Totuuden torvet kertovat naapurisi nettihaut

Totuuden torvet

Hakukonehauilla hiiletöntä lämpöä

lotto. jääkiekon mm kisat 2021.  unibet. ylilauta. rusta. tv ohjelmat. netflix. hsl. mm jääkiekko. google translate. mtv3. hs. tokmanni. gigantti. telkku. yt. mm jääkiekko 2021. raparperipiirakka.

Näitä sanoja naapurisi oikeasti googlaa!

Verkkohaut paitsi joskus kuumottavat korvia myös lämmittävät koteja. Hakukoneet nimittäin tuottavat datakeskusten palvelinkoneiden viilennyksessä hukkalämpöä, joka voidaan ohjata kaukolämpöverkkoon ja siten lämmittää kiinteistöjä ilman fossiilisia polttoaineita.

Neljä kaukolämpöverkon tuuletusputkea toitottaa Espoossa juuri nyt nousussa olevia hakutermejä. Käy kuuntelemassa, mitä naapurisi tällä hetkellä etsii netistä ja kuulostavatko haut kenties itsellesi tutuilta. Totuuden torvia voi kuunnella kesäkuun loppuun asti alla olevissa paikoissa. 

Totuuden torvien sijainnit

Espooseen uusi datakeskus tuottamaan lisää puhdasta lämpöä

Datakeskuksia perustetaan koko ajan lisää. Fortum ja Espoon kaupunki haluavat houkutella kaupunkiin suurta datakeskusta, jossa syntyvää päästötöntä hukkalämpöä voidaan ottaa talteen kaukolämpöverkkoon. Se auttaa muuttamaan asiakkaiden kaukolämmön hiilettömäksi viimeistään vuonna 2025 ja vie Espoota kohti tavoitetta olla Euroopan kestävin kaupunki ja hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. 

Jos pelkästään Espoossa olisi yksi suuri, 100 megawatin datakeskus, se kattaisi kolmasosan koko Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen kaukolämmön tarpeesta ja 2-3 prosenttia koko Suomen päästövähennystarpeesta vuoteen 2035 mennessä. 

Alla on lisätietoa datakeskusten roolista tulevaisuuden hiilineutraalissa Suomessa, hiilneutraalista kaukolämmöstä sekä Espoon ja Kirkkonummen ajankohtaisista datakeskushankkeista.

Miten datakes­kukset vaikut­tavat ilmastoon?

Datan määrän eksponentiaalinen kasvu lisää vauhdilla tehokkaiden datakeskusten tarvetta. Suomella on hyvät mahdollisuudet pienentää digitalisaation ilmastovaikutuksia: me voimme tarjota datakeskuksille puhdasta sähköä ja korvata keskusten tuottamalla hukkalämmöllä kivihiileen perustuvaa lämmöntuotantoa.

Lue lisää

Datakeskushanke julkistustilaisuus yhteiskuva

Datakeskushankkeet kaukolämpöverkon alueella

Espoon, Kirkkonummen ja Fortumin yhteinen tavoite on saada alueelle uusia, suuria datakeskuksia. Niiden hukkalämmön talteenotto on mahdollista Espoon Hepokorvenkallion ja Kirkkonummen Kolabackenin alueilla, jotka sijaitsevat kaukolämpöverkon läheisyydessä.

Lue lisää

City of Espoo from the air

Espoo Clean Heat tekee kaukolämmöstä hiilineutraalia

Espoon ja Fortumin yhteistyöprojektin tavoite on luopua kivihiilestä Espoon kaukolämmön tuotannossa viimeistään vuonna 2025 ja muuttaa tuotanto hiilineutraaliksi tällä vuosikymmenellä.

Lue lisää

Kerromme mielellämme lisää!

Minna Robertson

Minna Robertson

Viestintäpäällikkö
Lämmitys- ja jäähdytysliiketoiminta, Suomi
minna [piste] robertson [ät] fortum [piste] com

Ilkka Toijala

Ilkka Toijala

Johtaja, lämmöntalteenotto
Lämmitys- ja jäähdytysliiketoiminta, Suomi
ilkka [piste] toijala [ät] fortum [piste] com