Asiakastiedote (B2B)

Jätevarastot kuntoon – näin varastoit vaaralliset jätteet

08 maaliskuu 2019

jätevarastot kuntoon!

Kun jätteet on lajiteltu ja varastoitu asianmukaisesti, on kirjanpidon ja noutotilauksen tekeminen helppoa.

Vaarallisten jätteiden varastointi on helppoa, kun kaikille aineille on osoitettu valmiiksi oma paikkansa!

 

Jätevarastot kuntoon – näin varastoit vaaralliset jätteet

 

Olisiko kevätsiivouksen aika? Kuten mikä tahansa varastotila, myös jätevarastot saattavat helposti pikku hiljaa joutua sekasotkun tilaan. Kun kyse on vaarallisesta jätteestä, on erityisen tärkeää järjestää varasto turvallisesti. Tätä helpottamaan Fortum on koonnut näppärän ohjeistuksen, joka tuo järjestyksen takaisin jätevarastoon.

 

1. INVENTOI
Vaaralliset jätteet kannattaa varastoida erillään muista aineista
Vaaralliset jätteet on hyvä varastoida muista aineista erillään. Vaaralliset aineet eivät muutu vaarattomiksi, kun purkit tyhjenevät, vaan samat vaara-aineet ovat silti yhä olemassa, vaikka purkit eivät olisi enää täynnä. Vaarallisten jätteiden varastoinnissa täytyy siis olla hyvin tarkkana ja niihin tulee suhtautua samalla varovaisuudella kuin käyttökemikaaleihinkin.

 

2. LAJITTELE
Aloita jätteiden lajittelu vaaraominaisuuksien ja kuljetusluokittelun mukaisesti
Jätteiden lajittelun voi aloittaa vaaraominaisuuksien tai kuljetusluokittelun mukaisesti, esimerkiksi ryhmittelemällä kaikki palavat nesteen yhteen osaan hyllyä. Huomioithan että keskenään reagoivat aineet tulee aina pitää toisistaan erillään, kuten esimerkiksi hapot ja emäkset. Erilaiset jätejakeet lajitellaan muista erilleen, esimerkiksi aerosolipullot tulevat omaan astiaan.

Ota huomioon myös muut fysikaalista ja kemiallista vaaraa aiheuttavat ominaisuudet, kuten veden kanssa reagoivat aineet.

 

3. MERKITSE
Merkitse tarkasti, mitä vaaraominaisuutta ja jaetta milläkin hyllyllä varastoidaan
Kun sinulla on selvillä, millaisia aineita varastostasi löytyy, merkitse esimerkiksi hyllyille tarkasti, mitä vaaraominaisuutta ja jaetta milläkin hyllyllä varastoidaan. Tällöin kaikille aineille löytyy aina oma paikkansa ja ryhmänsä, eikä sekasotkua pääse syntymään uudestaan.

 

Kun jätteet on lajiteltu ja varastoitu asianmukaisesti, on kirjanpidon ja noutotilauksen tekeminen helppoa.

Kun vaaralliset jätteet on lajiteltu vaaraluokituksen ja jätejakeen mukaan, ne voi huoletta varastoida kuljetusnoutoa varten. Otathan huomioon, että kemikaalit eivät saa aiheuttaa vaaraa vuotaessaankaan, joten käytäthän siis esimerkiksi valuma-altaita lajitellessasi ja varastoidessasi purkkeja.

 

Tästä alkaa uusi Varastot kuntoon -blogisarjamme, jossa opastamme vaihe vaiheelta varaston siivouksen, merkinnät ja lajittelun turvallisesti! Koko sarja julkaistaan verkkosivuillamme.

 

 

 

Vaarallisen jätteen kokonaispalvelu. Koe purkin matka!