Hiilidioksidin poistaminen ilmakehästä

Ilmastonmuutoksen pahimpien vaikutusten estämiseksi meidän on poistettava ilmakehästä enemmän hiilidioksidia kuin mitä päästämme. Hiilidioksidin poistaminen on välttämätön lisäys todellisille päästövähennyksille Pariisin ilmastosopimuksessa asetetun 1,5 asteen tavoitteen saavuttamiseksi.

klemetsrud carbon capture

Puro – maailman ensimmäinen markkinapaikka hiilidioksidin poistolle

Yksi päästöttömyyteen pyrkivien ratkaisujen kehittämisen haasteista on, että ilmakehän hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen ei ole taloudellista kannustinta. EU:n päästökauppajärjestelmä (ETS) varmistaa, että jotkut sektorit maksavat hiilidioksidipäästöistä maksun. Ilmakehässä jo olevan hiilidioksidin määrän vähentämiseksi ei kuitenkaan ole maksujärjestelmää.

Siksi kehitimme Puron, markkinapaikan hiilidioksidin poistolle. Puron tarkoituksena on auttaa yrityksiä saavuttamaan hiilidioksidipäästöt ilman, että hiilidioksidin poistuminen on todennettua, vertailukelpoista ja kaupattavaa. Puro tarjoaa CO2-poistosertifikaatteja (CO2 Removal Certificate, CORC) yrityksille, jotka ovat todentaneet hiilidioksidin poiston osana liiketoimintaansa. Jokainen sertifikaatti edustaa yhtä tonnia pitkällä aikavälillä poistettua hiilidioksidia, ja sertifikaatit voidaan myydä yrityksille, jotka haluavat kompensoida hiilidioksidipäästöjään. Tämä antaa yrityksille mahdollisuuden poistaa hiiltä riippumatta siitä, mikä heidän liiketoimintansa on, kun taas yritykset, jotka ovat todentaneet hiilinegatiiviset päästöt, voivat laajentaa liiketoimintaansa taloudellisten kannustimien ansiosta myymällä CO2-poistosertifikaatteja.

Earth globe

Puro.earth – päästöjen neutralisoiminen hiilen poistolla

Environmental friendly

Kuinka hiilen poistaminen voi auttaa yrityksiä tulemaan hiilineutraaleiksi

ForTheDoers blogi