Fortum Suomessa

Fortum on johtava energiayhtiö Suomessa

Imatran vesivoimalaitos

Fortum keskittyy Suomessa sähkön, kaukolämmön ja -kylmän tuotantoon, sähkön myyntiin sekä tulevaisuuden älykkäiden energiaratkaisujen tarjoamiseen. Tarjoamme lisäksi asiantuntijapalveluita energiayhtiöille ja energiaintensiiviselle teollisuudelle.

Suomessa, kaikki kuluttajille myymämme sähkö on CO2-päästötöntä. Fortum tuottaa myös kaukolämpöä ja -kylmää ja myy sitä teollisuus- ja yksityisasiakkailleen. Fortumilla on yhteensä 33 kokonaan tai osittain omistamaa vesivoimalaa. Fortum omistaa 992 MW:n ydinvoimalan Loviisassa ja on osa-omistajana Olkiluodon ydinvoimalassa. Vesi- ja ydinvoiman lisäksi Fortumilla on Suomessa kolme yhdistetyn sähkön ja lämmön tuotannon voimalaitosta Espoossa, Järvenpäässä ja Naantalissa. Yhtiö kehittää myös uusia lämmöntuotantomuotoja. Tällainen on esimerkiksi avoin kaukolämpö, jossa asiakkaiden (esim. tietoliikennekeskukset, sairaalat, pesulat) tuottamaa lämpöä käytetään kaukolämmössä.

Fortumin kierrätys- ja jäteratkaisut tarjoavat ympäristöasioiden hallintaan ja materiaalitehokkuuteen liittyviä palveluita Pohjoismaissa. Parannamme asiakkaidemme materiaali- ja energiatahokkuutta tarjoamalla heille kierrätys-, uudelleenkäyttö- ja loppusijoitusratkaisuja sekä maaperänkunnostus- ja ympäristörakennuspalveluita.

Fortum Charge & Drive kehittää sähköistä liikennettä Suomessa. Fortum Charge & Drive tarjoaa asiakkaille ja operaattoreille pilvipohjaista palvelua, joka mahdollistaa nopean ja kätevän sähköajoneuvon lataamisen.

Fortumin pääkonttori sijaitsee Espoossa.