Fortum Intiassa

Fortum aloitti toimintansa Intiassa vuonna 2012.

Fortumin Intian toiminnot ovat keskittyneet aurinkovoimaan. Keskitymme hyödyntämään avainosaamistamme aurinkovoiman kehittämisessä, rakentamisessa ja laitosten käytössä Intiassa. Vuonna 2017 sovimme NBCC:n kanssa sähköautojen latausverkoston kehittämisestä Intiassa. Lisäksi meillä on Intiassa käynnissä olevia tutkimus- ja kehityshankkeita.

Bhadla aurinkopuisto

Aurinkovoima Intiassa

Kesäkuussa 2018 Fortum allekirjoitti sopimuksen, jolla se myy 54 prosentin osuuden aurinkovoimayhtiöstään UK Climate Investmentsille (40 %) ja Elite Alfred Bergille (14 %). Elite Alfred Bergillä on optio ostaa korkeintaan 16 prosentin lisäosuus Fortumilta. Kaupan kohteena olevalla yhtiöllä on Intiassa neljä toiminnassa olevaa aurinkovoimalaitosta, joiden kokonaiskapasiteetti on 185 MW.

Amrit on Fortumin ensimmäinen aurinkovoimalaitos Intiassa. Se hankittiin vuonna 2013. Laitoksen tuotantokapasiteetti on 5 MW (MWac) ja vuosittainen tuotanto 9 GWh. Voimalaitos rakennettiin osaksi Jawaharlal Nehrun kansallista aurinkomissiota.

Kapeli on Fortumin ensimmäinen greenfield-aurinkoprojekti. Se rakennettiin vuosina 2014-2015. Sen vuosittainen tuotanto on 20 GWh/a. 10 MW:n aurinkovoimalan ansiosta säästetään vuosittain yli 18 000 CO2-päästöjä.

Bhadlan aurinopuisto otettiin käyttöön vuonna 2017. Sen kapasiteetti on 70 MWac ja vuosittainen tuotanto 158 GWh/a.

Pavagada on Fortumin uusin 100 MW:n aurinkopuisto Tumkurin alueella, Karnatakassa, Intiassa. Se kytkettiin verkkoon joulukuussa 2017. Tämä aurinkovoimalaitos on Fortumin neljäs, ja tähän mennessä suurin rakentamamme aurinkovoimaprojekti.

Fortum säilyttää merkittävän vähemmistöosuuden aurinkovoimayhtiöstä ja vastaa edelleen laitosten käyttö- ja kunnossapitopalveluista pitkäaikaisen sopimuksen mukaisesti.

Sijoittajauutinen 8.6.2018: Fortum myy osuuden 185 MW:n aurinkovoimastaan Intiassa - tavoitteena lisäinvestoinnit aurinkovoimaan

Kesäkuussa 2018 Fortum voitti oikeuden rakentaa 250 megawatin aurinkovoimalaitoksen Pavagadan aurinkopuistoon Intian Karnatakaan. Investointi oli noin 160 miljoonaa euroa. Voimalaitos otettiin käyttöön 5.8.2019.

Kesäkuussa 2021 Fortum allekirjoitti sopimuksen Pavagada II:n 250 megawatin ja Rajashtanin 250 megawatin aurinkovoimapuistojen myynnistä Actisille.

Sijoittajauutinen 22.6.2021:
Fortum myy 500 MW aurin­ko­voimaa Intiassa – sopimus aurin­ko­voi­main­ves­toin­neista Actisin kanssa

Charge & Drive Intiassa

Fortum Charge & Drivella on parhaillaan kaksi sähköautojen latauspistettä pilottikäytössä Delhissä. Vuoden 2018 loppuun mennessä tavoitteena on yli sata latauspistettä Intiassa.

Sola

Vastuullista aurinkoenergiaa Intiassa

Fortumin Kapelin aurinkovoimalaitoksen toimittajan valinnassa vastuullisuus oli tärkeässä roolissa. Edellytämme kumppaneilta samoja eettisiä liiketoimintatapoja, joita noudatamme omassa toiminnassamme.

Lue lisää.

Factsheet: Fortum Intiassa