Öljyt

Noudamme, käsittelemme ja kierrätämme hyväkuntoiset kirkkaat voiteluöljyt käytettäväksi uudelleen puhtaamman maailman puolesta. Käytettyjen öljyjen puhdistaminen ja uudelleenkäyttö on teollisen jätteen parasta hyödyntämistä.

Kierrätysöljyt ja niistä valmistetut tuotteet

Öljyjen kierrättäminen

Öljyjen uudistamisen, regeneroinnin ja sitä kautta materiaalihyötykäytön edellytys on, että erilaatuiset öljyjätteet pidetään erillään. Regenerointi on paras mahdollinen tapa kierrättää voiteluöljyt. Sivutuotteena syntyvä bitumi hyödynnetään asfaltin ja kattohuovan valmistuksessa ja öljyyn sitoutuneet polttoaineet taas teollisuuden polttoaineina. Prosessin ainoa jäte on öljyyn sitoutunut vesi.

Öljyjätteet jaotellaan

  • ”kirkkaisiin” eli teollisuuden hyvälaatuisiin käytettyihin voiteluaineisiin
  • ”mustiin” voiteluöljyihin
  • kasviöljyihin

Syntyykö toiminnastasi käytettyjä öljyjä, jotka haluaisit kierrättää kustannustehokkaasti ja ympäristöystävällisesti? Ota yhteyttä!

Fortumin uusioöljyt – luonnollinen valinta

Fortumin uusiovoiteluaineet valmistetaan teollisuuden hyvälaatuisista käytetyistä, niin sanotuista kirkkaista voiteluaineista, jotka eivät sisällä haitallisia tai vaarallisia aineita. Käytämme uusioöljyissä raaka-aineina mm. hydrauliikkaöljyjä, kiertovoiteluöljyjä, vaihteistoöljyjä ja turbiiniöljyjä.

Öljytuotteemme

Teräketjuöljyt vaativaan käyttöön

Metsuri on mineraaliöljypohjainen moottorisahan teräketjun ja laipan voiteluöljy, joka on osoittanut luotettavuutensa kovassakin käytössä.
Toimituskoot: 3 litran muoviastia, 10 litran muoviastia, 200 litran kokoastia sekä irtoöljynä säiliöautolla.

Käyttöturvallisuustiedote: Fortum Metsuri

Metsuri BIO on valmistettu rypsi- tai rapsiöljystä, johon on lisätty tarkoin testatut ja valitut lisäaineet. Metsuri BIO -teräketjuöljy on kehitetty moottorisahojen sekä klapikoneiden laipan ja teräketjun voiteluun. BIO-teräketjuöljymme soveltuu kaikkiin kodin ja maatalouden voitelukohteisiin, joissa käytetään yleisöljyä.

Toimituskoot: 1,5 litran muoviastia ja 5 litran muoviastia.

Käyttöturvallisuustiedote: Fortum Metsuri BIO

MOTO on suurien ketjunopeuksien teräketjuöljy. Erikoislisäaineistuksen ja uusioperusöljyn ansiosta voiteluominaisuudet ovat hyvät kaikissa käyttöolosuhteissa. MOTO on kehitetty yhteistyössä koneyrittäjien kanssa.

Toimituskoot: 10 litran muoviastia, 200 litran kokoastia sekä irtoöljynä säiliöautolla.

Käyttöturvallisuustiedote:  Fortum MOTO

Kevol-johdeöljy takaa erinomaisen voitelevuuden

Johdeöljymme estää tehokkaasti ketjun mekaanista kulumista sekä vähentää energiankulutusta erinomaisen voitelevuutensa ansiosta.

Kevol on ketju- ja kolakuljettimien erikoisöljy teollisuuskäyttöön. Se tunkeutuu voitelukohteisiin erityisen hyvin. Kevol pysyy voideltavilla pinnoilla ja sen tunkeutuvuus voitelukohteen liitoksiin ja ketjun niveliin on erinomainen.

Toimituskoot: 200 litran kokoastia, 1 000 litran kontti sekä irtoöljynä säiliöautolla.

Käyttöturvallisuustiedote: Fortum Kevol

Pienkonebensiinit

Metsuri 2t- ja Metsuri 4t -pienkonebensiinit ovat alkylaattibensiinejä, joista on poistettu suurin osa bensiinin kaikkein haitallisimmista ainesosista.

Metsuri-pienkonebensiini ei höyrysty helposti, ja siten se lisää tankkauksen turvallisuutta. Metsuri-pienkonebensiiniä käytettäessä ei polttoainejärjestelmiä tarvitse tyhjentää pitemmänkään käyttötauon ajaksi, eikä pienkonebensiinimme vanhene tai hartsiinnu. 2T-pienkonebensiini sisältää 2 % biohajoavaa öljyä. 4T-pienkonebensiini on puhdas ympäristö- ja käyttäjäystävällinen alkylaattibensiini 4-tahtimoottoreille.

Käyttöturvallisuustiedote: Fortum Metsuri -pienkonebensiini

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme!

Martti Pentikäinen
Product Sales Manager
Puhelin: +358503866104
martti.pentikainen@fortum.com

Juha Wallius
Product Sales Manager
Puhelin: +358449786306
juha.wallius@fortum.com

Anja Kyllästinen
Manager Recycled oils production
Puhelin: +358505182608
anja.kyllastinen@fortum.com

CS1

Jätehuoltopalveluiden asiakaspalvelu

+358 10 7551 625*

asiakaspalvelu1@fortum.com

Asiakaspalvelumme on avoinna ma-to klo 7.00-16.00 ja pe 8.30-16.00.

*Puheluhinnat: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %)