Tuuli ja aurinko Venäjällä

Kasvaminen aurinko- ja tuulivoimassa on yksi Fortumin neljästä strategisesta kulmakivestä.

Wind-farm-on-the-sunset web

Olemme kertoneet aikomuksestamme lisätä tuuli- ja aurinkovoiman tuotantoamme venäjällä. Pitkän aikavälin tavoitteemme uusiutuvan energian kapasiteetin määräksi Venäjällä on noin 500 megawattia. Tavoite tukee strategiaamme lisätä hiilidioksidittoman sähköntuotannon osuutta ja on linjassa kokonaistavoitteen kanssa, jonka mukaan pyrimme kasvamaan tuuli- ja aurinkovoimassa gigawatti-kokoluokkaan.

Tammikuussa 2018 lisäsimme 35 MW tuulivoimaa Venäjän sähkömarkkinoille kun Uljanovskin tuulipuistomme lisättiin kapasiteettirekisteriin. Tuulipuisto on Venäjän ensimmäinen.

Vuonna 2017 Fortum ja RUSNANO perustivat yhteisyrityksen, jonka tavoitteena on mahdollistaa Venäjän valtion takaaman CSA tuulivoiman rakentaminen Venäjällä.

Marraskuussa allekirjoitimme sopimuksen kolmen aurinkovoimayhtiön ostamisesta Hevel Groupilta, Venäjän suurimmalta aurinkovoimayhtiöltä. Järjestely saatettiin loppuun joulukuussa 2017. Kaikki kolme aurinkovoimalaitosta ovat toiminnassa ja niiden yhteenlaskettu kapasiteetti on 35 MW. Laitokset otettiin käyttöön vuosina 2016 ja 2017. Hevel Group vastaa kaikkien kolmen laitoksen käytöstä ja kunnossapidosta.

Uljanovskin tuulipuiston rakentaminen - katso time lapse -video

Kuvia aurinko- ja tuulipuistoistamme Venäjällä