Fortum Norjassa

Norjassa toimintomme kattavat sähkönmyynnin, uusiutuvan kaukolämmön tuotannon ja jakelun, sähköautojen latausverkoston rakentamisen ja ylläpidon, kehittyneet jätteenkäsittelypalvelut sekä tuulivoiman tuotannon.

Sähköautojen määrä liikenteessä kasvaa päivittäin

Sähkönmyynti

Fortumilla on Norjassa neljä brändiä: Fortum, Hafslund Strøm, NorgesEnergi ja Hallingkraft. Sähköä myydään sekä kotitalouksille että yrityksille.

Jätteenkäsittely ja kaukolämpö

Fortum Oslo Varme on Fortumin ja Oslon kaupungin yhteisomistuksessa oleva yhtiö. Se varmistaa turvallisen ja ympäristöystävällisen käsittelyn kotitalousjätteelle, jota ei voida tai ei pidä kierrättää. Otamme energian talteen jätteestä ja muista ympäristöystävällisistä lähteistä tuottaaksemme ympäristöystävällistä kaukolämpöä ja sähköä. Forum Oslo Varme on Norjan suurin kaukolämmöntoimittaja ja tuottaa 36 % Norjassa tuotetusta kaukolämmöstä.

Fortum Waste Solutions tarjoaa kehittyneitä jätteenkäsittely- ja kierrätyspalveluita teollisuudelle, kaupungeille ja kunnille.

Sähköautojen lataus

Joulukuu 2019 Norjassa oli yli 275 000 kokonaan sähköllä toimivaa ajoneuvoa ja siten sähköautojen määrä henkeä kohden on Norjassa maailman suurin. Fortum Charge & Drive on Norjan johtava sähköauton latauspalvelu. Meillä on yli 150 000 asiakasta ja yli 2 400 latauspistettä (joulukuu 2019).

Tuulivoima

Fortum omistaa Pohjois-Norjassa Nygårdsfjelletin tuulipuiston, jonka kapasiteetti on 32 MW. Fortum valmistelee parhaillaan Ånstadblåheian ja Sørfjordin tuulipuiston rakennusyöitä. Tuulipuistot otetaan suunnitelmien mukaan käyttöön vuonna 2020. Mainittujen kolmen tuulipuiston kapasiteetti on yhteensä noin 170 MW.