Blogi

Toukokuun markkinakatsaus

17 toukokuu 2023, 09:00 Reading time: 4 minutes

Tuulivoima

Kuukausittaisessa markkinakatsauksessamme tarjoamme sinulle tietoa sähkön hintakehityksestä ja siihen vaikuttavasta tilanteesta sekä ajankohtaisen kuukauden sähkönsäästövinkin.

Toukokuun 2023 tilanne sähkömarkkinoilla

Viime viikkoina pörssihinnat ovat jatkaneet energiakriisikuukausien jälkeisessä alhaisemmassa ja stabiilimmassa tilassa. Toukokuun viileä alku heijastui lisääntyneen kysynnän myötä myös Suomen alueen spot-hintoihin nostaen niitä jonkin verran. Tämän jälkeen lämpötilat lähtivät kuitenkin selkeään nousuun ja lisäksi suotuisan tuulen ansiosta näimme viikolla 19 jopa negatiivisia tuntihintoja.

Suuria muutoksia ei olla nähty myöskään futuurimarkkinoilla. Markkinahinnat luonnollisesti elävät koko ajan mutta muutokset ovat kuitenkin olleet varsin maltillisia. Tuotantokapasiteetin käytettävyys vaikuttaa tällä hetkellä hyvältä, ensimmäistä kertaa markkinakatsauksessa voimme todeta, että Olkiluoto 3 on virallisesti käyttöönotettu ja tuottaa tasaisesti sähköä valtakunnan verkkoon. On hyvä muistaa, että tuulivoimaa on liitetty verkkoon merkittävästi viimeksi kuluneen vuoden aikana ja jatkossakin tuulivoiman rakentaminen säilyy vahvana. Tuulivoiman tuotantoteho vaihtelee voimakkaasti sääolosuhteiden mukaan ja tästäkin syystä tasainen ydinvoimatuotanto on hyvä elementti suomalaisessa energiapaletissa.

Lue kuukauden markkinakatsaus kokonaisuudessaan täällä!

Markki­na­katsaukseen

Kuukauden vinkki - Ajankohtaista energiamarkkinoilla -webinaari

Kesän lähestyessä Euroopan energiakriisi alkaa hellittää ja futuuriennusteiden mukaan hinnat ovat tulevina kuukausina varsin maltillisella tasolla. Mutta mitä yrityksen olisi hyvä ottaa huomioon tässä markkinatilanteessa? Entä miten ottaa huomioon energiatehokkuuteen liittyvät seikat muuttuvaan markkinatilanteeseen vastatessa?

Kutsumme sinut ilmaiseen webinaariimme tiistaina 30.5. klo 10:00! Tässä webinaarissa avaamme, miltä näyttää tämän hetken tilanne sähkömarkkinoilla ja miksi yrityksen kannattaa katsoa sähköasioissa lähikuukausia pidemmälle. Tarjoamme sinulle tietoa sähkön hintakehityksestä ja siihen vaikuttavasta tilanteesta. Fortumin hinnoittelupäällikkö Ville Virtanen luo katsauksen sähkömarkkinoihin ja yrityssähkösopimuksen valintaan erityisesti keskisuurten ja suuryritysten näkökulmasta.

Lisäksi käsittelemme energiatehokkuutta, kun kumppanimme Granlundin asiantuntija Timo-Mikael Sivula avaa puheenvuorossaan, miten varmistaa yrityksen energiatehokkuus muuttuvaan energiamarkkinaan vastatessa. Sinulla on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä webinaarin teemaan liittyen, joihin vastaamme webinaarin lopussa. 

Kaikille webinaariin ilmoittautuneille lähetetään webinaaritallenne jälkikäteen! 

Ilmoittaudu mukaan

4