Blogi

Mitä muuta yrityssähkösopimuksella saa kuin pelkkää sähköä?

18 toukokuu 2021, 10:56

Kaikki yritykset koosta riippumatta tarvitsevat toimintaansa sähköä ja yrityssähkösopimuksellahan sitä saa. Sähkön lisäksi sopiva sähkösopimus tuo yrittäjän arkeen muutakin: luottamusta siitä, että kaikki sujuu mutkattomasti niin kuin on sovittu, hyvän mielen ilmaston huomioimisesta omassa yritystoiminnassa sekä varmuuden, että apua ja neuvoja löytyy aina tarvittaessa.

huoleton työntekijä

Yrittäjällä on kädet täynnä yrityksen ydintoimintaan liittyviä tehtäviä. Silloin luotettavan sähköyhtiön valinta tuo toivottua mielenrauhaa ja tarjoaa yrittäjälle huolettoman suhtautumisen yrityssähköön. Luotettava sähköyhtiö nimittäin huolehtii, että kaikki toimii, antaa asiantuntemuksensa yrittäjän käyttöön ja antaa yrittäjälle mahdollisuuksia osallistua ilmastonmuutoksen hillintään valitsemalla ympäristöystävällistä sähköä.

Pienimmillään sähkösopimuksen rooli yrityksen pyörittämisessä saattaa näkyä vain sähkölaskun maksamisessa, mutta kun asiaa perkaa vähän tarkemmin, löytyy hyvästä yrityssähkösopimuksesta paljon muitakin osatekijöitä. Keräsimme tähän artikkeliin niitä seikkoja, joita yrityssähkösopimus luotettavan kumppanin kanssa sisältää.

Miten voi olla varma sähköyhtiön luotettavuudesta?

Sähkönmyynnissä vallitsee Suomessa vapaa kilpailu, ja erilaisia toimijoita onkin runsaasti. Yrityssähkön tehtävänä on mahdollistaa yrityksen toiminta mahdollisimman sujuvasti ja mutkattomasti viemättä turhaa aikaa yrityksen ydintoiminnoilta. Siksi sähköyhtiötä valitessa on hyvä varmistua yhtiön luotettavuudesta. Listasimme tähän niitä lailla säädettyjä tai yrityksen omiin periaatteisiin kuuluvia asioita, joista yleensä voi tunnistaa luotettavan yhtiön:

  • Yhtiöllä on näkyvillä asiakaspalvelun yhteystiedot, kuten puhelinnumero, ja saat heihin yhteyden ongelmitta.
  • Yhtiö kertoo sinulle avoimesti ja ajallaan muutoksista sopimukseesi.
  • Näet laskustasi vähintään lain vaatimat tiedot.
  • Saat laskun sekä mahdolliset korvaukset ajallaan, jos laskussasi on virheellisiä tietoja.
  • Myyjä auttaa valitsemaan sinulle sopivan sopimuksen.
  • Yhtiö toimii kuten on luvannut.
  • Yhtiön toimintatavat tuntuvat reiluilta.
  • Jos teet valituksen, yhtiö selvittää asian järkevässä ajassa ja pitää sinuun proaktiivisesti yhteyttä liittyen valitukseesi.

Vakiintuneista sähköyhtiöistä löytyy paljon tietoa ja taustoja internetistä. Kaikki faktat on helppo tarkistaa, etkä ole kuulopuheiden varassa. Tiedotus on selkeää ja avointa. Kun sähköyhtiö toimii kuten on luvannut, vältyt epämiellyttäviltä yllätyksiltä, kuten ylipitkältä irtisanomisajalta, määräaikaisten sopimusten vuosien pituisista sitoutumisajoista tai perusteettoman tuntuisilta hinnankorotuksilta.

No entäs se sähkön hinta?

Luotettava sähköyhtiö on myös läpinäkyvä: asiakkaat näkevät tarkkaan sekä yrityksen käyttämän energian määrän että kustannukset. Vaikka yritys ei kaikkiin sähkön hinnan osa-alueisiin voikaan vaikuttaa, niin tiettyjen palvelujen kautta voi seurata kulutusta ja toimia arjessa niin, että säästöä syntyy.

