Referenssi

Askel askeleelta kierrätysmuovin käyttöä lisäten

5/4/2023

Pohjois-Euroopan suurin turva- ja ammattijalkineiden valmistaja Sievi valitsi Fortum Circo® -kierrätysmuovin uudeksi materiaaliksi jalkineisiinsa sen kestävyyden ja vastuullisuuden vuoksi. Korkeasta laadustaan ja käyttömukavuudestaan tunnettu Sievi investoi jatkuvasti uuteen teknologiaan, materiaaleihin sekä ominaisuuksiin luodakseen pitkäikäisiä ja kestäviä tuotteita. Fortum Circon® valitseminen on yksi tapa huomioida globaali muovijäteongelma ja kannustaa kierrätysmuovin käyttöön.

Sievin Spike Soft Theme -kenkä

Yhteistyö on avain kestävien materiaalivalintojen lisäämiseen

Sievi on vuosikymmenten ajan tehnyt yhteistyötä Priotecin kanssa, joka on suomalainen muovivalmistaja sekä yksi Fortumin konvertteriasiakkaista. Fortum toimittaa Priotecille kierrätysmuoviraaka-ainetta, ja Priotec puolestaan muuntaa sen muovituotteiksi ja -komponenteiksi. Sievi oli yksi Priotecin ensimmäisistä asiakkaista ja hedelmällinen yhteistyö on jatkunut siitä asti.

Sievi on jo useiden vuosien aktiivisesti lisännyt kierrätysmuovin käyttöä tuotteissaan. Kun Priotec sai idean käyttää Fortum Circoa raaka-aineena Sievin jalkineissa, Sievi oli saman tien kiinnostunut.

”Aiemmin meidän on täytynyt itse pyytää toimittajiamme lisäämään kierrätysmuovin käyttöä. Otimme Fortum Circon käyttöön sen vastuullisen alkuperän takia, mutta myös siksi että se on tarpeeksi vahvaa tuotteisiimme. Ennen kierrätysmuovit eivät olleet yhtä kestäviä ja vahvoja, mutta viime aikoina ne ovat kehittyneet todella paljon”, sanoo Teppo Kemppainen, Sievin myyntijohtaja.

Fortum Circo -kierrätysmuovia käytetään Sievin ammattijalkineiden kärkikovikkeessa, joka muotoillaan kengän lestin mukaisesti. Ammattijalkineet ovat suosittuja riskialttiimpien lajien harrastajien parissa, kuten esimerkiksi lumikelkkailussa, ja kenkien Fortum Circosta tehty kärkikovike toimii samaan tapaan kuin turvakenkien alumiinikärki.

”Meille on tärkeää lisätä kierrätysmuovien käyttöä tuotteissamme, mutta se ei aina ole niin helppoa kuin luulisi. Koska kenkien valmistukseen käytetään niin monia eri materiaaleja, ne on vaikea kierrättää. Korvaamalla komponenttien materiaaleja vastuullisemmilla ja helpommin kierrätettävillä vaihtoehdoilla voimme asteittain muuttaa tuotteidemme koostumusta”, Kemppainen sanoo.

Kestävyys varmistetaan laajoilla testeillä

Turvallisuus, kestävyys ja pitkä elinkaari ovat turva- ja ammattijalkineille ehdottoman tärkeitä ominaisuuksia. Siksi uuden materiaalin, kuten Fortum Circon, käyttöönotto vei aikaa – materiaalia täytyi ensin testata monissa eri olosuhteissa.

Varmistaakseen että materiaali on tarpeeksi kestävää käyttökohteen tarpeisiin, Sievi toteutti sekä mekaanisia että muita testejä noin vuoden kestävän jakson aikana. Materiaali altistettiin muun muassa pakkaselle sekä kovalle puristukselle. Verrattain pitkä testiaika oli vaivan arvoista, sillä Fortum Circo läpäisi kaikki testit kirkkaasti. Laaja testaus osoittautui hyödylliseksi myös Priotecille.

”Sievin testit olivat myös meille hyvä todiste Fortum Circon monipuolisuudesta ja kestävyydestä. Meidän kannaltamme yksi materiaalin parhaista ominaisuuksista on se, että se toimii olemassa olevilla muoteilla. Muottien korvaaminen olisi ollut haastavaa, sillä jokainen kenkämalli tarvitsee oman muotin molemmille jaloille jokaisessa koossa”, sanoo Mika Liedes, Priotecin toimitusjohtaja.

”Näemme kuluttajamuovipakkauksista valmistetun Fortum Circon myös erinomaisena myyntivalttina asiakkaillemme, sillä he itse kuluttajina ovat osallistuneet materiaalin luomiseen”, Liedes jatkaa.

Uusia käyttökohteita kierrätysmuoville

Kestävä ja monipuolinen Fortum Circo valmistetaan kuluttajamuovipakkauksista, ja se sopii käytettäväksi erilaisissa prosesseissa ja tuotteissa. Lisäksi sen hiilijalanjälki on puolet pienempi kuin neitseellisten muovien.

”Olimme todella ilahtuneita, kun kuulimme, että Sievi on kiinnostunut ottamaan Fortum Circon osaksi tuotantoprosessiaan. Circon LDPE-laatua on perinteisesti käytetty muovikalvosovelluksissa, kuten muovikasseissa, joten tämä oli uusi ja innovatiivinen tapa käyttää yhtä yleisimmistä muovilaaduista”, sanoo Kari Aaltonen, Fortum Recycling & Wasten Product Line Specialist, Plastics Recycling.

 

Sievi on Pohjois-Euroopan suurin turva- ja ammattijalkinevalmistaja. Sievi on laatujohtajan merkki, joka kertoo tinkimättömästä työturvallisuudesta, jalkaan sopivuudesta ja käyttömukavuudesta. Sievi kertoo myös jatkuvasta parempien työjalkineiden kehittämisestä, uusimman teknologian sekä parhaiden materiaalien ja ominaisuuksien soveltamisesta. SIEVI ON SUOMALAISTA DESIGNIA JA TYÖTÄ.

Priotec Oy hallitsee teknisen muovin koko tuotantoketjun tuotteen ideoinnista valmistukseen, varastointiin ja muovin kierrätykseen. Ydinosaamisemme on muovituotteen valmistus asiakkaan tarpeen mukaan ruiskupuristamalla.

 

Easiness

Kiinnostuitko Fortum Circo® -kierrätysmuovista?

Lue lisää