Fortum Hintasuoja

Kiinnos­taako pörssi­säh­kö­so­pimus mutta markki­na­hin­tojen vaihtelut luovat joskus liikaa jänni­tystä yrityksesi arkeen?

Valitsemalla Hintasuoja-palvelun yrityksesi pörssisähkösopimuksen kylkeen voit yhdistää tuntihinnoitellun ja kiinteähintaisen sähkösopimuksen parhaat puolet. Yrityksesi voi nauttia edullisesta pörssisähköstä, kun hinnat ovat matalalla, ja saada varmuutta kiinteästä hinnasta, kun kaipaat enemmän ennustettavuutta. Palvelu on helppo tapa vaikuttaa suoraan sähkölaskusi loppusummaan, sillä voit itse aina valita lukitsetko hinnan seuraavalle ajanjaksolle.

Miten Hintasuoja toimii?

Prices and contracts
Saat tarjouksia ympäri vuoden

Sinun ei tarvitse käyttää aikaasi sopivien kiinnitysajankohtien etsimiseen. Me teemme ennusteet ja lähetämme tarjoukset sinulle sähköpostitse.

Easiness
Sinä päätät

Hyväksyt saamasi tarjouksen, jos haluat lukita hinnan tarjoamallemme ajanjaksolle.

Spot price
Jatka tuntihinnoista nauttimista

Hinnoittelu palautuu jakson päätyttyä automaattisesti tuntihinnoitteluun.

Näin saat Hintasuojan yrityksesi käyttöön

New contract

Jos olet nyt tekemässä uutta yrityksen sähkösopimusta, voit tilata Yritys Tunti -sopimuksen Hintasuojalla nopeasti ja helposti verkossa tästä.

 

Business ethics

Jos sinulla on jo Yritys Tunti -sähkösopimus, voit tilata Hintasuojan kätevästi asiakaspalvelustamme 0200 19100 (pvm/mpm) ma-pe klo 8-16.

 

Prices and contracts

Kun saat meiltä hintatarjouksen kiinnitysjaksolle, voit hyödyntää sen hyväksymällä tarjouksen. Paluu takaisin tuntihinnoitteluun tapahtuu automaattisesti jakson päätyttyä.

 

Spot price

Hintasuoja on toistaiseksi voimassa oleva palvelu, joka ei ole sidottu Yritys Tunti-sopimuksen määräaikoihin. Jos valitset uuden 24kk Yritys Tunti -sopimuksen, Hintasuoja jatkuu automaattisesti.

Mitkä asiat vaikuttavat pörssisähkön hintaan?

Vuode­nai­kojen ja vuoro­kauden aikojen välillä pörssisähkön hinnat vaihte­levat kysynnän ja tarjonnan mukaan. Tunti­hinnat muodos­tuvat edellisenä päivänä käydyn huuto­kaupan perus­teella.

Esimer­kiksi nämä tekijät yhdessä vaikut­tavat Pohjois­maissa myydyn pörssi­sähkön hintaan:

  • Kysyntä: kuinka paljon sähköä käytetään kodeissa, julkisissa tiloissa ja teollisuudessa
  • Tarjonta: kuinka paljon sähköä tarjotaan/tuotetaan voimalaitoksissa
  • Lämpötila: lämmitys-/viilennystarve
  • Polttoaineiden hinta: millä sähköä tuotetaan
  • Vesimäärä: sadeveden ja sulamavesien määrä
  • Vesivarannot: Pohjoismaissa on paljon vesivoimalaitoksia. Kuinka paljon vesivoimaa voidaan tuottaa vuoden eri aikoina, riippuu siitä paljonko vettä on voitu varastoida tulevaa tuotantoa varten. Suuret vesivarannot löytyvät Norjasta.
  • Siirtokapasiteetti: kuinka paljon sähköä voidaan siirtää maan rajojen yli

Yritys Tunti -sähkösopimuksen hinnat perus­tuvat pörssi­sähkön vuoro­kau­tiseen tunti­hin­noit­teluun. Löydät sekä kuluvan vuoro­kauden hinnat että kuukausi­kes­kiarvot täältä.

Voit tutustua pörssi­sähköön, sen hinnoit­teluun ja etuihin yrittä­jälle lisää blogissamme!

Palkittu asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään

Voit tilata Yritys Tunti -sopimuksen Hintasuojalla tai Hintasuoja-palvelun olemassa olevaan sähkösopimukseesi kätevästi asiakaspalvelustamme soittamalla tai lähettämällä sähköpostia.

Customer service

 Asiakas­pal­ve­lumme on täällä yritystäsi varten

0200 19100
pvm/mpm, avoinna ma-pe klo 8-16

Ulkomailta soitettaessa: +358 200 19100

Sähköpostitse: sahko [piste] yritys [ät] fortum [piste] com