Fincumet on osa Fortumia - lisää palveluita tarjoamaamme sekä runsaasti rohkeaa ajattelua

13 maaliskuu 2019

Fincumet on osa Fortumia

"Kun muut puhuvat, me teemme" tai "Vähemmän puhetta, enemmän metallia", kuuluvat Fincumetin sloganit, jotka kuvaavat yrityksen henkeä ja tekemisen meininkiä paremmin kuin hyvin. Fincumet on pieni, mutta joukosta erottuva, metallinkierrätykseen erikoistunut yritys, joka siirtyi osaksi Fortumia yrityskaupan myötä viime vuoden loppupuoliskolla. Fincumetin väki puhuu myös paljon, mutta tekee sitäkin enemmän - ja mitä tehdään, tehdään isosti ja rohkeasti, joukosta erottuen.

Materiaali kuin materiaali – apu löytyy läheltä

Fincumet kierrättää ja käsittelee kaiken metallin, rautarakenteista ja värimetalleista monimutkaisiin tuotteisiin kuten öljyisiin muuntajiin. Yrityskaupan myötä myös Fortumin kierrätyspalvelutarjoama on siten kasvanut entisestään. Yhteistyössä kaikki asiakkaalla syntyvä kierrätysmateriaali saadaan käsiteltyä entistä tehokkaammin. Yksi esimerkki tästä on yhteistyö sähköverkkoyhtiöiden kanssa. Suomessa on noin 400 000km sähköverkkoa, joka on uusimisen tarpeessa, jotta sähkönjakelu voidaan varmentaa haastavissakin olosuhteissa. Tämä tarkoittaa vanhan sähköverkon purkamista, mistä syntyy monia erilaisia jätejakeita kuten metallia, muovia, sähköpylväitä jne. Aiemmin vain osa näistä materiaaleista pystyttiin kierrättämään ja osa päätyi jätteeksi. Nyt Fincumetin ollessa osa Fortumia pystymme tarjoamaan sähköverkkoyhtiöille koko verkon kierrättämisen yhden ja ainoan kumppanin kanssa. Samalla myös materiaalien kierrätysaste kasvaa lisäten sähköverkkoasiakkaan vastuullisuutta ja kestävän kehityksen mukaista toimintaa.

 

Rohkea ajattelu ja ennakkoluuloton toimintatapa erottaa joukosta
Ennakkoluuloton ja rohkea ajattelu yhdistettynä asiakaslähtöiseen toimintatapaan sekä ketteriin, reaaliaikaisiin digitaalisiin ratkaisuihin ovat Fincumetin ehdottomia vahvuuksia ja yrityskulttuurin osia, jotka ovat myös Fortumin strategian ytimessä. "Mitä teemmekin, pyrimme tekemään sen muita paremmin", kuvaa Fincumetin Strateginen ostaja Marcus Suokas osuvasti yrityksen lähestymistapaa, joka on erottanut edukseen pienen toimijan isommista alan yrityksistä ja tuonut mm. kantaverkkoyhtiö Fingridin yrityksen asiakkaaksi. Fincumet toimii meille Fortumissa myös sisäisesti erinomaisena esimerkkinä ja haastaa meitä entistä rohkeampaan ja asiakaslähtöisempään toimintatapaan, joka tulee näkymään asiakkaillemme tulevaisuudessa entistä parempana palveluna.