Blogi

Tarkista nämä 5 asiaa valitessasi sähköyhtiötä yritykselle

28 lokakuu 2021

fortum pörssisähkö yritys tunti yritykselle

Kun sähkösopimuksen tekeminen tai kilpailuttaminen on ajankohtaista, on hyvä hetkeksi pysähtyä miettimään, millainen sähköyhtiö on omalle yritykselle paras valinta. Sähkön hinta on tietenkin yksi tärkeimmistä valinnassa huomioitavista asioista, mutta kannattaa myös vertailla miten muuten yhtiöt huomioivat yrittäjän tarpeita.

Listasimme avuksesi 5 seikkaa, jotka on syytä tarkistaa sopivimman sähköyhtiön löytämiseksi.

Tarkistuslistan läpikäynti helpottaa päätöstä

Sähkösopimuksen tekeminen ja kilpailuttaminen on nykyisin helppoa ja onnistuu parilla klikkauksella. Ennen sitä kannattaa selvittää, mitä ominaisuuksia ja vaihtoehtoja odotat sähköyhtiöltä. Edullista hintaa, luonnon huomioimista, tarpeellisia lisäpalveluja? Kaikkea näitä on tarjolla, joten kun omat kriteerit on mietitty etukäteen, löytyy sopivin sähköyhtiö helposti.

1. Onko sähköyhtiö luotettava?

Yritystoiminnassa on ensiarvoisen tärkeää, että kumppaniin voi luottaa. Sähkön myynti on Suomessa vapaata, ja alalla riittää monenlaisia toimijoita. Muutamasta yksinkertaisesta asiasta voi kuitenkin päätellä sähköyhtiön luotettavuuden.

Poikkeuksellisen edullinen hinta saattaa olla keino kalastella uusia asiakkaita, ja muutaman kuukauden jälkeen hinta voikin pompsahtaa korkeuksiin. Siksi sopimusehdot, joista ilmenee mm. hinnanmuodostus ja lisäkulut, pitää olla selkeästi näkyvillä ja tutustuttavissa. Sähkölaskun tulee perustua todelliseen kulutukseen. Ennakkolaskutuksiin kannattaa suhtautua kriittisesti.

Kysymysten ilmetessä pitää sähkönmyyjän yhteystiedot olla helposti löydettävissä, jotta asiakaspalveluun saa tarvittaessa yhteyden. Muutenkin kattavat tiedot yrityksen nettisivuilla kannattaa lukea tarkkaan, samoin asiakkaiden kommentteja yrityksestä. Mitä vanhempi ja vakiintuneempi sähkönmyyjä, sitä enemmän netistä löytyy tietoa yrityksestä.

2. Löytyykö sähköyhtiöltä tarpeisiisi soveltuva sopimus?

Sähköyhtiöt tarjoavat runsain mitoin erilaisille yrityksille räätälöityjä sopimustyyppejä. Merkittävimpiä kriteerejä sopimuksen valinnassa ovat yrityksen koko ja sähkön käyttömäärät. Näiden lisäksi voi valita jatkuvasti voimassa olevia tai määräaikaisia sopimuksia tai hinnoittelutavaltaan yritykselle sopivimpia.

Sopimusta valitessa mieti hetki myös omaa yrittäjäpersoonaa. Kiinnostaako sinua seurata aktiivisesti sähkön markkinahintaa ja optimoida yrityksen toimintoja halvimpien hintojen ajankohtiin? Vai haluatko helppoutta ja huolettomuutta, joten kiinteähintainen sopimus esimerkiksi kolmeksi vuodeksi sopii yrityksellesi täydellisesti?

Varmista, että sähköyhtiöllä on riittävästi erilaisia sopimuksia. Yrityksesi toiminnan ja tarpeiden muuttuessa on sähkösopimus vaivattomampi päivittää samassa tutussa yhtiössä.

3. Miten sähkö on tuotettu?

Ympäristön tila puhututtaa meitä kaikkia yhä enemmän, ja asiakkaat odottavatkin yrityksiltä jo nykyään yhä suurempaa vastuuta ympäristöstä. Siksi sähköyhtiökumppaniksi kannattaa valita yhtiö, joka jakaa kanssasi samanlaiset ympäristöarvot.

