Öljyt

Noudamme, toimitamme käsiteltäväksi ja kierrätettäväksi hyväkuntoiset kirkkaat voiteluöljyt käytettäväksi uudelleen puhtaamman maailman puolesta. Käytettyjen öljyjen puhdistaminen ja uudelleenkäyttö on teollisen jätteen parasta hyödyntämistä.

Öljyjen kierrättäminen

Öljyjen uudistamisen, regeneroinnin ja sitä kautta materiaalihyötykäytön edellytys on, että erilaatuiset öljyjätteet pidetään erillään. Regenerointi on paras mahdollinen tapa kierrättää voiteluöljyt. Sivutuotteena syntyvä bitumi hyödynnetään asfaltin ja kattohuovan valmistuksessa ja öljyyn sitoutuneet polttoaineet taas teollisuuden polttoaineina. Prosessin ainoa jäte on öljyyn sitoutunut vesi.

Öljyjätteet jaotellaan

  • ”kirkkaisiin” eli teollisuuden hyvälaatuisiin käytettyihin voiteluaineisiin
  • ”mustiin” voiteluöljyihin
  • kasviöljyihin

Syntyykö toiminnastasi käytettyjä kirkkaita öljyjä, jotka haluaisit kierrättää kustannustehokkaasti ja ympäristöystävällisesti? Ota yhteyttä!

CS1

Jätehuoltopalveluiden asiakaspalvelu

+358 10 7551 625*

asiakaspalvelu1@fortum.com

Asiakaspalvelumme on avoinna ma-to klo 7.00-16.00 ja pe 8.30-16.00.

*Puheluhinnat: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %)

Fortum on myynyt kirkkaiden öljyjen kierrä­tys­lii­ke­toi­minnan ja tuote­myynnin

Kirkkaiden öljyjen kierrätysliiketoiminta ja tuotemyynti siirtyvät NextOil Oy:lle 15.12.2020 alkaen.

Fortumin jätehuollon kokonaispalveluasiakkaille kirkkaiden öljyjen kierrätysliiketoiminnan myynti ei tuo tilauskäytäntöön muutoksia. Kokonaispalvelun osana olevassa kirkkaan öljyn keräyksessä NextOil Oy toimii jatkossa Fortumin kumppanina. Keräys jatkuu entiseen tapaan ja öljyt toimitetaan jatkossakin kierrätykseen Jämsänkoskelle.

Lue lisää