Referenssi

Trukkien kierrätystä Logisnext Finlandin kanssa

6/12/2020

Logisnext Finland ja Fortum tekevät yhteistyötä trukkien ja lyijyakkujen kierrätyksessä. Yhteistyön kulmakivenä on vanhan trukin täydellinen kierrätys sekä siitä saatava raportointi, joka voidaan toimittaa myös Logisnext Finland Oy:n asiakkaalle.

Logisnext Rocla-Cat trukkien kierratys

Vaikka trukki tulee elinkaarensa päähän, on siinä vielä paljon osia, jotka voidaan hyödyntää. Yhteistyön tuloksena trukista kierrätetään kaapelit, metallit ja lyijyakut kokonaisuudessaan, ja ne hyödynnetään uudestaan teollisuuden raaka-aineiksi. Fortum käsittelee kaapelit ja metallit omissa tuotantoprosesseissaan ja valmistaa niistä kierrätysmetalligranulaattia. Trukkien kaapeleista valmistetaan granulia ja muut metallit prosessoidaan sopiviksi raaka-aineiksi valimoteollisuuteen. Yhteistyöllä korostuu trukin koko elinkaaren suunnittelu valmistuksesta kierrätykseen.

"On hienoa, että pääsemme toteuttamaan tätä käytännössä", iloitsee Fortumin strateginen ostopäällikkö Marcus Suokas yhteistyöstä.

Fortumin kiertotalousratkaisuilla pidetään arvokkaat materiaalit kierrossa jalostamalla niistä uusia raaka-aineita. Metallien lisäksi Fortum kierrättää muun muassa muoveja ja akkuja.

Raportointi tuo läpinäkyvyyttä ja varmistaa kiertotalouden tulokset

”Viime vuosina olemme panostaneet voimakkaasti kestävän kehityksen toimiin ja ympäristöä tukeviin tekoihin. Meille on tärkeää, että olemme osaltamme edistämässä nollapäästöisyyttä. Kiertotalous on yksi avaintekijöistä sen saavuttamiseen. Fortum tarjoaa meille kiertotalouden toteuttamiseen ainutlaatuisen mahdollisuuden, josta myös asiakkaamme hyötyvät”, sanoo Logisnext Finland oy:n liiketoiminnan ja kestävän kehityksen johtaja Outi Kettunen.

Raportoinnin tarve on kasvanut valtavasti ja Fortum tarjoaa osana kierrätysyhteistyötä siihenkin ratkaisun. Kaikista kierrätystoimista saadaan reaaliaikaista tietoa ja raportteihin voi koota tietoa siitä, mitä on kierrätetty, hyvitetty ja veloitettu. Yhteistyö antaa läpinäkyvyyttä Fortum tuottamien raporttien ansiota, sillä ne voidaan toimittaa myös Logisnext Finland Oy:n loppuasiakkaalle.

"Haluamme tehdä kierrätyksen mahdollisimman helpoksi ja läpinäkyväksi, sillä kiertotalous on konkreettisia tekoja", kertoo Suokas.

Logisnext Finland Oy:n tuotteiden ja palveluiden elinkaariajattelu näkyy alusta loppuun

Logisnext Finland Oy:n edustamat Rocla ja sähköiset Cat® -vastapainotrukit suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa.

”Edustamamme trukit suunnitellaan lähtökohtaisesti ergonomia, tuottavuus ja pitkäikäisyys edellä. Esimerkiksi niiden huoltaminen on helppoa modulaarisen suunnittelun ansiosta. Huoltomme Suomessa painottaa koneiden pitkäikäisyyttä ja niiden turvallista käyttöä. Tuotteen elinkaariajattelu on osa DNA:tamme ja siksi sopimus Fortum kanssa on meille tärkeä”, toteaa Logisnext Finland Oy:n jälkimarkkinointipäällikkö Jukka Korpinen.

Kun trukki on tullut elinkaarensa päähän, Fortum noutaa sen suoraan asiakkaalta Ikaalisissa sijaitsevaan käsittelylaitokseensa, jossa niistä tehdään teollisuudelle uusia raaka-aineita.

”Kiertotalous toteutuu nyt konkreettisesti, luotettavasti ja läpinäkyvästi. Suomessa suunnitellut ja valmistetut trukit toimitetaan suomalaisille asiakkaillemme varmistamaan sisälogistiikan onnistuminen. Ja kun trukki tulee elinkaarensa päähän, niin niiden kierrätys tapahtuu pääosin Suomessa”, toteaa Outi Kettunen.