Artikkelit ja referenssit

Päivämäärä

Aika

Aihe

08.05.2018

17.53 EEST

Enemmän tuuli- ja aurinkovoimaa Venäjällä

Uusiutuvalla energialla on merkittävä rooli muutoksessa kohti puhtaampaa maailmaa. Erityisesti aurinko- ja tuulivoimassa on suuret mahdollisuudet kasvuun. Venäjällä tuuli- ja aurinkovoimaprojektimme auttavat muuttamaan maan energiajärjestelmää.

12.04.2018

13.20 EEST

Olemme sitoutuneet vaelluskalojen elinolojen parantamiseen

Osallistumme aktiivisesti paikallisten ympäristöhaittojen vähentämiseen tähtääviin tutkimus- ja kehityshankkeisiin. Vesivoimayhtiönä velvollisuutemme on pienentää vesivoimantuotannon ympäristövaikutuksia rakennetuissa vesistöissä. Alla esittelemme kolme hankettamme, jotka tähtäävät vaelluskalojen elinolojen parantamiseen.

05.03.2018

12.16 EET

Inkoossa purkujäte kierrätetään tehokkaasti uusiokäyttöön

Helmikuussa 2018 lipui suomalainen rahtilaiva Adele Inkoon syväsatamaan Läntisellä Uudellamaalla. Aikaisempina vuosina laivat tulivat Inkoon satamaan eri puolilta maailmaa tuoden hiiltä voimalaitoksen polttoaineeksi. Nyt, ensimmäisen kerran Fortumin historiassa, satamasta laivataan metalliromua Euroopan markkinoille.

22.12.2017

13.32 EET

Vesivoima turvaa suomalaisten joulupuuhat

Kinkun paisto ja muiden jouluherkkujen valmistus, saunominen sekä jouluvalot ovat osa usean suomalaisen joulua. Jouluvalmistelut aiheuttavat sähkön kulutukseen selkeitä piikkejä, kun joulunvietto ja sen merkkipaalut ajoittuvat kodeissa samoihin ajankohtiin. Fortumin Espoon valvomossa huolehditaan siitä, että suomalaisten joulunvietto sujuu häiriöittä ja että sähkön kysynnän nopeisiin vaihteluihin kyetään vastaamaan.

21.11.2017

14.44 EET

Zabrzen uusi CHP-laitos tehostaa energiantuotantoa ja vähentää päästöjä

Hyödynnämme monipuolista energiantuotannon osaamistamme ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Uusi sähköä ja lämpöä tuottava monipolttoainelaitoksemme Puolan Zabrzessa varustetaan uusimmalla teknologialla haitallisten päästöjen vähentämiseksi.

04.09.2017

13.38 EEST

Kalojen kiinniottolaite

Kalojen kiinniottolaite mahdollistaa lohikalojen tehokkaan ja turvallisen ylisiirtämisen voimalaitospatojen taakse.

22.08.2017

13.40 EEST

Vaelluskalojen ylisiirrot

Ylisiirtojen avulla halutaan vahvistaa Oulujokeen leimautunutta lohikalakantaa.

30.03.2017

14.55 EEST

GrowSmarter – ratkaisuja älykkäisiin kaupunkeihin

GrowSmarter on EU-rahoitteinen hanke, jossa kaupungit ja teollisuusyritykset esittelevät yhdessä 12 älykästä kaupunkiratkaisua. Tavoitteena on tarjota kokemuksia ja tietoa energiasta, infrastruktuurista ja liikenteestä, mikä auttaa kaupunkeja siirtymään älykkääseen ja kestävän kehityksen mukaiseen Eurooppaan.

10.02.2017

13.33 EET

Lohikalojen alasvaellus

Meille vaelluskalojen elinolojen parantaminen ja luonnonkalakantojen vahvistaminen on tärkeä tavoite. Tavoitteeseen pääsemiseksi valitaan tehokkaimmat keinot yhteistyössä ympäristö- ja kalatalousviranomaisten sekä paikallisten sidosryhmien kanssa.