Kemianteollisuus

Räätälöidyt kemianteollisuuden, ympäristönhuollon ja materiaalitehokkuuden ratkaisumme säästävät aikaa, rahaa ja ympäristöä.

Kestävää kannattavuutta

Suunnittelemme ja tuotamme kemianteollisuudelle ympäristönhuollon ja materiaalitehokkuuden palvelukokonaisuuksia. Lisäämällä materiaalitehokkuutta parannamme toiminnan ekologisuutta ja kustannustehokkuutta. Erikoisalaamme ovat joustavat palvelukokonaisuudet, jotka voidaan räätälöidä lähes minkä tahansa tarpeen täyttämiseen.

Kemianteollisuudelle tarjoamamme palvelut kattavat kaiken suunnittelusta ja neuvonnasta materiaalivirtojen hallintaan ja jätehuoltoon. Kiristyvä lainsäädäntö ja ympäristötietoisemmat asiakkaamme vaativat teollisuuden prosesseilta yhä enemmän ympäristön huomioimista. Kilpailuedun ja yritysimagon ylläpitämisessä korostuukin materiaali- ja energiatehokas tuotanto.

Kilpailuetua palveluistamme

Olemme edelläkävijänä luomassa kiertotalousyhteiskuntaa, jossa materiaalit kiertävät niin pitkään kuin mahdollista. Tämä ajattelu näkyy myös teollisuuden materiaalisuunnittelussa. Kemianteollisuudessa jätteen syntyminen on väistämätöntä, mutta oikein hoidettuna ympäristönhuollon ja materiaalitehokkuuden palveluilla voidaan saavuttaa huomattavaa kilpailuetua.

Lääketeollisuuden kumppanina

Laaja kokemuksemme tekee meistä luotettavan lääketeollisuuden yhteistyökumppanin. Alan tuntemuksen ja pitkien kumppanuuksien ansiosta olemme saaneet viimeisteltyä tarjoamamme kokonaisratkaisupalvelut täyttämään yhteistyöyritystemme kaikki tarpeet.

Hyödynnämme lähes kaikki jätteet materiaalina tai energiana ja huolehdimme vaarallisen jätteen noudosta. Erityisvahvuuksiimme kuuluvat ympäristömääräysten ja tarvittavien lupien tuntemus sekä raportointijärjestelmät.

Etumme kemianteollisuudelle:

 • kustannussäästöt ja materiaalitehokkuus
 • kilpailukykyiset tuotteet ja palvelut
 • kilpailuetu ja yritysimagon ylläpito
 • yksilölliset ja toimivat ratkaisut.

Fortum:

 • luokittelemme, lajittelemme, pakkaamme, kuljetamme, koulutamme ja huolehdimme jätteiden hävittämisestä vastuullisesti
 • analysoimme, optimoimme ja erottelemme virroistasi kierrätettävät materiaalit ohjaten ne uusiokäyttöön
 • huolehdimme käyttöösi ympäristöraportit verkkoportaalissa
 • laadimme alalle räätälöityjä tutkimus- ja kehitysratkaisuja
 • osallistumme ympäristön kehittämis- ja rakennusprosesseihin esimerkiksi puhdistamalla vesiä, pilaantunutta maata ja rakentamalla käsittelykeskuksia
 • toteutamme sekä paikallisia palvelu- ja logistiikkakokonaisuuksia että kansainvälisiä käsittelyverkostoja
 • tarjoamme ratkaisumalleja yksittäisen materiaalin kierrättämisestä jätteidenkäsittelyn täysimittaiseen ulkoistamiseen.

Ota yhteyttä

Outi Nieminen

Avainasiakaspäällikkö
Kemianteollisuus
Puhelin: +3585065185
outi [piste] nieminen [ät] fortum [piste] com