Päivitämme Fortum Vihreän hinnan vastaamaan hankintahinnan muutosta 13.3.2023 alkaen

24 helmikuu 2023, 09:00

Fortumin yritysasiakkaiden tuotevalikoimaan kuuluvan Vihreä-lisäarvopalvelun valitsemalla yritys saa käyttöönsä uusiutuvaa vesi-, tuuli- ja aurinkovoimalla tuotettua energiaa,  joka on Guarantee of Origin –alkuperäsertifioitua sähköä. Vihreän tuotanto on siis sekoitus vesi-, tuuli- ja aurinkoenergiaa.

Jokaiseen Vihreä-lisäarvopalveluun sisältyy viiden euron vuosittainen lahjoitus Luonnonperintösäätiölle Suomen luonnontilaisten metsien suojelutyöhön. Viiden euron tuella suojellaan 10 neliömetriä ikimetsää vuodessa.

Nopea irtautuminen fossiilisista tuotantomuodoista on nostanut sähkön alkuperäsertifikaattien markkinahintaa nopeasti. Päivitämme Fortum Vihreä-lisäpalvelun hinnan vastaamaan hankintahinnan muutosta. Fortum Vihreä -palvelun hinta on nyt 4,99 €/kk/käyttöpaikka ja 0,19 c/kWh. Kilowattituntihinta nousee 13.3.2023 alkaen ja on jatkossa 0,57 c/kWh (alv. 0 %). Fortum Vihreä -asiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään, sillä muutos tulee voimaan automaattisesti ja sopimus jatkuu normaalisti.

Guarantee of Origin -alkuperäsertifikaattien hintojen nousun perusteena on uusiutuvien energiamuotojen kysynnän voimakas kasvu. Tähän on vaikuttanut markkinoiden nopea irtautuminen fossiilisilla polttoaineilla tuotetusta sähköstä, mikä on lisännyt uusiutuvien tuotantomuotojen kysyntää nopeammin kuin esimerkiksi uutta tuuli- ja aurinkovoimaa on kyetty rakentamaan.

Hinnan muutos perustuu sähköntoimitusehtojen (STE 2019) kohtaan 13.3 ja sähkönmyyntiehtojen (SME 2014) kohtaan 8.3 myyjän sähkönhankintakustannuksien muutokset. Fortum Vihreä -sopimus on voimassa toistaiseksi ja sen voi irtisanoa kahden viikon irtisanomisajalla ilman erityistä irtisanomisperustetta.

Jos sinulla on kysyttävää yrityksesi sähkösopimuksestasi tai lisäpalveluista, asiakasneuvojamme auttavat mielellään numerossa 0200 19100 ma–pe klo 8–16 (pvm/mpm) tai sähköpostitse sahko [piste] yritys [ät] fortum [piste] com.

Aiheeseen liittyviä linkkejä:

Lue lisää Vihreästä osoitteessa www.fortum.fi/vihrea

Lue lisää Luonnonperintösäätiön suojelutyöstä www.luonnonperintosaatio.fi