Kierrätystuotteet- ja palvelut

Maailman muuttaminen puhtaammaksi vaatii edelläkävijöitä. Tavoitteenamme onkin tehdä jätteestä uutta raaka-ainetta aina kun mahdollista – pitää materiaali kierrossa ja käyttää sitä jatkuvasti uudelleen.

Materiaalin arvo säilyy kierrossa

Kiertotalous on paljon enemmän kuin kierrätystä. Se on materiaalien viisasta käyttöä koko niiden elinkaaren ajan. Kun on aika tehdä tarpeettomasta tarpeellista, muunnamme materiaalit arvokkaiksi kierrätystuotteiksi. 

Kierrätystuotteemme ovat syntyneet jatkoksi jätehuollon ketjuun: haluamme pitää arvokkaat materiaalit kierrossa. Meillä on vain yksi maapallo ja luonnonvarat ehtyvät koko ajan. Tarvitsemme uusia toimintamalleja, kierrätystuotteita ja kiertotaloutta. 

Me Fortumilla toimimme esimerkiksi muovin ja metallien osalta koko ketjussa: keräämme, lajittelemme ja kierrätämme materiaalit ja valmistamme niistä uusioraaka-aineita. Kierrätystuotteemme korvaavat erityisesti fossiilisia raaka-aineita ja jalostamme sellaisia raaka-aineita uuteen arvoon, jotka muutoin aiheuttaisivat ympäristölle kuormitusta.

 

käsiä ja kierrätettävä materiaalia

Kun materiaalilla on väliä

Haluamme materiaalien kiertävän niin kauan kuin niillä on arvoa. Muovit ja metallit säilyttävät ominaisuutensa hyvin kierrossa ja ne soveltuvat kierrätykseen yhä uudelleen ja uudelleen. 

Fortumin kierrätysraaka-aineet ovat ympäristöä säästävä materiaalivalinta, joka tukee kiertotalouden toteutumista.