Muovit

Kierrätämme Riihimäen muovijalostamollamme suomalaisten kotitalouksien muovipakkausjätteet ja valmistamme muovipakkauksista Fortum Circo® -kierrätysmuovigranulaattia, joka on vastuullinen ja ympäristöystävällinen valinta muoviteollisuuden uusioraaka-aineeksi.

KOtitalouksien muovipakkauksia lajiteltuna

Kestävä ja vastuullinen muovin käyttö alkaa pakkaussuunnittelusta, jolla varmistetaan pakkauksen soveltuvuus kierrätykseen ja materiaalin päätyminen uusiokäyttöön. Jätelaissa määritellyn tuottajavastuun mukaan pakkausten tuottajalla eli pakkaajalla tai tuotteen maahantuojalla on velvollisuus järjestää pakkausten jätehuolto ja hyödyntäminen sen jälkeen, kun pakkaus poistuu käytöstä. Suomessa tätä velvoitetta hoitaa muovipakkausten virallinen tuottajayhteisö Suomen Uusiomuovi Oy, jonka tehtävänä on vastata yli 2.500 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta.

Muovin lajittelu kotitalouksissa ei ole turhaa työtä, sillä kuluttajilta kerätty pakkausmuovi päätyy kierrätykseen Fortumin Riihimäen muovijalostamolle. Siellä kierrätetään paitsi kotitalouksien pakkausmuoveja myös kaupan ja teollisuuden muoveja. Muovipakkauksia kerätään kotitalouksista joko suoraan tai Rinki-ekopisteiden kautta, ja keräysmäärät kasvavat koko ajan.

Riihimäen muovijalostamolla muovilaadut tunnistetaan ja lajitellaan infrapunateknologiaan perustuvilla optisilla lajittelijoilla, pestään, silputaan ja granuloidaan Fortum Circo®- kierrätysmuovigranulaatiksi, joka on kustannustehokas ja vastuullinen valinta muoviteollisuuden raaka-aineeksi. Kierrätykseen kelpaamaton muovi hyödynnetään energiana eli siitä tuotetaan kaukolämpöä ja sähköä.

 

Fortum Circo® -kierrätysmuovigranulaatti

Fortum Circo® -kierrätysmuovigranulaatti on askel kohti ekologisempia muovituotteita. Fortum Circo® on paitsi korkealaatuinen raaka-aine, se on myös ekologisempi valinta kuin neitseelliset muovit. 

 

Lue lisää
Sinituotteen tiskiharja on valmistettu Fortum Circo-kierrätysmuovista

Asiakastarina - Sinituote

Maailma muuttuu tiski­harja kerrallaan

Suomalainen siivousvälineitä ja kotitaloustarvikkeita valmistava Sinituote muuttaa maailmaa tiskiharja kerrallaan. Kierrätysmuovin avulla yritys suunnitteli raikkaan tuotekokonaisuuden, valikoiman kestäviä siivousvälineitä, jotka on valmistettu Fortum Circo® -kierrätysmuovista.

Lue tarina täältä
Fortum circo kierrätysmuovigranulaatista valmistettu kukkaruukku

Asiakastarina - Orthex

Muovi kestää ja kiertää

Yhdessä tekemällä syntyy uudenlaisia tuotteita. Kun Orthexin tavoitteena oli vähentää energian käyttöä ja sen kustannuksia sekä lisätä vastuullisten materiaalien käyttöä tuotteidensa valmistuksessa, Fortum Circo -kierrätysmuovi tarjosi ratkaisun. Orthexin tuotteet todentavat että tyylikäs ja toimiva tuote voi olla sekä vastuullisesti valmistettu että kestää aikaa ja käyttöä vuodesta toiseen, kunnes saa taas uuden elämän.

Lue tarina täältä
Kierrätysmuovia sisältävä multapussipakkaus

Asiakastarina - Biolan

Leipäpussien ja muovikassien uusi elämä multapakkausmateriaalina

Pakkauksen tärkein tehtävä on suojata tuote ja estää sen laadun heikkeneminen. Kostealle orgaaniselle tuotteelle, kuten mullalle, jota vielä säilytetään ulkona, on haastavaa löytää muovia korvaava pakkausmateriaali. Kuluttajamuovipakkausjätteestä valmistettu kierrätysmuovi tarjoaa kuitenkin vastuullisen materiaalivaihtoehdon. 

Lue tarina täältä
Media contact

Mitkä muovit soveltuvat kierrätykseen? Voiko mustan muovin kierrättää? Miten muovit lajitellaan kotona?

Kokosimme usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia muovin lajit­teluun ja kierrä­tykseen liittyen.