Löydä sähkösopimus maatalousyrityksesi tarpeisiin

Fortumilta saat yritys­sähköä, joka on tuotettu ilmastoa kuormit­ta­matta. Tutustu vaihtoehtoihin

Maatalousyrityksen sähkösopimus

Maatalousyrityksen sähkösopimus

Maatalousyrityksen sähkönkulutus on tärkeässä roolissa yrityksen kannattavuuden näkökulmasta. Maatilallakin voi saada säästöjä aikaan sähkönkulutusta vähentämällä tai optimoimalla. Lisäksi energiankäytön ympäristövaikutukset merkitsevät yhä enemmän niin yrittäjille kuin kuluttajille.

Fortu­milta löydät maatilan tarpeisiin sopivan sähkö­so­pi­muksen – tilan koosta riippu­matta. Saat sähköä, joka on tuotettu ilmastoa kuormit­ta­matta. Voit tilata sähkö­so­pi­muksen helposti ja nopeasti verkossa. Tutustu alta eri sopimus­vaih­toeh­toi­himme.

 

Maata­lous­yri­tyksen sähkö­so­pimus, Yritys Varma

Yrityssähköä kiinteällä hinnalla

Yritys Varma -sähkösopimuksen kanssa voit olla huoletta: sen hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan.

Lue lisää
Maata­lous­yri­tyksen sähkö­so­pimus, Yritys Tunti

Hyödynnä edullista pörssisähköä

Yritys Tunti -sähkösopimuksella nautit tunneittain muuttuvan hinnan eduista – jokaisen tunnin hinta on kilpailutettu.

Lue lisää
Maata­lous­yri­tyksen sähkö­so­pimus, Yritys Aktiivi

Sähköä yhteishankintana kaikenkokoisille yrityksille

Yritys Aktiivi -sähkösopimuksella saat ammat­ti­maisen sähkön­han­kinnan edut ilman erillisiä kustan­nuksia tai kilpai­lut­ta­misen vaivaa.

Lue lisää

Fortum maatalousyrittäjän palveluksessa

Kotimaisena yrityksenä Fortum ymmärtää ja tuntee myös maatalousyrittäjän tarpeet. Fortumin yritysmyynti ja ensiluokkainen asiakaspalvelutiimi auttavat ratkomaan myös hankalia tilanteita yhteistyössä yrittäjien kanssa.

Fortumin asiakkaana energiankulutuksen ja kustannusten seuranta on helppoa ja vaivatonta. Ilmaisesta Fortum Yritys Online -raportointipalvelusta löydät monia käteviä työkaluja yrityksesi sähkönkulutuksen seurantaan sekä kustannusten tarkasteluun.

Edulliseen kuukausimaksuun tarjottavasta Fortum Yritys Online Plus -lisäpalvelusta saat apua budjetointiin ja kulutuksen optimointiin sekä tarvittaessa konsultointia energiatehokkuuteen ja sähkönkulutukseen liittyen.

Lue lisää Fortum Yritys Online -palvelusta

Vastuullinen yritys erottuu kilpailijoistaan

Vastuulliset arvot nousevat yritystoiminnassa yhä suurempaan arvoon. Fortum Vihreä -lisäpalvelulla saat yrityksesi käyttöön 100 % uusiutuvaa energiaa. Voit viestiä ympäristöä säästävästä valinnastasi asiakkaillesi Fortum Vihreä -digimerkin ja -sertifikaatin avulla.

Lue lisää Fortum Vihreästä

Säästövinkkejä maatalousyrityksen sähkönkulutukseen

Maatalousyrityksen sähkönkulutus vaikuttaa sen kannattavuuteen. Tilojen ja veden lämmitys, ilmanvaihto ja valaistus vievät paljon sähköä ja energiaa, mikä pitää ottaa huomioon maatalousyrityksen budjetissa. Talouden lisäksi energiankäytön ympäristökuormitus kannattaa huomioida, sillä ympäristöasiat merkitsevät yhä enemmän kuluttajien jokapäiväisissä valinnoissa. Voit vähentää maatilan sähkönkulutusta suunnittelemalla ja tarkkailemalla sähkönkulutusta.

Maatilan asuinrakennuksen sähkönkulutuksen vähentämiseen voi vaikuttaa omalla käytöksellä ilman suuria investointeja. Huonelämpötilan laskeminen, ilmalämpöpumpun asentaminen ja turhien valojen sammuttaminen tuovat säästöjä jo lyhyellä aikavälillä. Vaikka kodin sähkölaitteet ovat nykyisin energiatehokkaampia, aiheuttaa niidenkin turha päälläpito ylimääräistä sähkönkulutusta.

Sähkönkulutuksen vähentäminen tuotantotiloissa

Tuotantorakennusten ja erityisesti navetoiden energiankulutuksen tarkkailu voi tuoda selvää säästöä. Energiansäästö alkaa käytön seuraamisesta. Fortumin Yritys Online -raportointipalvelu on väline energian­ku­lu­tuksen ja kustan­nusten seurantaan. Löydät palve­lusta monia käteviä työkaluja kiinteistösi sähkön ja kauko­lämmön seurantaan sekä kustan­nusten tarkas­teluun. Näet mitkä koneet ja laitteet kuluttavat eniten sähköä ja miten niiden käyttöä voi optimoida, tai onko niiden uusiminen vähemmän sähköä kuluttaviin kannattavaa.

Ison osan sähkölaskusta vie tuotantotilojen ilmanvaihto ja lämmitys. Laitteiden huolto ja puhdistaminen tuovat jo säästöjä. Lisäksi kannattaa miettiä millaisilla investoinneilla esimerkiksi eristykseen ja lämminilman talteenottoon käytetty panostus maksaa itsensä takaisin vähentyneenä sähkönkulutuksena. Valaistuksen muuttamisella voi myös vähentää sähkönkulutusta. Investoinnit valaistuksen säätämiseksi sekä energiatehokkaiden lamppujen ja liiketunnistimien asentamiseksi tuovat nopeasti säästöä sähkölaskuun.

Sähkönsäästöä maatilalle aurinkopaneeleilla

Tuota itse sähköä ja säästät! Maatilalla sähköä käytetään paljon ympäri vuoden ja siksi aurinkopaneelien avulla voit saada helposti säästöä maatalousyrityksen sähkölaskuun. Teknologia on kehittynyt ja hinnat laskeneet, mikä tekee aurinkopaneeleista varteenotettavan investoinnin maatilan sähköntuotantoon. Aurinkopaneelien lisäksi pientuulivoimaloiden tai muiden uusiu­tu­valla energialla toimivien pientuo­tan­to­laitosten tuottama energia voidaan myydä julkiseen sähköverkkoon. Fortum Lähisähkö -sopimuk­sella saat korvauksen ylijää­mä­tuo­tan­nosta, eli tuotta­mastasi sähköstä, jolle sinulla ei ole käyttöä.

Lue lisää Fortum Lähisähkö -sopimuksesta

Kolme syytä valita Fortum

Earth globe
Aina ilmastoystävällistä sähköä

Meiltä saat sähkösopimuksesi aina 100% ilman hiilidioksidipäästöjä.

Cost efficient
Edullista yrityssähköä

Hyvä valinta kaikenkokoisille yrityksille, missä päin Suomea tahansa.

Meeting demand
Luotettava kumppani

Palvelemme asiakkaitamme vuosikymmenten kokemuksella, luotettavasti ja varmasti.