Andrey Khurri, Product Manager

Andrey Khurri aloitti helmikuussa 2017 tuotepäällikkönä Fortumin Charge & Drive - yksikössä, joka on johtava sähköautojen latauspisteiden ja eMobility-palvelujen tarjoaja Pohjoismaissa.

 

Andrey tuli Suomeen kymmenisen vuotta sitten tutkijaksi Tietotekniikan tutkimuslaitokselle. "Työskentelin internet-arkkitehtuuriin, verkkoprotokollaan, IP-turvallisuuteen ja mobiliteettiin liittyvissä projekteissa. Vuonna 2011 valmistuin myös tohtoriksi Aalto-Yliopistosta. Tutkijantyö oli mielenkiintoista, mutta lopulta kuitenkin suuntauduin liiketoimintaan, sillä halusin työni tulosten olevan paremmin sovellettavissa oikeaan elämään", Andrey kertoo.

Ennen Fortumia Andrey työskenteli digikonsultointiyrityksessä, jossa tutustui monipuolisesti yrityksiin useilta eri toimialoilta kuten tietoliikenteen, kuljetuksen, terveydenhuollon, teollisuuskoneiden ja laitevalmistuksen aloilta. "Palkitsevinta oli tehdä töitä profiililtaan, skaalaltaan ja tarpeiltaan erilaisten yritysten kanssa ja pyrkiä ratkaisemaan heidän ongelmiaan."

"Kokemus oli jännittävä, mutta kuuden vuoden jälkeen tuntui, että olin saavuttanut potentiaalini siinä ympäristössä ja aloin etsimään uusia haasteita. Siten päädyin Fortumille. Kun edellisessä työpaikassani autoimme muita luomaan osia heidän tuotteistaan, täällä luomme koko tuotteen itse. Vastuut ovat paljon laajemmat, joten eri näkökohtia tulee ymmärtää kattavasti.

Fortum Charge & Drive sai alkunsa sisäisenä startuppina useita vuosia sitten ja työllistää tänä päivänä noin 40 henkilöä Pohjoismaissa ja Intiassa. "Olemme edelleen suhteellisen pieni yksikkö suuren yhtiön sisällä, mutta juuri tämä onkin täydellinen yhdistelmä: nopeatahtinen oppimis- ja kehittämisympäristö, joka saa tukea ja resursseja vakaalta emoyhtiöltä."

Fortum Charge & Drive on Pohjoismaiden johtava EMP (eMobility Service Provider) ja CPO (Charge Point Operator) ja sen lisäksi johtava white-label SaaS (Software as a Service) -ratkaisujen tarjoaja kansainvälisille liiketoiminnoille. Pilvipohjainen arkkitehtuuri mahdollistaa liiketoiminnoissa ja kuluttajasovelluksissa joustavat, skaalautuvat ja kasvun myötä maksettavat mallit. "Minun roolini on kehittää tuote- ja palveluportfoliotamme analysoimalla toimialan trendejä, markkinoiden kehittyviä tarpeita, muuttuvaa kulutuskäyttäytymistä, liiketoiminnan vaatimuksia, määräyksiä - ymmärtääksemme miten voimme näihin tarjonnallamme vastata", Andrey lisää. "Fortumilla pidän erityisesti siitä, että voin jatkuvasti oppia kollegoiltani, huippuluokan ammattilaisilta, joilla on erittäin monipuolinen ja laaja kokemus.