SmartLiving Lämmityksen optimointi

Toivota nyt älykäs lämmitys tervetulleeksi taloyhtiöösi!
Lämmitys on usein taloyhtiön suurin vuosittainen kuluerä. Vanhanaikaisten lämmityksen ohjausjärjestelmien takia lämmitysenergiaa kuluu turhaan ja kustannukset nousevat korkeammiksi kuin olisi tarpeen. Kiinteistön lisäksi turhaan lämpenee myös ilmasto. SmartLiving tarjoaa tähän älykkään vaihtoehdon.

Kerromme mielellämme lisää!

Toivota älykäs lämmitys tervetulleeksi taloyhtiöösi!
Kerrostalo
Affordable
Säästöjä lämmityskustannuksiin

Taloyhtiöt säästävät keskimäärin 10 % kustannuksissa

Customer oriented
Mukavat asuinolosuhteet ja parempi sisäilman laatu

Tasaisemmat lämpötilat asunnoissa pitävät asukkaat tyytyväisinä

Flat
Pidä huolta kiinteistösi tilasta

Pysyt kartalla taloyhtiön kulutustiedoista ja ylläpidät kiinteistösi kuntoa datan avulla

Lämmityksen optimointipalvelu mittaa ja optimoi taloyhtiön lämmitystä

SmartLiving Lämmityksen optimointipalvelu  perustuu huoneistokohtaisiin lämpötilamittauksiin ja tekoälyn avulla toteutettuun itseohjautuvaan lämmityksensäätöjärjestelmään, joka optimoi rakennuksen lämmityksen asumismukavuuden huomioiden. Palvelussa mitataan jatkuvasti lämpötilaa ja ilmankosteutta jokaiseen asuntoon asennettavien mittareiden avulla. Järjestelmä ottaa huomioon myös sääennusteen ja säätää näiden tietojen perusteella kullekin hetkelle juuri oikean lämpötilan.

Järjestelmä ehdottaa taloyhtiölle keräämänsä datan perusteella toimenpiteitä, joilla lisätään kiinteistön energiatehokkuutta ja varmistetaan, että kiinteistön arvo säilyy jatkossakin. Taloyhtiön edustajat voivat seurata kiinteistöjen tilaa raportointijärjestelmän kautta ja näin varmistaa, että mahdolliset ongelmatilanteet ratkotaan tehokkaasti. Palvelu maksaa itsensä takaisin energia- ja huoltokustannuksissa sekä asumismukavuudessa.

satu lind as oy kilonhovi

"Parasta palvelussa on ollut se, että taloyhtiömme kaukolämpökustannukset ovat vajaan vuoden aikana tippuneet jopa 13 prosenttia."

Satu Lind, As Oy Espoon Kilonhovi

SmartLiving tasaa lämmön puolestasi

SmartLiving Lämmityksen optimointi tasaa lämmön puolestasi - katso video!

smart home

Palvelun sisältö ja hinta

  • Jokaiseen asuntoon lämpötila- ja ilmankosteusmittari
  • Kaukolämpölaitteiston säätimen vaihto​
  • Kuukausittainen sähköpostiraportti​
  • Käyttöliittymät isännöitsijälle, taloyhtiön hallitukselle ja huoltoyhtiölle
  • Automatisoidut ilmoitukset ja hälytykset poikkeamista​

Esimerkkihinta 40 asunnon taloyhtiölle 308 €/kk​ (sis. alv. 24 %)

Power trading services

Raportointijärjestelmä pitää taloyhtiön edustajat ajan tasalla kiinteistön tilasta

My fortum

Kirjautuminen asukaskäyttöliittymään

Kysymyksiä ja vastauksia Lämmityksen optimointipalvelusta

Mitä ”uudenlainen lämmityksen ohjaus” käytännössä tarkoittaa?

Perinteisesti kiinteistön lämmitystä ohjataan mittaamalla kiinteistön ulkolämpötilaa. Säätöä tehdään käsin asettamalla säätökäyrä ohjaamaan lämmitystä ulkolämpötilan perusteella. Muutoksia säätökäyrän asetuksiin tehdään harvoin. Uudenlaisessa lämmityksen ohjauksessa asuntoihin viedään lämpötila- ja ilmankosteusmittarit, jotka mittaavat asunnon lämpötilaa ja ilmankosteutta reaaliajassa. Näiden mittaustulosten sekä sääennusteen perusteella ohjataan kiinteistön patteriverkostoon menevän veden lämpötilaa 10 minuutin välein. Tällöin esim. auringon lämpö voidaan hyödyntää etenkin keväisin ja syksyisin, jolloin lämmitystä ei tarvita yhtä paljon, vaikka ulkona olisi pakkasta. Järjestelmän myötä asuntojen lämpötilat pysyvät tasaisempina ja asumismukavuus paranee.

Eivätkö patteritermostaatit tee saman asian?

Patteritermostaatit eivät osaa ennakoida tulevaa vaan säätävät venttiilin kiinni tai auki nykytilan mukaan. Tällöin esim. auringon lämmittäessä asuntoa termostaatti ei ehdi reagoimaan muutokseen ja asunnon lämpötila nousee turhan korkeaksi. Lisäksi monessa kohteessa patteritermostaatit eivät toimi vaan niiden sisällä oleva neula on jumittunut.

Uusimme termostaatit ja tasapainotamme verkoston. Onko hyötyä?

Lämmityksen optimointi on hyvä ottaa käyttöön ennen kyseisiä toimenpiteitä. Uusi järjestelmä tuottaa dataa, jonka perusteella on mahdollista kohdentaa korjaustoimenpiteitä tarvittaviin asuntoihin, jolloin suuremmat remontit on mahdollista välttää. Lisäksi, jos verkon tasapainotus tehdään, järjestelmän avulla pystytään varmistamaan tasapainotuksen onnistuminen.

Voiko järjestelmä toimia vaikkei lämmitysverkkoa ole tasapainotettu?

Kyllä voi. Järjestelmä näyttää, millä tavoin lämmitysverkosto on epätasapainossa, jolloin pystytään kohdentamaan korjaustoimenpiteet tarkasti ja kustannustehokkaasti. Tällöin pystytään mm. arvioimaan tarvitaanko koko patteriverkoston tasapainotusta vai selvitäänkö hienosäädöllä. Sekä säästöjen että asumismukavuuden näkökulmasta parhaat tulokset saadaan, kun kiinteistön lämmitysverkosto on tasapainossa ja asuntojen lämpötilojen välillä ei ole suuria eroja.

Miten palvelu valvoo ilmanvaihdon toimivuutta?

Lämmityksen optimointipalvelussa mitataan kaikkien asuntojen ja muiden tilojen ilmankosteutta. Jos jossain asunnossa ilmankosteus poikkeaa huomattavasti muiden asuntojen tilanteesta, on todennäköistä, että kyseisen asunnon ilmanvaihdossa on ongelmia. Järjestelmä hälyttää, jos se huomaa mittaustuloksissa poikkeuksia. Näin viat päästään korjaamaan nopeasti.

Kerron mielelläni lisää!

Sami Säteri

Sami Säteri

Avainasiakaspäällikkö
Taloyhtiöt ja isännöitsijät
Puhelin: 050 521 3882
sami [piste] sateri [ät] fortum [piste] com