Yksi helpoimmista ja vaikuttavimmista ilmastoteoista on valita ympäristöarvoja vaaliva sähköyhtiö ja tehdä sähkösopimus, joka on tuotettu ilman hiilidioksidipäästöjä. Luonto kiittää, sillä hiilidioksidipäästöt ovat merkittävä syy ilmaston lämpenemisessä ja hiilidioksiditon sähkö auttaa ilmastonmuutoksen torjunnassa

Valitsemalla Fortumin yrityssähkön varmistat, että sopimuksesi on täysin hiilidioksidivapaata sähköä. Voit myös ottaa askeleen vieläkin pidemmälle: Vihreä-lisäpalvelulla sähkösi on 100 % uusiutuvaa, vesi-, tuuli- ja aurinkoenergialla tuotettua sähköä.

4. Mitä yrityksen palveluja sähköyhtiö tarjoaa sähkösopimuksen oheen?

Yrityssähkösopimus sisältää paljon enemmänkin kuin töpselistä virtaavaa sähköä. Sähköyhtiön tarjoamilla lisäpalveluilla saat helpotusta kiireiseen arkeen ja asiantuntevaa apua omiin päätöksiin.

Hyödyllinen ja erittäin suosittu lisäpalvelu Fortumin asiakkaille on Yritys Online. Monipuolisen palvelun avulla voit tarkastella kulutustietoja ja laskuja, ja näin pysyä ajan tasalla sähkön aiheuttamista menoista. Pienellä lisämaksulla voit päivittää Plus-versioon, josta saat apua budjetointiin, kulutuksen seurantaan ja optimointiin. Saat myös asiantuntevaa energianeuvontaa ja näin voit saavuttaa yrityksellesi huomattavia säästöjä.

Yrittäjän aika on rajallista, joten sitä ei kannata kuluttaa hermostuttavaan puhelimessa jonottamiseen. Fortumin Suoralinjalla saat puhelinnumeron, johon soittamalla pääset aina jonon ohi. Maksullista Suoralinjaa hyödyntämällä saat heti vastauksen kiireelliseen kysymykseesi ja apua sitä tarvitessasi.

5. Mitä sähkö maksaa?

Sähkön kokonaishinta koostuu sähköenergiasta, siirtohinnoista sekä veroista. Näistä kolmesta asiasta yrittäjä voi vaikuttaa vain sähköenergian hintaan valitsemalla sähköyhtiönsä, kahteen muuhun kuluerään yrittäjä ei valitettavasti pääse vaikuttamaan.

Sähköenergian hinta vaihtelee sähköyhtiön tarjoamissa erilaisissa sopimustyypeissä esimerkiksi sen mukaan, onko sopimus määräaikainen vai kestosopimus vai tunneittain hinnoiteltava pörssisähkösopimus. Eri sopimustyypit sopivat erikokoisille yrityksille ja erilaisille yrittäjäpersoonille. Myös sähkön tuotantotavat ja lisäpalvelut vaikuttavat sähköstä maksettavaan hintaan. Siksi tämä tarkastuslista kannattaa käydä ajatuksella läpi ennen sähköyhtiön valintaa.

Yksi merkittävä keino vaikuttaa yrityksen sähkölaskuun on suunnata yrityksen toimintoja aikoihin, jolloin sähkö on edullisimmillaan. Pörssisähkösopimuksella näitä aikoja ovat illat, yöt ja viikonloput. Kaikille tämä ei tietenkään ole mahdollista, vaan työt pyörivät arkena päiväsaikaan. Siksi koostimme käyttökelpoisia vinkkejä, joilla voit vähentää yrityksen sähkönkulutusta, esimerkiksi miettimällä toimitilojen kokoa ja säätämällä valaistusta ja lämmitystä entistä energiatehokkaammiksi.

 

Kun olet käynyt tarkistuslistan läpi ja kirkastanut yrityksesi tarpeet, sinun on helpompi valita yrityksellesi sopiva sähköyhtiö. Vaikka kriteerisi vaihtelisivatkin ajoittain, yleensä tietyt asiat pysyvät aina oleellisina yrityksestä riippumatta. Ennen kaikkea yritykselle on tärkeää on, että saat sähköyhtiöltäsi aina asiantuntevaa palvelua sitä tarvitessasi ja pystyt luottamaan sähköyhtiöösi, jolloin sinun ei tarvitse murehtia ikävistä yllätyksistä.