Maatalousmuovien noutopalvelu

Fortum lopettaa maatalousmuovien keräyspalvelun.

Maatalousmuovin pilottihankkeessa Fortumin kierrätys- ja jäteliiketoiminta on kokeillut erilaisia käsittelyratkaisuja maatalousmuovin hyödyntämiseksi kierrätysmateriaalina. Fortumin nykyteknologialla ei valitettavasti löytynyt ratkaisua, joka mahdollistaisi materiaalin hyödyntämisen muovituotteiden raaka-aineena. Kerätty materiaali on liian likaista materiaalihyödyntämiseen eikä sen puhdistaminen riittävästi onnistu nykyisessä prosessissa.

MTK:n ja SLC:n jäseniltä maatalousmuoveja kerätään 12.8.2019 asti.

Maatalousmuovien noutopalvelu

Maatalousmuovien noutopalvelu

Maataloudessa syntyvien jätemuovien noutopalvelumme hyödynnämme muovit joko energiana tai uusiomateriaalina. Tavoitteena tulevaisuudessa on hyödyntää suuri osa muovijätteestä materiaalina, jolloin maatiloilla tehty syntypaikkalajittelu on ensiarvoisen tärkeää.

Palvelumme kattaa kaikki maatalouden muoviset pakkaus- ja suojamateriaalit, kuten heinäpaalien kiristekalvot, kääremuovit, aumakalvot, viljelyssä käytetyt kalvot, kanisterit ja lannoitesäkit.

Maatalousmuovien lajitteluohje

Lajittele muovit kahteen eri kasaan:

  1. Kalvot ja käärintämuovit, esimerkiksi heinäpaalien kiristekalvot ilman verkkoa.
  2. Muut muovit, kuten tyhjät kanisterit (ei öljyiset) ja lannoitesäkit sekä heinäpaalien verkot esimerkiksi jätesäkissä.

Noutopalvelun tilaajana sinun tulee huolehtia, että muovien seassa ei ole metalliesineitä, isoja kiviä tai muita epäpuhtauksia, jotka aiheuttavat vaaraa muovien murskauksessa. Mansikkamuovien harsot tulee toimittaa erikseen energiajätekeräykseen

Muovit voivat olla likaisia ja märkiä. Huomioithan kuitenkin, että muovi kannattaa säilyttää mahdollisimman puhtaana ja kuivana. Vesi, hiekka sekä muut epäpuhtaudet nostavat painoon perustuvaa veloitushintaa.

Kierrätämme muovisi vastuullisesti

Noudatamme kaikessa toiminnassamme jäte- ja ympäristölainsäädäntöä. Sertifioitu toimintajärjestelmämme kattaa niin laatu-, ympäristö- ja työturvallisuusasiat kuin kaikki toimipisteemme. Yritykseltämme löytyy myös Hämeen ELY-keskuksen myöntämä, voimassa oleva ympäristölupa maatalousmuovien varastoimiseen ja käsittelyyn. Käsittelystä syntyvät päästöt, kuten jätevedet, käsittelemme ympäristölupamme ehtojen mukaisesti.

ELY-keskus on lisäksi hyväksynyt meidät jätehuoltorekisteriinsä jätteen ammattimaisena kerääjänä. Maatalousmuovien keräysjärjestelmässämme muovit päätyvät kierrätettäväksi Suomessa, jolloin käsittelyketjussa työolot ja työturvallisuus ovat valvottavissa ja noudattavat maamme lainsäädäntöä. Kierrätysjärjestelmäämme käyttämällä voit vakuuttua koko ketjun turvallisuudesta ja vastuullisuudesta.

Maatalousmuovien noutopalvelu MTK:n ja SLC:n jäsenille 12.8.2019 asti

CS1

Jätehuoltopalveluiden asiakaspalvelu

+358 10 7551 625*

[email protected]

Asiakaspalvelumme on avoinna ma-to klo 7.00-16.00 ja pe 8.30-16.00.

*Puheluhinnat: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %)