Kannattavaa metallinkierrätystä

Tehdäänkö teidänkin romusta jo raaka-ainetta? Yhä useampi metallituote valmistetaan jo uusiomateriaalista, sillä metalli säilyttää hyvin ominaisuutensa ja arvonsa kierrossa. Keräämme, lajittelemme ja murskaamme eri metallijakeet ja valmistamme niistä granulaattia teollisuuden tarpeisiin ympäri maailman.

Fincumet on osa Fortumia

Metallijäte uudeksi raaka-aineeksi

Käsittelemme metalliromun Fincumetin jalostamolla Ikaalisissa, jossa lajiteltavaksi tuotu metallijäte jalostetaan lähes 100 prosenttisesti uudeksi raaka-aineeksi.  Jokaisella metallilajilla on oma hintaluokkansa, joka arvioidaan eräkohtaisesti. Jalostamo ottaa vastaan kaiken metalliromun, kaapelit ja johtimet, muuntajat, teollisuuden ylijäämät sekä purkujätteen. 

 

Otamme vastaan kaiken metalliromun – sekalaisen kuorman tai huolella lajitellun. Hankalasti käsiteltävät romuesineet, kuten vaikkapa käytöstä poistetut verkkomuuntajat voi nyt sellaisenaan toimittaa meille, eikä niitä tarvitse osata esikäsitellä mitenkään. Metallijätteen mukana tuleva vaarallinen jäte toimitetaan jatkokäsittelyyn Riihimäelle. 

 

Mitä on metallijäte?

  • Verkkomuuntajat

  • Kaapelit ja johtimet

  • Kupari-, messinki- ja alumiiniromu

  • Rosteri, rauta- ja peltiromu

  • Sähkömoottorit ja muuntajat

  • Teollisuuden ylijäämät ja purkujäte

 

Miten voimme auttaa sinua?

Romukauppiaat

Kun tarvitset myyntikanavan romullesi, olemme sekä lokaali että globaali kumppanisi. Ostamme romusi ja jalostamme sen granulaatiksi, jonka myymme eteenpäin ilman välikäsiä.

Purkuliikkeet
Syntyykö sinulla sekalaista purkujätettä? Lajittelemme ja hinnoittelemme purkuromun eräkohtaisesti ja toimitamme eri jakeet omiin jalostusprosesseihinsa. 

Verkkoyhtiöt
Kun purat suuria tai pieniä voimalinjoja, yksikkömme Ikaalisissa ottaa vastaan koko verkon eri materiaalit: pylväät, muuntajat ja kaapelit. 

Teollisuus

Palvelemme teollisuutta valtakunnallisesti ja sopimuskumppaninamme saat käyttöösi sähköiset palvelut, joiden avulla hoituvat kaikki asioinnit lavojen tyhjennyksistä raportteihin. 

Kotitaloudet ja pienyritykset

Palvelemme pienyrityksiä ja kotitalouksia Helsingissä ja Jyväskylässä, jonne voi tuoda kaapelit, johtimet, kupari-, messinki-, alumiiniromun, rosteria, sähkömoottorit sekä rauta- ja peltiromun. 
 

Kierrätettävää riittää

“Sähköverkkoa saneerataan vuositasolla jopa 100 kilometriä, joten kierrätettävää riittää, minkä vuoksi toimiva kierrätyskumppani on erityisen tärkeä.” 

Mika Marttila, Leppäkosken sähkön suunnittelu- ja rakennuttamispäällikkö

Ota yhteyttä!

Asiantuntevat myyjämme auttavat sinua löytämään parhaat ratkaisut yrityksesi jäteholtoon!