Tuulivoimapuisto Kalax

Kalaxin tuulivoimapuisto on ollut toiminnassa vuoden lopusta 2020 lähtien. Tuulivoimapuisto koostuu 21 turbiinista. Kalax on Fortumin ensimmäinen suuri tuulivoimapuisto Suomessa.

Kalax tuulivoima Teppo Haapoja
Earth globe
Sijainti

Närpiö, Suomi

Wind power
Tuulivoimaturbiinien määrä

21

Energy production
Kapasiteetti

90 MW

Kalaxin tuulivoimapuiston kokonaisteho on 90 MW, ja sen vuosituotanto on yli 300 000 MWh. Siten se on vuosituotannoltaan suurin kaikista Suomessa vuonna 2020 käyttöönotetuista tuulivoimapuistoista. Tämä pitää valot päällä 83 000 kodin kaupungissa.

Tuulivoimapuisto on Energy Infrastructure Partnersin (EIP) ja Fortumin yhteisomistuksessa, ja Fortum vastaa puiston toiminnasta nyt käyttöönoton jälkeen. 70% sen tuottamasta uusiutuvasta tuulivoimasta myydään pitkäaikaisella sopimuksella suoraan suomalaiselle energiayhtiölle Nesteelle.

Kalaxin tuulivoimapuiston läheiset paikalliset kylät saavat vuosituotantoon perustuvan tuulibonuksen. Kyläyhdistykset käyttävät tätä vuosittaista tukea sosiaalisen ja kulttuurisen toiminnan kehittämiseen paikallisesti. Ensimmäinen täysi osuus jaetaan vuoden 2021 vuosituotannon perusteella, koska tämä on myös Kalaxin ensimmäinen kokonainen vuosi energiaa tuottaen.

Kalax windpark autumn
Wind power

Uusiutuvaa energiaa – tutustu tuulivoimaan Fortumilla

Wind power

Lue lisää tuulivoimalaitoksistamme