Naantalin CHP-laitos

Naantalin voimalaitos on otettu käyttöön vuonna 1960, ja nykyisin se on Turun Seudun Energiantuotanto Oy:n (TSE) omistuksessa. Fortumin omistusosuus TSE:stä on 49,5 %. Voimalaitoksen käytöstä ja kunnossapidosta vastaa Turku Energia.

Uusi monipolttoainelaitos otettiin käyttöön syksyllä 2017

Naantalin voimalaitos tuottaa sähköä ja höyryä teollisuusasiakkaille sekä kaukolämpöä Turkuun ja lähialueille. Kaukolämpö jaetaan lähikaupunkeihin Euroopan pisimpiin kuuluvan kaukolämpötunnelin kautta. Voimalaitoksen lämpöteho on 350 MW:tä ja höyryteho 80 MW:tä, ja se käyttää polttoaineenaan biopolttoaineita sekä kivihiiltä.


Uusi monipolttoainevoimalaitos otettiin käyttöön Naantalissa syksyllä 2017. Uusi voimalaitos korvasi osittain Naantalin vanhan noin 50 vuotta käytössä olleen hiilivoimalaitoksen. Monipolttoainevoimalaitos tuottaa vuodessa 1400 gigawattituntia kaukolämpöä, 200 gigawattituntia prosessihöyryä ja 800 gigawattituntia sähköä. Vuonna 2018 käyttöönotetun kuljetinjärjestelmän myötä biopolttoaineet ovat laitoksen pääpolttoaine 60–70 prosentin osuudella. 

Lisätiedot ja yhteydenotot täältä.