Kun muovilla on väliä

kierrätystuotteet ja -palvelut

Erilaisia muoveja on tuhansia ja käyttötarkoituksia vielä enemmän. Suomessa muovin erilliskeräyksellä varmistetaan, että kotitalouksien muovipakkaukset tulevat kerätyksiksi ja päätyvät kierrätykseen. Fortum Circo -kierrätysmuovi valmistetaan pääosin kotitalouksista kerätystä muovipakkausjätteestä sekä teollisuuden ja kaupan muovijätteistä.

 

Tunnemme raaka-aineen

Fortum Circo -kierrätysmuovin raaka-aine on pääasiassa kotitalouksien muovipakkausjätettä, joka otetaan talteen erilliskeräyksellä. Kierrätysprosessissa muovi lajitellaan, pestään ja käsitellään. Näin pystymme takaamaan jokaiselle valmistettavalle muovierälle korkean ja tasaisen laadun.

Muovimateriaalilla on mekaanisessa käsittelyssä useita vaiheita: materiaalin pesu, kuivaus ja yhdistely ovat kaikki osa prosessia, jossa jäte muutetaan arvokkaaksi uusioraaka-aineeksi. Muovinjalostuksemme on prosessina ainutlaatuinen ja suunniteltu ylläpitämään lopputuotteen laatu tasaisena. Fortum Circo -kierrätysmuovin laatu varmistetaan kaikissa tuotantovaiheissa ja laadulle on määritelty tarkat kriteerit.  Testaamme ja tarkkailemme materiaalin lisäksi myös koko prosessia omassa laboratoriossamme ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti. 

 

Infrapunateknologia hoitaa lajittelun

Infrapunateknologiaan perustuva materiaalien lajittelu ja erottelu takaa muun muassa sen, että kierrätysprosessiin ei päädy mitään sinne kuulumatonta materiaalia. Tällä hetkellä kierrätämme LDPE-, HDPE- ja PP-muovit, jotka ovat muodostavat myös suurimman kerätystä muovijätteestä.