Blogi

Työhyvinvointia roskajuoksemalla

18 toukokuu 2020

Näkökulma on juttusarja Fortumin kierrätys- ja jätelii­ke­toi­minnan asian­tun­ti­joilta

man running in forest

Olemme tiimissä miettineet miten arki ja siihen kuuluneet rutiinit ovatkaan muuttuneet pitkään jatkuneen etätyön varrella. Vielä alkuvuodesta myyntitiimimme päivät täyttyivät asiakastapaamisista ja palavereista kollegoiden kanssa. Maisema vaihtui, kohtaamisia tuli päivän aika useita ja spontaanit käytäväkeskustelut antoivat päivään pysähdyksiä ajatusten ja kuulumisten vaihtoa varten.

Vaikka etätyöt onkin ollut monelle meistä tuttu työtapa jo aikaisemmin, yhtäjaksoinen pidempi etätyöarki on vaatinut meiltä kaikilta sopeutumista. Olohuoneen, keittiön tai makuuhuoneen nurkkaan viritetty työpiste on joutunut ajamaan asiansa niin neuvotteluhuoneena, kohtaamispaikkana kuin kahvipöytänäkin.

Olemme ottaneet myyntitiimissämme käyttöön muutamia  käytännön keinoja etätöiden helpottamiseksi sekä työn ja vapaa-ajan rajan selkeyttämiseksi. Palaverin kesto on pyritty pitämään 50 minuutissa, jotta tarvittavat jaloittelut ja velvollisuudet kotona ehtii hoitamaan ennen seuraavan palaverin alkua. Viikoittaiset videopuhelut tiimiläisten kanssa sekä erikseen varatut kahvikeskustelut ovat pitäneet tärkeitä sosiaalisia kontakteja yllä.

Työaika helposti venyy myös vapaa-ajan puolelle jos siihen ei kiinnitä huomiota. Selkeä ennalta määritelty aika töiden lopettamiselle ja esimerkiksi reipas kävelylenkki työpäivän päätteeksi katkaisee työmoodin ja rentouttaa vapaa-ajan viettoon. Moni meistä onkin etätöiden vastapainoksi alkanut liikkua luonnossa ja lähipuistoissa enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Omaa hyvinvointia tukevan lenkkeilyn lomassa on oiva mahdollisuus tehdä hyvää myös luonnolle ja kanssaulkoilijoille.

Virallisesti ploggingiksi kutsuttu roskajuoksu on nostanut suosiotaan ympäri maailmaa ja on helppo ekoteko kaupunkiympäristössä. Se sopii kaiken ikäisille kuntotasosta riippumatta, eikä roskapussia kummempia välineitä tarvita. Ploggingista on muodostunut myös palvelumyynnin tiimille omanlainen ajanviete vapaa-aikaan.

Nappaa kotoa pieni roskapussi mukaan lenkille ja liity mukaan uuteen hyvää tekevään urheiluvillitykseen! Kerätään yhdessä pullot, purkit ja muovit ja viedään materiaalit kierrätykseen asianmukaisen jätehuollon piiriin pois luonnosta! Näin pidämme huolen ympäristöstä, pysymme virkeinä ja edistämme kaikkien hyvinvointia!

 

Fortum Recycling&Waste on haastanut palvelumyynnin henkilökuntansa roskajuoksemaan työhyvinvoinnin ja puhtaamman maailman puolesta! Liity mukaan haasteeseen LinkedIn tilillämme!