Eteenpäin yhdessä

Eteenpäin yhdessä

Kriiseistä ei koskaan selvitä yksin, ne ratkaistaan yhdessä. Niin on nytkin. Energiakriisin keskellä, Fortumin tehtävä on yhdessä kumppaneidemme, asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa varmistaa, että suomalaisten kodeissa riittää valo sekä lämpö ja teollisuuden ja yhteiskunnan pyörät jatkavat pyörimistä.

Mies katsoo ulos laitoksen isosta ikkunasta, päällään Fortumin turvavarusteet

Yhteinen tehtävämme

Vaikka elämme haastavia aikoja, me Fortumilla katsomme eteenpäin luottavaisina ja työskentelemme päivin ja öin energian saatavuuden turvaamiseksi. Monipuolisella tuotannollamme katetaan merkittävä osa Suomen sähköntuotannosta, jonka eteen tuhannet ammattilaisemme tekevät tälläkin hetkellä yhdessä töitä.

Mies säätää asetuksia laitoksella Fortumin turvavarusteissa

Ydin- ja vesivoima - suomalaisen energian peruspilarit

Suomen, ja Fortumin energiantuotannon vahvuus on jo pitkään ollut tuotannon monipuolisuus. Se auttaa meitä myös nyt, kun Euroopan energiamarkkinat ovat myllerryksessä. Energiapaletti on syytä säilyttää monipuolisena senkin jälkeen, kun fossiilisista energialähteistä päästään eroon.

Lue lisää

Mies seisoo laitoksen porrastasanteella ja katsoo ulos ikkunasta, päällään Fortumin turvavarusteet

Pienreaktorit ovat ydinvoiman tulevaisuutta

Pienreaktorit voivat tulevaisuudessa olla merkittävässä roolissa puhtaan energian tuotannossa ja energiahuoltovarmuuden turvaamisessa, myös meillä Suomessa. Meneillään oleva energiakriisi luo lisää painetta kehittää tulevaisuuden ydinvoimaloita, jotka voidaan rakentaa ja ottaa käyttöön nopeasti. Pienydinvoimalat vastaavat tähän tarpeeseen sarjavalmisteisuuden ansiosta.

Lue lisää

Nainen Fortumin voimalaitoksella portaissa lähellä turbiinia, päällään Fortumin turvavarusteet

Kysyttävää energiakriisistä

Energiakriisin vaikutukset ja sähkön korkea hinta ovat olleet kuluneen vuoden aikana paljon pinnalla. Vaikka meillä Suomessa onkin toimiva, suomalaisten kotien, yritysten ja yhteiskunnan tarpeisiin vastaava energiajärjestelmä, tulevana talvena jokaisen kannattaa olla entistä tarkempi sähkönkulutuksen kanssa. Lue asiantuntijoidemme vastauksia kysymyksiin energiakriisistä.

Lue lisää