Kokonaisuudessaan sähkön hinta koostuu sähköenergiasta, sähkön siirrosta ja veroista. Sähkön siirrosta asiakas maksaa aina paikalliselle jakeluverkkoyhtiölle, eikä sitä voi vaihtaa tai sen hintaan vaikuttaa.

Näistä kolmesta sähkölaskun osatekijästä yritys voi vaikuttaa sähköenergian osuuteen ja sitä kautta sen hintaan. Yrityksessä käytettävien energiamäärien seuranta käy helposti maksuttoman Fortum Yritys Online -palvelun kautta, jossa on kattavaa tietoa oman yrityksen energiankulutuksesta ja kustannuksista. Kokosimme myös nipun keinoja yrityksen sähkönkulutuksen vähentämiseksi.

Hiilivapaa yrityssähkösopimus on helppo ilmastoteko

Yhä useammat yritykset mittaavat hiilijalanjälkeään ja toimivat aktiivisesti sen pienentämiseksi. Yksi helpoimmista ja nopeimmin toteutettavista keinoista hiilijalanjäljen pienentämiseen on valita yritykselle 100 % prosenttisesti ilman hiilidioksidipäästöjä tuotettua sähköä. Ympäristöpäästöjen pienentäminen riippuu yrityksessä käytetyn sähkön määrästä – olipa määrä iso tai pieni, niin jokainen päästöttömästi tuotettu kilowattitunti energiaa on lahja ympäristölle.

Kuluttajat ja yritysasiakkaat ovat yhä kiinnostuneempia yhteistyökumppaniensa arvoista. Kun vaihtoehtoja on runsaasti, lopullisessa ostopäätöksessä tai yhteistyökumppanin valinnassa tärkeälle sijalle voi nousta se, että ympäristöasiat on yrityksen toiminnassa, tuotteissa ja palveluissa otettu huomioon. Ympäristömyönteisyys voi muodostua yritykselle kilpailueduksi, oleelliseksi osaksi brändiä ja imagoa. Viesti oman yrityksen aktiivisista teoista ilmastonmuutoksen hillitsemiseen kannattaa siis tuoda asiakkaiden tietoon, sillä enenevässä määrin asiakkaat haluavat ostoksillaan tehdä ympäristöystävällisiä valintoja.

Yrittäjälle ilmastoa kuormittamattoman sähkön hankkiminen on konkreettinen ja helppo tapa viestiä arvomaailmastaan. Sen kautta sekä yrittäjä että hänen asiakkaansa ovat mukana Suomen ja koko maailman ilmastotalkoissa. Pienilläkin teoilla on iso vaikutus, sillä mitä enemmän yritykset ja kuluttajat valitsevat päästötöntä sähköä, sitä enemmän sitä tuotetaan ja samalla fossiilisten energialähteiden käyttö vähenee maapallolla. Fortumin sopimukset ovat kaikki 100 % hiilidioksidipäästöttömiä.

Luotettava sähköyhtiö auttaa yrittäjää arjessa

Yrityssähkösopimusta solmiessa tulee jo punnittua tulevan yhteistyön onnistumista. Löytyykö sähköyhtiöltä oman yrityksemme toiminnalle ja budjetille sopiva sopimus, jatkuva tai määräaikainen, kiinteällä tai tuntihinnalla? Jos yritys jatkossa kasvaa, onko tarpeen vaihtaa eri sopimukseen? Asiakaspalvelun puoleen kääntyminen auttaa valitsemaan sopimusvaihtoehdon, joka parhaiten tukee yritystoimintaasi.

Kysymyksiin on saatava vastaus nopeasti. Asiakaspalvelun asiantuntemus sekä alttius auttaa ja kuunnella asiakasta on tärkeää yrittäjälle. Fortumin yritysasiakaspalvelu vastaa puheluusi ilman odottelua. Käytössä on myös Teamsilla toteutettava videotapaaminen.

Yrityssähkö on siis paljon muutakin kuin pelkkää sähköä. Se on kokonaisvaltaista kumppanuutta, asiantuntevaa asiakaspalvelua, luotettavaa sähkön toimittamista ja yhteistä matkaa kohti puhtaampaa maailmaa.