Rakennamme kaukolämpöä

Ylläpidämme, peruskorjaamme ja rakennamme kaukolämpöverkostoa jatkuvasti. Katso sivun alareunasta tarkemmat tiedot työmaista.

Kaivuutyömaa

Korjaamme ja rakennamme suunnitelmallisesti

Kunnostamme kaukolämpöverkostoa, jotta asiakkaillamme olisi lämpöä ja lämmintä vettä aina käytettävissä. Kunnostustyössä uusimme vanhoja putkia ja korjaamme kaukolämmön putkivuotoja. Uuden verkoston rakentamista tehdään yhdessä kaupunkien hankkeiden ja eri toimijoiden kanssa.

Joudumme toisinaan keskeyttämään kaukolämmön jakelun, kun korjaamme verkostoa tai liitämme uusia asiakkaita. Keskeytykset ovat tavallisesti lyhytaikaisia. Työmaiden sijainnit ja vikapalvelun löydät Kaukolämmön jakelukeskeytykset -sivulta. Lisätietoa työmaista on sivun alareunassa.

Kaukolämpölinja Kivenlahti - Puolarmetsä, Espoo

Fortum valmistautuu Kivenlahden uuteen biolämpölaitokseen rakentamalla kaukolämpölinjan Kivenlahdesta Puolarmetsään

Fortum ottaa merkittävän askeleen kohti Espoon hiilineutraalia kaukolämmöntuotantoa rakentamalla Kivenlahteen puubiomassaa käyttävän lämpölaitoksen, joka korvaa osan Espoon hiilipohjaisesta lämmöntuotannosta. Uusi lämpölaitos sijoittuu Kivenlahden nykyiselle laitosalueelle, jossa tuotetaan kaukolämpöä jo nyt kahdella puupellettikattilalla. Valmistelevat työt ovat jo käynnistyneet laitosalueella. Laitoksen suunnitellaan olevan käytössä vuonna 2020.

Samalla käynnistyvät Kivenlahden ja Puolarmetsän välisen 5,6 kilometrin mittaisen kaukolämpölinjan rakennustyöt. Verkostoa tarvitaan siirtämään tulevan laitoksen myötä kasvavaa lämmöntuotantoa Kivenlahdesta muualle Espoon kaukolämpöverkkoon.

Rakentaminen ei vaikuta lämmitykseen eikä lämpimän veden käyttöön. Lähialueiden asukkaita informoidaan tarpeen mukaan.

Kaukolämpölinjan rakentaminen valmistuu tammikuussa 2020.

Lisätietoa rakentamisesta:

Timo Nousiainen, suunnitteluinsinööri, Maintpartner Oy

puh. 040 196 4240 tai [email protected]

Kartassa on rakentamisalue Kiviruukki - Latokaski - Puolarmetsä:

  • Vihreillä osuuksilla työt valmistuvat vaiheittain loka-marraskuun aikana.
  • Oranssi osuus pyritään samaan kokonaisuudessaan valmiiksi joulu-tammikuussa, siten että tuleva hiihtokausi ulkoilureitillä häiriintyy mahdollisimman vähän.

Kaukolämpöverkon rakentaminen