Maatalousmuovien noutopalvelu

Fortumin noutopalvelu maataloudessa syntyville jätemuoveille kattaa kaikki maatalouden muoviset pakkaus- ja suojamateriaalit.

F17
Taloudelliset hyödyt

Valtakunnallinen maatalousmuovien noutopalvelu on kehitetty maatilojen jätehuollon tarpeisiin.

F3
Ympäristöhyödyt

Haluamme mahdollistaa, että suuri osa maatalousmuovijätteestä voidaan kierrättää ja palauttaa uusiokäyttöön.

F8
Turvallisuushyödyt

Käyttämällä Fortumin maatalousmuovien kierrätysjärjestelmää voit vakuuttua koko ketjun turvallisuudesta ja vastuullisuudesta.

Maatalousmuovien noutopalvelu

Maatalousmuovien noutopalvelu

Maataloudessa syntyvien jätemuovien noutopalvelumme hyödynnämme muovit joko energiana tai uusiomateriaalina. Tavoitteena tulevaisuudessa on hyödyntää suuri osa muovijätteestä materiaalina, jolloin maatiloilla tehty syntypaikkalajittelu on ensiarvoisen tärkeää.

Palvelumme kattaa kaikki maatalouden muoviset pakkaus- ja suojamateriaalit, kuten heinäpaalien kiristekalvot, kääremuovit, aumakalvot, viljelyssä käytetyt kalvot, kanisterit ja lannoitesäkit.

Maatalousmuovien lajitteluohje

Lajittele muovit kahteen eri kasaan:

  1. Kalvot ja käärintämuovit, esimerkiksi heinäpaalien kiristekalvot ilman verkkoa.
  2. Muut muovit, kuten tyhjät kanisterit (ei öljyiset) ja lannoitesäkit sekä heinäpaalien verkot esimerkiksi jätesäkissä.

Noutopalvelun tilaajana sinun tulee huolehtia, että muovien seassa ei ole metalliesineitä, isoja kiviä tai muita epäpuhtauksia, jotka aiheuttavat vaaraa muovien murskauksessa. Mansikkamuovien harsot tulee toimittaa erikseen energiajätekeräykseen

Muovit voivat olla likaisia ja märkiä. Huomioithan kuitenkin, että muovi kannattaa säilyttää mahdollisimman puhtaana ja kuivana. Vesi, hiekka sekä muut epäpuhtaudet nostavat painoon perustuvaa veloitushintaa.

Kierrätämme muovisi vastuullisesti

Noudatamme kaikessa toiminnassamme jäte- ja ympäristölainsäädäntöä. Sertifioitu toimintajärjestelmämme kattaa niin laatu-, ympäristö- ja työturvallisuusasiat kuin kaikki toimipisteemme. Yritykseltämme löytyy myös Hämeen ELY-keskuksen myöntämä, voimassa oleva ympäristölupa maatalousmuovien varastoimiseen ja käsittelyyn. Käsittelystä syntyvät päästöt, kuten jätevedet, käsittelemme ympäristölupamme ehtojen mukaisesti.

ELY-keskus on lisäksi hyväksynyt meidät jätehuoltorekisteriinsä jätteen ammattimaisena kerääjänä. Maatalousmuovien keräysjärjestelmässämme muovit päätyvät kierrätettäväksi Suomessa, jolloin käsittelyketjussa työolot ja työturvallisuus ovat valvottavissa ja noudattavat maamme lainsäädäntöä. Kierrätysjärjestelmäämme käyttämällä voit vakuuttua koko ketjun turvallisuudesta ja vastuullisuudesta.

Voit tehdä maatalousmuovien noutotilauksen verkkokaupassamme

CS1

Kierrätys- ja jätepalveluiden asiakaspalvelu

+358 10 7551 625*

[email protected]

Asiakaspalvelumme on avoinna ma-to klo 7.00-17.00 ja pe 8.30-16.00.

*Puheluhinnat: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %)