Tuottavuuden parantaminen ja toimialan rakenteiden uudistaminen

Eurooppa on siirtymässä kohti vähäpäästöistä energiajärjestelmää. Muutoksen onnistunut toteuttaminen vaatii, että päästöjen vähentämisen lisäksi asiakkaalle on tarjolla toimitusvarmaa ja kohtuuhintaista energiaa.

Tuottavuuden parantaminen ja toimialan rekenteiden uudistaminen

Tuotantomuotoja on monipuolistettava

Fortum haluaa johtaa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Tämä muutos ei kuitenkaan tapahdu yhdessä yössä. Myös siirtymän aikana tarvitsemme energiajärjestelmän, joka on vakaa, joustava ja puhdas. Tuulivoiman ja aurinkoenergian lisäksi tarvitsemme vakaita ja luotettavia tuotantomuotoja, kuten joustavaa vesivoimaa ja maakaasua, jotka takaavat yhteiskunnan toiminnan kaikkina aikoina. Myös silloin kun tuuli ei puhalla tai aurinko paista.

Strategian toteutuksen ensimmäisessä vaiheessa yksi tavoitteistamme on ollut ottaa johtava rooli Euroopan energiantuotannon uudistamisessa muun muassa merkittävien yritysostojen kautta. Syyskuussa 2017 ilmoitimme, että olemme sopineet E.ON.:in kanssa, että ostamme heidän 47-prosenttisen omistusosuutensa Uniperista. Uniperin rooli toimitusvarmuuden tarjoajana tulee sopimaan erinomaisesti meidän pyrkimyksiimme nopeuttaa energiajärjestelmän muutosta lisäämällä uudistuvia tuotantomuotoja ja innovatiisia ratkaisuja. Molempia tarvitaan, jotta muutos voi tapahtua. Molemmilla on myös ratkaiseva osa, kun Eurooppa siirtyy perinteisestä energiantuotannosta puhtaampaan ja turvallisempaan energiatulevaisuuteen.

Nykyisen tuotantokapasiteettimme kilpailukyvyn varmistamiseksi aiomme jatkaa kustannus- ja tuotantorakenteen optimointia ja palveluntarjontamme kehittämistä kaikissa liiketoiminnoissa.

Nämä ovat tavoitteemme

checkmark Created with Sketch.

Teemme muutaman seuraavan vuoden aikana vähintään yhden mittavan yritysoston.

checkmark Created with Sketch.

Kustannus- ja tuotantorakenteen jatkuva optimointi.

AU3

Miten tuotamme energiaa

Monipuolisessa energiavalikoimassamme käytetään useita energianlähteitä, kuten tuuli- ja aurinkovoimaa, ympäristön kannalta suotuisalla tavalla.

AU5

Yhteiskuntasuhteet

Vastuuseemme kuuluu aktiivisen vuoropuhelun käyminen asiakkaidemme, viranomaisten, päätöksentekijöiden ja muiden sidosryhmien kanssa sekä rakentavien ehdotusten antaminen politiikan, lainsäädännön ja määräysten kehittämiseksi.