SulaPlus pitää maan sulana ja kustannukset hallinnassa​

SulaPlus sopii kaukolämpöasiakkaille, jotka haluavat pitää sulana esimerkiksi katua, ajoluiskaa tai urheilukenttää.​ Sulanapito lisää lämmitettävän alueen turvallisuutta ja vähentää kunnossapitotarvetta ja -kustannuksia, kun esimerkiksi aurauksen ja hiekoituksen tarve vähenee tai poistuu.

SulaPlus pitää maan sulana

Näin se toimii

Alueen sulanapito voidaan toteuttaa kytkemällä lämmitettävä alue joko kaukolämmön paluu- tai tuloverkkoon. Lämmitettävän alueen sijainti ja muut ominaisuudet saattavat asettaa rajoituksia sille, kumpaa kytkentää voidaan käyttää. Rakennuskustannukset ja hinnoittelu ovat erilaiset riippuen kumpaan kytkentään päädytään.​

​Sulanapito käyttäen kaukolämmön paluulämpöä parantaa kaukolämpöveden jäähtymää, joten annamme paluukytkentää hyödyntäville asiakkaillemme ympärivuotisen alennuksen tehomaksusta.​ ​Kun sulanapitoon käytetään normaalia kaukolämpökytkentää, rajoittuu käyttö kovimpien pakkasten ulkopuolelle ja lakkaa kesäisin. Tällöin annamme touko-syyskuulta alennuksen tehomaksusta.

Mobile man

SulaPlus hinnoittelu​

SulaPlus on Fortum Aktiivilämpö -tuotteen lisäominaisuus. Asiakas maksaa käyttämästään energiasta Aktiivilämmön mukaisen energiamaksun ja tehosta tehomaksua. Kun sulanapidon kytkentä tehdään kaukolämmön paluupuolelle, on tehomaksualennus ympäri vuoden -50 %.  Kun kytkentä tehdään menopuolelle,​  on tehomaksualennus touko-syyskuussa -50 %.