Blogi

Syyskuun markkinakatsaus

09 syyskuu 2022, 11:00

Markkinakatsaus_fortum_mies ja puhelin

Kuukausittaisessa markkinakatsauksessamme tarjoamme sinulle tietoa sähkön hintakehityksestä ja siihen vaikuttavasta tilanteesta sekä ajankohtaisen kuukauden sähkönsäästövinkin yrityksellesi.

Millainen on tämän hetken tilanne sähkömarkkinoilla?

Markkinahintojen heilunta on jatkunut vahvana sekä nykyistä hetkeä hinnoittelevalla spot-markkinalla että tulevaisuuden hintoja heijastavalla futuurimarkkinalla. Spot-hintojen vaihteluun kesän aikana ovat vaikuttaneet monet tekijät. Ukrainan sodan vaikutukset kaasutoimituksiin ja sitä kautta kaasun hintaan ovat nostaneet merkittävästi sähkön hintaan myös meillä Suomessa. Pohjoismaat ovat osa eurooppalaista sähkömarkkinaa siirtoyhteyksien kautta. Sähköntuonti Venäjältä loppui myös toukokuussa vähentäen siten sähkön tarjontaa.

Entä miten ydinvoimalaitosten käytettävyys tai Pohjoismaiden vesitilanne ovat vaikuttaneet sähköntuotantoon ja hintatasojen kehitykseen? Entä mitkä tekijät vaikuttavat puolestaan futuurihintoihin? Millainen on tulevan talven hintataso ja milloin hintojen arvioidaan kääntyvän taas laskuun?

Lue kuukauden markkinakatsaus kokonaisuudessaan täällä!

Markki­na­katsaus (syyskuu 2022)

Miten voit vaikuttaa yrityksesi sähkösopimuksella

Tuntuuko, ettet ole aivan varma onko yrityksesi nykyinen sähkösopimuksesi paras mahdollinen? Kaikkien uusien sopimusten hinnat ovat tällä hetkellä korkealla, mutta valitsemalla yrityksellesi sopivimman sopimuksen ja lisäpalvelut pystyt vaikuttamaan siihen, mitä maksat.

Täällä voit tutustua kaikkiin eri yrityssähkösopimuksiimme sekä testata Yritysapurin avulla, millainen sopimus olisi yrityksellesi sopivin.

Spot-hinnoiteltu pörssisähkö on hyvä vaihtoehto, jos pystyt keskittämään yrityksesi kulutusta vuorokauden halvimmille tunneille – sähkön hinta nimittäin voi vaihdella reippaasti vuorokauden sisällä. Jos et halua miettiä sitä, milloin sähköä kannattaa kuluttaa, kiinteähintainen sopimus voi olla parempi valinta. Yhteishankintasalkkusopimuksessa yhdistyy puolestaan sekä kiinteähintaisen että spot-sopimuksen hyödyt, joten se toimii hyvin muuttuvassa markkinassa. Hankintasalkun hintaa vakautetaan ja suojataan ostamalla sähköä pienemmissä erissä kerrallaan ja pitkällä aikajaksolla, 12 kuukautta etukäteen. Mukana on paljon yrityksiä, jotka ovat sitoutuneet sähkön hankintaan pidemmäksi aikaa.

Fortu­milta löydät yrityk­sesi tarpeisiin sopivan sähkö­so­pi­muksen – yrityksen koosta riippu­matta. Meiltä yrityksesi saa sähköä, joka on tuotettu ilmastoa kuormit­ta­matta.

Löydä yrityksellesi sopivin sähkösopimus