Blogi

Ravintola saavutti Hintasuojan avulla 35 prosentin säästöt sähkökustannuksissa

10 lokakuu 2022, 16:00 Reading time: 3 minutes

Ravintola saavutti 35 prosentin säästöt sähkökustannuksissa Hintasuojan avulla

PS Matsal on Tukholmassa toimiva ravintolakonsepti, joka tarjoaa erilaisia tapahtumia ja elämyksiä, kuten ruoanlaittokursseja, viininmaisteluja, ruokavalokuvauksia, konferensseja, illallisia sekä suurempia yksityisjuhlia. He keskittyvät siis yhteen juhlaan kerrallaan ja mukauttavat konseptinsa keskeisen osa-alueen, eli ruoan, sesongin ja saatavilla olevien ainesosien mukaan.

Tavoitteena sähkön säästäminen ja sähkölaskun loppusummaan vaikuttaminen

PS Matsalin tavoitteena on säästää sähköä niin paljon kuin mahdollista. Heillä on suuri etu muihin ravintoloihin verrattuna, sillä heillä ei ole keittiölaitteita, joiden olisi oltava päällä koko päivän. Ne sammuvat ja käynnistyvät aina tarvittaessa. PS Matsalilla on tällä hetkellä vaihtuvahintainen pörssisähkösopimus ja siihen on yhdistetty lisäpalvelu Fortum Hintasuoja.

"Halusimme tehdä aktiivisen valinnan sähkön hinnan lukitsemisesta, varsinkin nyt, kun sähkömarkkinat ovat hyvin sekaisin", sanoo PS Matsalin perustaja Per Gustafson.

Hintasuoja on lisäpalvelu, joka sopii hyvin yhteen pörssisähkösopimuksen kanssa. Hintasuojalla PS Matsal suojautuu tuntihinnoitellun sähkösopimuksen vaihtelevilta hinnoilta, sillä he voivat halutessaan lukita sähkön hinnan tilapäisesti kahdeksi kuukaudeksi kerrallaan, jopa 6 kertaa vuodessa. Palvelu on siis helppo tapa vaikuttaa suoraan sähkölaskun loppusummaan.

Hintasuojan avulla merkittäviä säästöjä 

Ruotsissa hinta-alueen SE3 asiakkaat, jotka olivat aktivoineet Hintasuoja-lisäpalvelun lukitsemalla kiinnitysajankohdan hinnan tämän vuoden maaliskuussa, säästivät 35 % verrattuna siihen, jos he olisivat maksaneet sähköstä tuntihinnoittelun mukaan, eli eivät olisi lukinneet sähkön hintaa.

"Tuntuu tietysti upealta, että saimme aikaan tällaisen säästön vaihtelevaa sähkön hintaa vastaan", Gustafson iloitsee.

Säästöjä on saavutettu Hintasuoja-palvelun avulla myös vuoden 2022 alusta lähtien.

"Hintaluokan SE3 -yritysasiakkaat, jotka suojautuivat vaihtelevilta hinnoilta Hintasuoja-palvelun avulla vuoden 2022 ensimmäisen kuuden kuukauden aikana, säästivät keskimäärin 19 öreä/kWh, mikä vastaa 14 % alhaisempaa sähkön hintaa verrattuna siihen, etteivät he olisi hyödyntäneet Hintasuoja-palvelua, vaan olisivat maksaneet tuntihinnoitellusta sähköstä samana ajanjaksona”, kertoo Fortumin Business Manager Viktoria Wirel.

Elokuussa, kun sähkön hinta oli huipussaan, Hintasuojan aktivoineet yritysasiakkaamme Ruotsissa säästivät vaihtelevaan tuntihintaan verrattuna ​​162 öreä/kWh, mikä vastaa 64 %:n säästöä (hintaluokassa SE3).

PS Matsal on päättänyt aktivoida Hintasuoja-lisäpalvelun myös tämän vuoden marras- ja joulukuulle. Näin he saavat varmuutta kiinteästä hinnasta heidän kaivatessaan enemmän ennus­tet­ta­vuutta. Heidän ei siis tarvitse jännittää markkinahintojen vaihtelua, vaan he voivat rauhassa keskittyvä ydinliiketoimintaansa.

“Tuntuu viisaalta yrittää suojella yritystään mahdollisimman paljon nyt ennen talvea”, Gustafson toteaa.

Kenelle Hintasuoja sopii?

Hintasuoja sopii sinulle, jos pörssi­säh­kö­so­pimus kiinnostaa, mutta haluat suojaa markki­na­hin­tojen vaihtelua vastaan.

Valit­se­malla Hinta­suoja-palvelun yrityksesi pörssi­säh­kö­so­pi­muksen kylkeen voit yhdistää tunti­hin­noi­tellun ja kiinteä­hin­taisen sähkö­so­pi­muksen parhaat puolet. Yrityksesi voi nauttia edulli­sesta pörssi­säh­köstä, kun hinnat ovat matalalla, ja saada varmuutta kiinteästä hinnasta, kun kaipaat enemmän ennus­tet­ta­vuutta. Palvelu on helppo tapa vaikuttaa suoraan sähkö­laskusi loppusummaan, sillä voit itse aina valita lukit­setko hinnan seuraa­valle ajanjak­solle.

"Hintasuoja sopii niin hintatietoisille yrityksille, kuin myös kaikille ennustettavuutta kaipaaville yrityksille", Wirel lisää.

Näin saat Hinta­suojan yrityksesi käyttöön

Jos olet nyt tekemässä uutta yrityksen sähkösopimusta, voit tilata Yritys Tunti -sopimuksen Hintasuojalla nopeasti ja helposti verkossa täältä. Hyödynnä kampanjatarjous ja saat Yritys Tunti -sopimuksen 6 kk:n perusmaksut veloituksetta!

Tilaa Yritys Tunti + Hintasuoja

Jos sinulla on jo Yritys Tunti -sähkösopimus, voit tilata Hintasuojan kätevästi asiakaspalvelustamme 0200 19100 (pvm/mpm) ma-pe klo 8-16.

Kun saat meiltä hintatarjouksen kiinnitysjaksolle, voit hyödyntää sen hyväksymällä tarjouksen. Paluu takaisin tuntihinnoitteluun tapahtuu automaattisesti jakson päätyttyä.

Hintasuoja on toistaiseksi voimassa oleva palvelu, joka ei ole sidottu Yritys Tunti-sopimuksen määräaikoihin. Jos valitset uuden 24kk Yritys Tunti -sopimuksen, Hintasuoja jatkuu automaattisesti.

3