Referenssi

Uusi vastuullinen ratkaisu Bernerin ammattilaistason puhdistusainepulloille

15/5/2023

Kuluttajatuotteisiin, terveydenhuoltoon ja laboratorioihin, teollisuuteen sekä maatalouteen keskittyvä suomalainen perheyritys Berner halusi lisätä kierrätysmuovin määrää tuotteissaan. Berner alkoi kartoittaa mahdollisia muovinvalmistajakumppaneita, ja päätyi lopulta valitsemaan Fortum Circo®-kierrätysmuovin uuden ammattilaistason puhdistusainepullon materiaaliksi.

Recycled HDPE bottle made of Fortum Circo

Vuonna 2022 Berner päätti, että oli aika päivittää heidän silloiset ammattilaiskäyttöön tarkoitetut puhdistusainepullonsa. Samalla he halusivat myös vaihtaa pullon materiaalin kokonaan kierrätysmuoviksi. Kun Fortum ehdotti kuluttajamuovipakkauksista valmistetun Fortum Circon käyttöä, Berner tiesi löytäneensä oikean materiaalin.

Turvallisuus ennen kaikkea

Ennen kuin Berner pystyi ottamaan Fortum Circon osaksi valmistusprosessiaan, heidän täytyi varmistua siitä, että kierrätysmuovi olisi varmasti riittävän kestävää heidän tuotteilleen. Ammattilaiskäyttöön tarkoitetut puhdistusaineet ovat vahvoja liuoksia, joiden säilyttämiselle ja varastoinnille on tarkat vaatimukset. On ehdottoman tärkeää, että vahvoille puhdistusaineille käytetyt pullot pystyvät säilyttämään nestettä vähintään viiden vuoden ajan ilman merkkiäkään hapertumisesta. Pulloja varten Fortum kehittikin uuden HDPE-laadun, joka läpäisi kaikki tarvittavat testit.

Bernerin testeihin kuului muun muassa materiaalin keinotekoinen vanhentaminen lämpökammioissa, jotta nähtäisiin miten se reagoisi liuoksiin pitkällä aikavälillä. Läpäistyään kaikki testit Fortum Circon kestävyys vahvistettiin vielä eurooppalaisten kolmannen osapuolen testilaitosten puolesta.

”Fortum Circon HDPE-laatua on yleensä käytetty tuotteissa ja nyt tässä tapauksessa sitä käytetään pakkauksessa. On tärkeää, että uusia sovelluksia kierrätysmuoville kehitetään, sillä kierrätyksen voidaan sanoa tapahtuvan vasta kun kuluttajien lajittelemat pakkaukset kierrätetään ja kierrätysmuovi päätyy uusiksi tuotteiksi. Myös lainsäädäntö tulee ohjaamaan kierrätysmuovin käyttöön – EU on esittänyt muovipakkauksille käyttöosuusvelvoitetta, eli pakkausten tulee sisältää tulevaisuudessa tietty määrä kierrätysmateriaalia”, sanoo Anniina Rasmus, Brand Sales Manager, Fortum Circo®.

Sujuvaa yhteistyötä ja helppo käyttöönotto

Berner oli päättänyt vaihtaa pullonsa muotin ensimmäistä kertaa kahteen vuosikymmeneen ja päätyi samalla valitsemaan myös uuden muovivalmistajan, mikä teki Fortum Circon käyttöönotosta erityisen helppoa. Samalla pullon muotoilua uudistettiin siten, että jokaisesta pullosta saatiin karsittua 6 grammaa muovia, mikä puolestaan vähentää pullojen valmistukseen tarvittavan raaka-aineen määrää ja parantaa tuotteen ympäristövaikutusta.

Uusi pullo tulee käyttöön Bernerin ammattilaisille suunnatun HETI Pro -sarjan tuotteissa, jotka valmistetaan kokonaan Fortum Circosta.

”Yhteistyö Fortumin kanssa oli todella sujuvaa, ja kaikki meni niin kuin luvattiin, vaikka meidän päässämme olikin hieman viivästyksiä. Oli myös hienoa, että pääsimme vierailemaan Fortumin muovijalostamolla ja näkemään, kuinka kuluttajamuovipakkaukset käytännössä kierrätetään Fortum Circo -granulaateiksi”, sanoo Terhi Salo, Bernerin tuotepäällikkö.

Selkeä viestintä materiaalista on avainasemassa

Berner halusi sisällyttää pulloihinsa selkeän maininnan ja selitteen Fortum Circosta, sillä tutkimusten mukaan kuluttajat tahtovat nähdä pakkauksissa selkeät merkinnät kierrätysmateriaaleista.* Lisäksi ympäristömerkit vaativat, että puhdistusainepullojen kaltaisissa tuotteissa käytetty kierrätysmuovi on kerätty kuluttajilta.

”Olemme ylpeitä voidessamme sanoa asiakkaillemme, että pullon muovi tulee heiltä, suomalaisilta kuluttajilta. Suurin osa saamastamme palautteesta on ollut positiivista, ja ihmiset haluavat selvästi nähdä enemmän kierrätettyjä materiaaleja valmistuksessa”, Salo sanoo.

Uudet Fortum Circosta valmistetut pullot saapuvat markkinoille vaiheittain vuoden 2023 aikana.

 

* Consumer preferences for recycled plastics: Observations from a citizen survey", Finnish Environment Institute. Ruokamo, Räisänen & Kauppi, 2022

 

Berner on vuonna 1883 perustettu suomalainen, kasvava ja kansainvälistyvä perheyritys, jonka laadukkaat kotimaiset ja kansainväliset tuotemerkit ovat kiinteä osa suomalaista arkea. Monialaisesta tuotevalikoimastamme on vastuussa neljä liiketoiminta-aluettamme: kuluttajatuotteet, terveydenhuolto ja laboratoriot, teollisuus sekä maatalous. Keskeiset asiakkaamme ovat yksityinen ja julkinen sektori sekä kuluttajat. 

HETI-tuotesarja ammattilaisille

HETI puhdistusaineiden tuotevalikoima muodostuu muun muassa yleispuhdistus-, peruspuhdistus-, saniteettitilojen puhdistusaineista ja lattioiden puhdistus- ja hoitotuotteista. Lisäksi valikoimassa on laaja koneellisen astianpesun tuotesarja ja erikoistuotteita.

 

Easiness

Kiinnostuitko Fortum Circo® -kierrätysmuovista?

Lue lisää