja keinoja osallistua ilmaston ja ympäristön suojeluun.

Selkeyttä ja turvaa sähkön kulutuksen ennakointiin ja kustannuksiin

Tänä päivänä yrittäjän pitää pystyä pyörittämään toimintaansa ajasta ja paikasta riippumattomasti ja kaiken pitäisi pyöriä mielellään vain parin-kolmen työkalun kautta. Erilaisia ohjelmia ja sovelluksia saisi siis olla mahdollisimman vähän.

Tätä varten olemme luoneet Yritys Online -palvelun. Sitä kautta voit hoitaa lähes kaikki toimipaikkojesi sähköön liittyvät työt, kuten kulutustietojen tarkastelun, budjetoinnin ja laskut. Noin alkajaisiksi.

Tarpeistasi riippuen, voit valita joko ilmaisen perusversion tai lisämaksullisen Plus-version.

Perusversion kautta seuraat tarkasti toimipisteittesi ja varastojesi kulutusta ja laskutustietoja.

Plus-versioon kuuluu paljon hyödyllisiä ominaisuuksia, mutta erityisen tärkeitä yrittäjälle ovat budjetointityökalu, käyttöpaikkojen ryhmittely ja energianeuvonta. Kerromme näistä ominaisuuksista lisää seuraavaksi.

Budjetointityökalu

Energiankulutus ja niiden kustannukset aiheuttavat tyypillisesti hämmennystä monelle. Ja se on ihan ymmärrettävää. Niiden seuraaminen ja laskenta ei ole aina ihan suoraviivaista. Siksi Yritys Onlinen Plus-versiossa on valmis budjettipohja, jonka voit ladata itsellesi. Kun täytät sen ja lataat takaisin järjestelmään, ohjelma tekee sinulle heti valmiit kuvaajat toteutuneesta kulutuksesta ja kustannuksista. Näet ja tiedät siis selkeästi, miten sähkösi kulutus ja laskut menevät. Yksinkertaista.

Monet ottavat kiinteähintaisen sopimuksen, koska se auttaa ennustamaan kustannuksia. Mutta sen haaste on, että hinta muodostuu kulutuksen perusteella ja kulutusta on tunnetusti vaikea ennustaa. Tässä budjetointityökalu on todella hyödyllinen. Näet, kuinka olet ennakoinut kulutusta ja mikä todellinen toteuma on ollut. Saat konkreettisen kuvan yrityksesi kulutuksesta ja voit lähteä miettimään voisiko esimerkiksi pörssisähkö olla yrityksellesi sopiva vaihtoehto.

Käyttöpaikkaryhmittely

Jos yritykselläsi on useampi toimisto, toimipiste tai vaikka varasto, voit ryhmitellä ne Yritys Onlinessa sopiviksi kokonaisuuksiksi. Voit esimerkiksi jaotella ne kaupunkien mukaan tai toimipisteen tyypin mukaan tai laittaa vaikka kaikki varastot ryhmäksi. Näin hahmotat selkeämmin eri paikkojen kulutukset ja kustannukset.

Energianeuvonta

Jos sinua pohdituttaa yrityksesi energia-asiat laajemmin, saat siihen apua energianeuvonnan kautta. Plus-versioon kuuluu 2 tuntia energianeuvontaa vuodessa yhteistyökumppanimme Granlundin asiantuntijoiden kanssa.

Tässä muutama esimerkki toteutuneista energianeuvonnan kautta käydyistä keskusteluista:

  • Valaistuksen päivitys energiatehokkaampaan ratkaisuun
  • Ilmanvaihtoremontin yhteydessä energiatehokkuussuunnitelman tekeminen
  • Asiakkaan sähkönkulutusprofiilin tulkinta ja analysointi
  • Mahdollisen energiaremontin tai energiasäästötoimenpiteiden tuomat säästöt

Nämä eivät suinkaan ole ainoat aiheet, joita energianeuvonnassa voidaan käsitellä. Aiheet voivat vaihdella laidasta laitaan yrityksen tarpeiden mukaisesti. Kysy siis rohkeasti neuvoa!

Tutustu Yritys Online -palveluun.
 

Yrittäjän suoralinja

Nopeaa ja vaivatonta asiointia omalla
Suoralinjalla

Harva meistä joutaa roikkumaan puhelimessa asiakaspalvelujonossa, kun asia pitäisi ratkaista nopeasti. Etenkään yrittäjien, joiden aika olisi paremmin käytetty yrityksen sujuvaan pyörittämiseen.

Hyvä uutinen on se, että meillä yrittäjän ei tarvitse odotella. Suoralinja -palvelussa saat asiakaspalveluun oman puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen. Kun soitat meille numeron kautta, puhelusi menee jonojen ohi ensimmäiseksi.

Viime vuonna vastasimme Suoralinjan asiakkaiden puheluihin keskimäärin 44 sekunnissa ja sähköposteihin 13 minuutissa. Yrittäjän kysymykset menevät näin aina etusijalle ja se näkyykin asiakkaidemme palvelulle antamassa arvosanassa: 92/100!

Tutustu Suoralinjaan.

Uusiutuvaa energiaa ja suomalaisen luonnon turvaamista

Uskomme Fortumilla vahvasti vastuullisuuteen ja ympäristöystävällisyyteen. Niinpä voitkin valita sähkösopimukseesi Vihreä-lisäpalvelun, jolla tuotat yrityksesi palvelut ja tuotteet 100 % uusiu­tu­valla energialla. ​Saat siis täysin uusiutuvaa, alkuperäsertifioitua sähköä.

Valitsemalla vihreää energiaa tuet myös ikimetsien suojelua Suomessa. Tuemme Luonnonperintösäätiön Suomen luonnonvaraisten metsien suojelutyötä viidellä eurolla jokaista Vihreä-sopimusta kohden. Luonnonperintösäätiö ostaa lahjoitusvaroin suomalaisia, arvokkaita luontoalueita, joille haetaan pysyvä rauhoitus luonnonsuojelulain nojalla.

Vihreällä lisäpalvelulla siis suojelet 10 neliömetriä ikimetsää​. Se ei ehkä kuulosta paljolta, mutta kymmeneen neliömetriin ikimetsää mahtuu paljon luontoa:

  • Kymmenessä neliössä ikimetsää kasvaa 10-20 puuta​​
  • Kymmeneen neliöön mahtuu ainakin yksi linnunpesä ​
  • Kymmenessä neliössä lentää monta perhosta ja mönkii miljoonia pikkueliöitä
  • Kymmenen neliön alueelle mahtuu myös yksi liito-oravan ruokailupuu

Kirsikkana kakun päällä kymmenen neliötä sitoo itseensä vähintään 10 kiloa hiilidioksidia vuodessa!

Tutustu Fortum Vihreään.

Yrittämisen helppoutta pienellä vaivalla

Olitpa yksinyrittäjä, mikroyrittäjä tai pk-yrittäjä, kaikki mikä helpottaa työarkeasi, on sen arvoista. Etenkin jos pyörität yksin koko liiketoimintaa, kannattaa valita sellaiset työkalut, joilla säästät aikaa, selkeytät toimintaa ja turvaat toimintaasi. Juuri näitä lähtökohtia olemme yrittäneet ottaa huomioon, kun olemme kehittäneet yrittäjän arkea helpottavia palveluja.

Kuuntelemme myös herkällä korvalla yritysasiakkaidemme arjen huolia ja murheita sekä palautteita ja kehitämme niiden pohjalta lisää yrittäjien tarpeisiin sopivia palveluita tulevaisuudessa.