Tietopaketit medialle

Näiltä sivuilta löydät lisätietoja ajankohtaisista aiheistamme.

Haluamme olla puhtaan energian arkkitehti datakeskuksille

Fortum haluaa olla datakeskusten kumppani ja puhtaan energian arkkitehti sähkö-, lämpö, viilennys- ja kierrätysasioissa. Autamme datakeskusoperaattoreita kaikissa infrastruktuuriin liittyvissä asioissa ja luomme edellytyksiä datakeskusten sijoittumiselle Suomeen Lue lisää Fortumin ja datakeskusten yhteistyöstä!

Espoo Clean Heat - Hiilineutraali kaukolämpö Espooseen 2020-luvulla

Fortum ja Espoon kaupunki ovat tehneet yhteisen kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen, jossa osapuolet sitoutuvat yhdessä kehittämään Espoon kaukolämmöstä hiilineutraalin 2020-luvun loppuun mennessä Espoo Clean Heat -projektissa

Lue lisää askeleista kohti yhteistä tavoitettamme

Fortumin Uniper-investointi

Fortum hankkii osake-enemmistön Uniperista. Uniper on menestyvä yhtiö, joka omistaa sekä vakaata että ketterää tuotantoa. Noin puolet yhtiön tuotantokapasiteetista on vähäpäästöistä kaasuvoimaa ja noin 20 prosenttia päästötöntä vesi- ja ydinvoimaa.
Lisätietoa Uniper-sijoituksesta

Tuuli ja aurinko Venäjällä

Olemme kertoneet aikomuksestamme lisätä tuuli- ja aurinkovoiman tuotantoamme Venäjällä. Tavoite tukee strategiaamme lisätä hiilidioksidittoman sähköntuotannon osuutta ja on linjassa kokonaistavoitteen kanssa, jonka mukaan pyrimme kasvamaan tuuli- ja aurinkovoimassa gigawatti-kokoluokkaan.

Lue lisää uusiutuvan energian projekteistamme Venäjällä

Toimintomme Intiassa

Intian toimintomme ovat keskittyneet aurinkovoimaan. Meillä on Intiassa neljä aurinkovoimalaitosta: Amrit, Kapeli, Bhadla ja Pavagada. Olemme myös sopineet NBCC:n kanssa sähköautojen latausverkoston kehittämisestä Intiassa, ja meillä on maassa käynnissä olevia tutkimus- ja kehityshankkeita.

Lue lisää toiminnastamme Intiassa

Tutkimuksella ja innovaatioilla kohti puhtaampaa maailmaa

Fortumin tutkimus- ja kehitystoiminnan tarkoituksena on parantaa yhtiön kilpailukykyä ja luoda pohjaa uudelle, tulokselliselle liiketoiminnalle.

Lue lisää Fortumin tutkimus- ja kehitystoiminnasta

Tietoa toimintamaistamme

Meillä on pääliiketoimintaa kymmenessä maassa ja yhteensä noin 9 000 työntekijää. Maailmanlaajuisesti meillä on 2,5 miljoonaa sähkön kuluttaja-asiakasta ja noin 200 voimalaitosta.

Lisätietoa toimintamaistamme

Fortum ja hiili

Energiantuotantomme perustuu pääosin hiilidioksidipäästöttömään vesi- ja ydinvoimatuotantoon sekä energiatehokkaaseen sähkön ja lämmön yhteistuotantoon. Koko sähköntuotannostamme 59 % oli vuonna 2019 hiilidioksidipäästötöntä ja 29 % tuotettiin uusiutuvilla energialähteillä.

Lue lisää hiilen käytöstämme sekä vastuullista polttoaineen hankinnasta