Blogi

Yrittäjä, sähkösopimuksessa kannattaa katsoa hinnan lisäksi myös laatua

18 lokakuu 2021

yrityksen sähkösopimus

Sähkö on oleellinen osa yrityksen infraa ja kulurakennetta. Yksikään yritys ei pyöri ilman sähköä tänä päivänä. Siksi sähkö saa helposti “pakollisen pahan” leiman, josta haetaan vain mahdollisimman halpaa hintaa. Mutta aivan kuten monessa muussakin hyödykkeessä, sähkösopimuksissa kannattaa panostaa laatuun, ei mahdollisimman alhaiseen kilowattituntihintaan. Laadukas sähkösopimus hyödyttää yritystä laajemmin hinnan ulkopuolelta: saat turvaa kokonaiskustannuksissa, läpinäkyvyyttä kulutukseen, säästöjä ja puhdasta energiaa. Laadukas sähkösopimus onkin juuri turvallinen ja luotettava.

Turvallinen sähköyhtiö pitää kokonaiskustannukset kurissa

Sähkömarkkinoilla on monenlaista toimijaa. Osa toimijoista tarjoaa paperilla matalaa sähkön kWh-hintaa, mikä on yrityksille houkuttelevaa. Mikäpä yritys ei haluaisi säästää kustannuksissa? Mutta jos edullista hintaa tarjoava toimija ei olekaan luotettava, vaarana on, että kokonaiskustannukset nousevat lopulta korkeiksi pikku präntillä kirjattujen ehtojen takia.

Minkälaisia vaihtoehtoisia kustannuksia suurennuslasilla luettavista ehdoista kannattaa etsiä? Varmista ainakin, ettei sopimuksesta löydy yllättäviä kilowattituntirajoja, joissa hinta nousee tietyn käyttökaton jälkeen, tai kuukausimaksuja. Yllättäviä kustannuksia voi tulla myös ajankäytöstä. Jos asiakaspalveluun ei saa yhteyttä tai asioiden hoitaminen on vaikeaa tai aikaavievää, käytetty aika kumuloituu nopeasti kustannuksissa. Tällaisista vaihtoehtoiskustannuksista on hyvä olla tietoinen, sillä niillä on suoria vaikutuksia yrityksen budjettiin.

Sähkösopimus kannattaakin aina ottaa luotettavalta toimijalta. Turvallisen sähköyhtiön etu yrittäjälle on siinä, että turhia kustannuksia ja yllätyksiä ei tule. Päinvastoin, saatat jopa säästää.

Luotettava sähköyhtiö tuo läpinäkyvyyttä sähkön kulutuksen seurantaan ja analysointiin

Yrityksen tärkein huollettava on talous ja sen tasapainossa pitäminen voi helposti aiheuttaa unettomia öitä. Yrityksen talouden hyvä hoito vaatiikin suunnittelua, asioiden ennakointia ja jatkuvaa seurantaa. Energian kulutus on yksi seurattavista asioista, sillä toiminnan tehostuessa tai vähentyessä myös energiakulut muuttuvat. Mitä aiemmin saat tiedon muuttuneesta tilanteesta, sitä nopeammin voit lisätä sen budjetin seurantaan.

Jotta voit puuttua energiakuluihin, tarvitset tarkkaa tietoa niiden määristä ja synnystä. Lukujen metsästäminen eri lähteistä tai vanhojen sähkölaskujen kaivaminen esille ja siirtäminen käsin kirjanpitoon kuluttavat hermoja ja vievät yrittäjän aikaa kokonaisuuden kannalta tärkeämmiltä asioilta

Meillä haaste on ratkaistu niin, että yritykset saavat etuna apua kokonaiskustannusten seurantaan Yritys Online -palvelun kautta. Sieltä näet kulutusmäärät, laskut, tiedot sähkön hinnan kehityksestä sekä toteutuneen kulutuksen että kustannukset.

Puhdas energia on etu

Tai on ainakin siihen saakka, kunnes kaikki energia tuotetaan ympäristöä kuormittamatta. Jo nyt sähköä voidaan tuottaa 100 % hiilidioksidittomasti, kuten vaikkapa meillä Fortumilla. Sähkösopimuksillamme yritykset voivat siis tuottaa omat palvelunsa ja tuotteensa puhtaalla energialla. Näin siirrymme kohti hiili­neut­raalia taloutta yhdessä asiakkaittemme kanssa.

Yritykset voivat myös Fortumilla valita sopimukseensa mukaan Vihreä-lisäpalvelun, jolla yritys pyörittää toimintansa pelkästään uusiu­tuvalla energialla ja osallistuu Luonnon­pe­rin­tö­säätiön suoma­laisten metsien suoje­lu­työhön.

Sähkösopimusten lisäksi yritykset saavat meiltä muun muassa energianeuvontaa, älykkäitä energiaratkaisuja sekä kierrätys- ja jätepalveluja. Haluamme viedä yhteiskuntaa kohti puhtaampaa tulevaisuutta yhdessä asiakkaidemme kanssa, joten autamme myös asiakkaita saavuttamaan vihreät tavoitteensa.

Kun teet sopimuksen Fortumin kanssa, tiedät varmasti mihin sitoudut ja saat aina enemmän kuin pelkkää sähköä.

Turvallinen ja luotettava ei ole yhtä kuin tylsä

Sähkössä luotettava ja turvallinen on hyvä asia. Se säästää aikaa, rahaa ja hermoja. Yrittäjän ei tarvitse vääntää sopimusta tarjoavan yrityksen kanssa ehdoista, yllättävistä kustannuksista tai huonosta palvelusta. Kun sopimus on läpinäkyvä ja yritys saa työkaluja kustannusten seurantaan, yrityksen arjen pyörittämisestä tulee asteen verran helpompaa. Ja siihen me Fortumilla pyrimme. Fortumin sähkösopimusten edut ovat turvallisuus, laadukkuus ja vihreys.

Kuulostaako hyvältä? Löydä yrityksellesi sopiva sähkösopimus Fortumin Yritysapurin avulla.