Strategian toimeenpano

Lapset juoksevat pellolla

Johdonmukainen strategian toimeenpano

Fortumin strategian ytimessä on halu johtaa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Tavoitteenamme on vauhdittaa tätä muutosta uudistamalla energiajärjestelmää, parantamalla resurssitehokkuutta ja tarjoamalla älykkäitä ratkaisuja.

Vuonna 2019 jatkoimme päättäväisesti Fortumin strategian toteuttamista. Keskityimme kaikissa liiketoiminnoissamme toiminnan tehostamiseen, uudelleenarvioimme eräitä kaukolämpöliiketoiintojamme, jatkoimme aurinko- ja tuulivoiman rakentamista, sovimme Uniper-omistusosuutemme kasvattamisesta ja paransimme taloudellista tulostamme merkittävästi. Vuoden lopussa saavutimme toisen pitkäaikaisista taloudellisista tavoitteistamme, 10 prosentin tuoton sijoitetulle pääomalle.

Kesäkuussa ilmoitimme, että arvioimme Viron ja Joensuun kaukolämpö- ja jäähdytysliiketoimintojemme strategisia vaihtoehtoja. Arviointi johti Joensuun liiketoimintojen myyntiin noin 530 miljoonalla eurolla. Kaupalla vapautimme pääomaa, vahvistimme tasettamme ja realisoimme arvoa. Helmikuussa 2020 kerroimme suunnitelmistamme laajentaa arviointi koskemaaan kaukolämpö- ja jäähdytysliiketoimintojamme kaikissa Baltian maissa, Puolassa sekä Järvenpäässä.

AU18

Fortumin vuosikatsaus 2019

Tutustu Fortumin tilikauteen 2019