Sähkö- ja elektroniikkaromu

Sähkö- ja elektroniikkajätteen määrä kasvaa koko ajan käytössä olevien laitteiden määrän kasvaessa. Sähkö- ja elektroniikkaromu, eli SER, koostuu useista materiaaleista ja komponenteista, joiden vastuullinen ja kestävä kierrättäminen on tärkeää. Me tarjoamme yrityksille läpinäkyvän ja vastuullisen tavan käytöstä poistuneen sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätykseen.

Mitä tarjoamme?

AU6
Vastuullisuus

Käsittelemme ja kierrätämme useat materiaalit omissa prosesseissamme, joiden turvallisuus ja ympäristövaikutukset on otettu huomioon.

E29
Läpinäkyvyys

Tiedämme minne materiaalit päätyvät ja raportoimme läpinäkyvästi kierrätykseen päätyneiden jätteiden määrät.

RW1
Materiaalien kierrätys

Lajittelemme prosesseissamme materiaalit kierrätyskelpoisiksi jakeiksi ja maksimoimme materiaalin kierrätysasteen.

 

Vastaanotamme yrityksiltä sähkö- ja elektroniikkaromua ja käsittelemme SERin Ikaalisten metallinkierrätyslaitoksellamme, missä jakeet erotetaan tarkoin ja hyödynnetään kierrätyksessä. Jos materiaalin kierrättäminen ei ole mahdollista, se hyödynnetään energiana.

Sähkö- ja elektroniikkalaitteiksi luetaan kaikki laitteet, jotka toimivat sähkövirralla, akkulla, paristoilla tai aurinkoenergialla. Oli kyseessä sitten kodinkoneet, tieto- ja teletekniset laitteet tai muu elektroniikka, me pidämme huolen että yrityksesi jäte saa uuden elämän kierrätysmateriaalina aina kun se on mahdollista.

Vastuullisuus on meille muutakin kun sanoja. Käsittelemme ja kierrätämme materiaalijakeet vastuullisesti tarjoten yrityksellesi läpinäkyvää tietoa sekä kattavan raportoinnin, mihin materiaalit päätyvät. SER-jakeiden käsittelyn ja kierrätyksen ohella saat meiltä myös kokonaispalvelun kaikelle yrityksenne toiminnassa syntyvälle jätteelle. 

SER kierrätyksen merkitys kasvaa

Käytössämme olevien sähkö- ja elektroniikkalaitteiden määrä on kasvanut ja kasvaa merkittävästi, mikä lisää myös käytöstä poistuvaa SER-jätettä. Tällä hetkellä SER-jätteestä päätyy Suomessa kierrätykseen vain noin 60 %.  Siksi onkin tärkeää huolehtia että SER-jäte lajitellaan ja että kierrätys tapahtuu kestävästi, arvokkaat materiaalit saadaan uudelleen käyttöön, eivätkä laitteiden mahdollisesti sisältämät haitta-aineet päädy luontoon.

Ota yhteyttä!

Maarit Kannala
Puhelin: +358 50 5747573
maarit.kannala@fortum.com

RW3

Romu ei ole ruma sana!

SER-jätteen ohella kierrätämme myös muut yrityksenne toiminnassa syntyvät jätteet ja annamme jätteelle uuden elämän aina kun se on mahdollista.