Strategiset saavutuksemme 2016-2018

Olemme parantaneet tuottavuutta ja uudistaneet toimialan rakenteita, toteuttaneet kestäviä kaupunkiratkaisuja, kasvaneet aurinko- ja tuulivoimassa sekä luoneet uusia energialiiketoimintoja.

Tuulipuisto auringonlaskussa

Helmikuussa 2016 julkaistun strategiamme toteutus on ollut erittäin menestyksekästä. Uniper-investointimme toteuttaa sähköverkkoliiketoiminnan myynnistä saadun pääoman uudelleeninvestointistrategiaamme. Sähköasiakaskuntamme kasvoi Pohjoismaiden suurimmaksi: Haflsundin uudelleenjärjestelyiden jälkeen meillä on nyt 2,5 miljoonaa sähköasiakasta.  Ekokem-yritysoston myötä muodostimme uuden kierrätys- ja jäteratkaisujen liiketoiminnan. Aurinko- ja tuulivoimamme kasvoi 15 MW:sta 300 MW:iin kahdessa vuodessa, ja noin 400 MW on vielä rakenteilla. Vakiinnutimme asemamme sähköisessä liikenteessä Euroopassa Charge & Driven ja Plugsurfingin voimin.

Recycling and Waste Solutions

Yhdistimme voimamme Ekokemin kanssa 2016 ja muodostimme merkittävän pohjoismaisen kiertotalousyhtiön. Tavoitteemme on edistää yhdessä asiakkaiden ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa, ja ympäristöliiketoiminnalla on merkittävä rooli tämän vision saavuttamisessa. Kiertotalouskylämme valittiin Vuoden ilmastoteoksi 2017.

Lue lisää: Kiertotalouskylä – Edelläkävijä tulevaisuuden jätehuollossa

Merkittävä kasvu aurinko- ja tuulivoimassa

Kasvoimme aurinko- ja tuulivoimassa 15MW:sta 300 MW:in. Intiassa hyödynsimme avainosaamistamme aurinkovoiman kehittämisessä, rakentamisessa ja laitosten käytössä. Pohjoismaissa kasvoimme tuulivoimassa ja Venäjällä rakensimme maan ensimmäisen tuulipuiston.

Lue lisää: Venäjällä tuuli- ja aurinkovoimaprojektimme auttavat muuttamaan maan energiajärjestelmää

Uusia palveluita sähköisessä liikenteessä, kysyntäjoustossa ja sähkön varastoinnissa

Teemme yhteistyötä maailman johtavien kumppaneiden ja lupaavien teknologiayritysten kanssa sekä Investoimme energiateknologioiden startup-yrityksiin ja rahastoihin. Hankimme omistukseemme Euroopan johtavan sähköautojen latauspalvelun, Plugsurfingin, ja teimme sähköauton lataamisesta helpompaa, myös kansainvälisesti.

 

Lue lisää: Fortum Charge & Drive – Älykkäitä ratkaisuja sähköiseen liikenteeseen

Tuottavuuden parantaminen ja toimialan rakenteiden uudistaminen

Yksi tavoitteistamme on ollut ottaa johtava rooli Euroopan energiantuotannon uudistamisessa muun muassa merkittävien yritysostojen kautta. Syyskuussa 2017 ilmoitimme, että ostamme E.ON.:n 47 prosentin omistusosuuden Uniperista. Investointi tarjoaa hyvää tuottoa, joka osaltaan mahdollistaa kestävien energiaratkaisujen kehittämisen. Jatkoimme aktiivista tuotantorakenteemme kehittämistä, ja suljimme muun muassa Pohjoismaiden suurimman hiilivoimalaitoksen.

Lue lisää: Pohjoismaiden suurimman hiilivoimalan purkaminen