Artikkelit

Julkaisupäivä

Aika

Aihe

08.04.2020

11.58 EEST

Fortumin Inkoon hiilivoimalaitoksen purkaminen on erinomainen esimerkki uuden liiketoiminnan oppimisesta

Inkoon noin 40 vuotta vanhan hiilivoimalaitoksen purku-urakka on ollut eriomainen esimerkki Fortumin divisioonarajat ylittävästä uuden liiketoiminnan oppimisesta. Ennen töiden aloittamista ei Fortumilla ollut kokemusta tämän kokoluokan voimalaitosten purkamisesta. Pohjoismaiden suurimman hiilivoimalaitoksen purkutyö on Suomen teollisuushistorian mittavin purku-urakka.

19.11.2019

14.14 EET

Elämää teknologian ja talouden keskipisteessä – kokemuksia ajastani Valo Venturesilla Piilaaksossa

Piilaakso on paikka, jossa liikeideat joutuvat todelliseen puntariin – osasta tulee jättimäisiä menestyksiä, osa kuivuu kasaan jo aivan alkuvaiheessa. Minulle aika Piilaaksossa tarjosi ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua maailman suurimpaan startup-keskittymään ja tuoda uutta osaamista mukanani Yhdysvalloista Suomeen.

11.09.2019

09.32 EEST

Tuulivoima on edullinen ja puhdas energiantuotantomuoto

Tuulivoimalla tuotettiin viime vuonna Suomessa noin yhdeksän prosenttia koko maan sähköntuotannosta, eli reilut 6000 gigawattituntia. Suomessa on hyvät olosuhteet tuulivoiman tuotannolle, joten luku voi kasvaa lähivuosina merkittävästi.

03.01.2019

14.41 EET

Valmiina käyttämään yhtä maailman tehokkaimmista biovoimalaitoksista

Vastaamalla yhden maailman suurimman ja tehokkaimman biopolttoainetta käyttävän voimalaitoksen käytöstä ja kunnossapidosta Englannissa, Fortum eNext ei ainoastaan toteuta Fortumin strategiaa, vaan auttaa myös Iso-Britanniaa ottamaan askeleen lähemmäs tavoitettaan saada 15 % energiastaan uusiutuvista lähteistä vuoteen 2020 mennessä.

30.08.2018

10.36 EEST

Tuulipuistosta paikallista hyvinvointia Norjassa

Fortumin Ånstadblåheian tuulipuisto Norjan Sortlandissa tuo paikallisille työpaikkoja ja kunnalle verotuloja sekä tukee paikallisia hankkeita.

12.07.2018

10.12 EEST

Puhdasta energiaa ja vastuullista ydinjätteen hallintaa jo yli 40 vuoden ajan

Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksessa on tuotettu puhdasta energiaa jo vuodesta 1977. Panostamme kaiken jätteen vastuulliseen käsittelyyn, ja ydinjätteiden hallintamenetelmämme ovatkin maailman huipputasoa.

10.07.2018

09.52 EEST

Ympäristötyö osa vastuullista vesivoimantuotantoa

Vesivoimalla on tärkeä rooli tiellämme kohti puhtaampaa maailmaa. Vesistökohtaisesti räätälöidyt luonnon monimuotoisuuden varmistavat ratkaisut ovat keskeisessä asemassa vesivoiman vastuullisessa tuotannossa.

19.06.2018

08.57 EEST

Hukkalämpöä hyödyntämällä kohti tehokkaampaa energiajärjestelmää

Fortum on avannut ensimmäisenä Suomessa kaukolämpöverkkonsa kaikille puhtaan energian tuottajille. Hukkalämpöä hyödyntämällä voimme yhdessä muuttaa suomalaista energiajärjestelmää kestävämmäksi, tehokkaammaksi ja puhtaammaksi.

08.05.2018

17.53 EEST

Enemmän tuuli- ja aurinkovoimaa Venäjällä

Uusiutuvalla energialla on merkittävä rooli muutoksessa kohti puhtaampaa maailmaa. Erityisesti aurinko- ja tuulivoimassa on suuret mahdollisuudet kasvuun. Venäjällä tuuli- ja aurinkovoimaprojektimme auttavat muuttamaan maan energiajärjestelmää.

12.04.2018

13.20 EEST

Olemme sitoutuneet vaelluskalojen elinolojen parantamiseen

Osallistumme aktiivisesti paikallisten ympäristöhaittojen vähentämiseen tähtääviin tutkimus- ja kehityshankkeisiin. Vesivoimayhtiönä velvollisuutemme on pienentää vesivoimantuotannon ympäristövaikutuksia rakennetuissa vesistöissä. Alla esittelemme kolme hankettamme, jotka tähtäävät vaelluskalojen elinolojen parantamiseen.

05.03.2018

12.16 EET

Inkoossa purkujäte kierrätetään tehokkaasti uusiokäyttöön

Helmikuussa 2018 lipui suomalainen rahtilaiva Adele Inkoon syväsatamaan Läntisellä Uudellamaalla. Aikaisempina vuosina laivat tulivat Inkoon satamaan eri puolilta maailmaa tuoden hiiltä voimalaitoksen polttoaineeksi. Nyt, ensimmäisen kerran Fortumin historiassa, satamasta laivataan metalliromua Euroopan markkinoille.