Asiakastiedote

Jätehuollon pyörät pyörivät poikkeusoloissakin

09 huhtikuu 2020, 13:08

Näkökulma on juttusarja Fortumin kierrätys- ja jäteliiketoiminnan asiantuntijoilta

wathing over bridge

Normaalissa arkiaskareiden ja työelämän vilinässä tulee harvoin kiinnitettyä huomiota jätehuoltoon tai sen merkitykseen toimivan yhteiskunnan osana. Jäteastiat tyhjenevät sen suuremmin asiaa miettimättä. 

Jätehuollon toiminta on tärkeää normaalioloissa, mutta korostuu entisestään näin poikkeuksellisissa olosuhteissa. Siksi se onkin listattu Valtioneuvostossa kriittisten toimialojen piiriin. 

Teemme kaikkemme epidemian leviämisen hillitsemiseksi ja turvataksemme palveluidemme sujuvuuden asiakkailla kuten aiemminkin. Olemme tiukentaneet hygieniatoimenpiteitä sekä muuttaneet siirtoasiakirjojen allekirjoituskäytäntöjä taataksemme laitosalueilla, porteilla ja asiakkaiden tiloissa työskentelevien työntekijöiden ja kuljettajien turvallisuuden. Kuljettajamme toimivat asiakastiloissa aina  yritysten määrittelemien paikallisten ohjeiden mukaisesti.

Fortumin kierrätys- ja jäteliiketoiminta vastaanottaa poikkeusaikanakin päivittäin vaarallisia ja tavanomaisia jätteitä sekä kierrätykseen kelpaavia raaka-aineita toimipisteissään ympäri Suomea. Kiertotalouden ja turvallisen yhteiskunnan yksi perusedellytys on, että vaaralliset jätteet saadaan käsiteltyä turvallisesti olosuhteista huolimatta.

Vaikka suurin osa meistä työskentelee nyt etätöissä, laitokset pysyvät käynnissä ja pitävät huolta turvallisesta jätteenkäsittelystä ja tuottavat edelleen uusioraaka-aineita esimerkiksi muovi- ja metalliteollisuudelle. Kierrätykseen ja materiaalihyödyntämiseen kelpaamaton jäte hyödynnetään energian tuotannossa ja samalla tuotetaan kaukolämpöä ja sähköä.  

Niin nyt, kuin tulevaisuudessakin pyrimme kaikella toiminnallamme ennen kaikkea hillitsemään ilmastonmuutosta ja rakentamaan kestävää polkua kohti puhtaampaa maailmaa. Tärkeintä on tehdä muutos yhdessä ja siksi tulemme ylläpitämään aktiivista vuoropuhelua eri toimialojen asiakkaiden kanssa.

Matka kohti puhtaampaa maailmaa on pitkä ja tielle osuu väistämättä ylä- ja alamäkiä. Nyt parhaillaan olemme mutkassa, joka on tuntematon. Yhteistyössä selvitetään reitti ja päästään matkassa eteenpäin!

Paula Korpela
Myyntijohtaja, Fortum Recycling&Waste

Fortumin kierrätys- ja jätehuolto palvelee normaalisti myös poikkeustilanteen keskellä.

Kysymyksiä?
Ota yhteyttä asiakaspalveluumme

Customer service

Asiakaspalvelu

+358 10 755 1625*

Asiakaspalvelumme palvelee sopimusasiakkaitamme ma-to klo 7.00–16.00 ja pe 8.30–16.00

*Puheluhinnat: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %)