Ratkaisut verkkoyhtiöille

Keräämme ja käsittelemme erilaiset muuntajat ja kaapelit, joista erottelemme metallit sekä muut kierrätykseen soveltuvat materiaalit, kuten muovit, öljyt tai muut vaaralliset jätteet. Sähköverkot kierrätämme kokonaan kaapeleista pylväisiin.

Ikaalisten metallinjalostamo ja kaapelilinja jalostaa arvometalleja uusioraaka-aineeksi.

Kaapelit ja muuntajat käsitellään Ikaalisissa
metallin kierrätys_sähköverkko kiertää

Sähkö­pylväät ovat vaaral­lista jätettä

Kierrätysprosessissamme pylväät pinotaan ja merkitään esteettömään paikkaan, josta kuljetamme ne jatkokäsittelyyn. Paloittelemme pylväät paikan päällä erikoiskalustolla 2,5 metrin paloiksi. Pylväät poltetaan ja niistä tuotetaan kaukolämpöä Riihimäen ja Hyvinkään kaukolämpöverkkoon. Pylväiden kyllästysaineet antavat puulle suojaa lahoamista vastaan. Pylväiden sisältämien kyllästysaineiden takia ne luokitellaan vaaralliseksi jätteeksi, ja niiden hävittäminen asianmukaisesti on jokaisen verkonrakentajan ympäristövastuuasia.

Muuntaja on hyvin kierrä­tettävä

Muuntajien sisältämät materiaalit eli rauta, öljy, sydän ja posliinieristimet saadaan eroteltua omiksi jakeikseen ja kierrätettyä. Muuntajat kuljetetaan lavoille pannoitettuna kappaletavara-autoissa. Jokainen muuntaja merkitään muuntajainfolapulla, joka seuraa muuntajaa sen loppuajan kierrätysprosessissa ja työmaalta kierrätykseen lähtenyt muuntaja on myöhemmin jäljitettävissä syntypaikalleen.

Kaapelit

Kaapelin tai johdon kokoonpano vaikuttaa materiaalin kierrätettävyyteen: mitä puhtaampi materiaali, sen helpommin se on kierrätettävissä. Vastaanotossa kaapelit ja johtimet erotellaan ja laadutetaan, jotta asiakkaalle palautuu paras arvo materiaalistaan. Lajitellut jakeet syötetään kierrätyslinjastolle, joka granuloi ensin kaapelin muutamien millimetrien palakokoon. Tämän jälkeen käyttäen ilma- ja painovoimapohjaisia erottelumenetelmiä kaapeligranulaatista erotellaan kupari, alumiini ja muovirouhe omiksi jakeikseen, jotka jatkavat matkaansa teollisuuden raaka-aineiksi.

Mitä kierrätämme?

Kaapelit ja muuntajat

Keräämme ja käsittelemme erilaiset muuntajat ja alumiini- ja kuparikaapelit, joista erottelemme metallit sekä muut kierrätykseen soveltuvat materiaalit.

Öljyt

Muuntajissa oleva PCB-vapaa muuntajaöljy valutetaan ulos ja öljy matkaa omaan kierrätysprosessiinsa.

Pylväät

Kierrätämme kyllästettyjäpylväitä, joita on käytetty pääasiassa sähkön jakelu- ja siirtoverkkojen rakentamisessa sekä valaisinpylväinä.

Näin kaapeli kiertää uusio-raaka-aineeksi

Näin kaapeli kiertää uusio-raaka-aineeksi

Ota yhteyttä

Teemu Nikkanen

Pirkanmaa ja Länsi-Suomi
Puhelin: +358 40 777 3087
teemu [piste] nikkanen [ät] fortum [piste] com