Tietopaketit medialle

Näiltä sivuilta löydät lisätietoja ajankohtaisista aiheistamme.

Haluamme olla puhtaan energian arkkitehti datakeskuksille

Fortum haluaa olla datakeskusten kumppani ja puhtaan energian arkkitehti sähkö-, lämpö, viilennys- ja kierrätysasioissa. Autamme datakeskusoperaattoreita kaikissa infrastruktuuriin liittyvissä asioissa ja luomme edellytyksiä datakeskusten sijoittumiselle Suomeen Lue lisää Fortumin ja datakeskusten yhteistyöstä!

Hiilineutraali kaukolämpö Espooseen 2020-luvulla

Fortum ja Espoon kaupunki ovat tehneet yhteisen kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen, jossa osapuolet sitoutuvat yhdessä kehittämään Espoon kaukolämmöstä hiilineutraalin 2020-luvun loppuun mennessä.

Lue lisää askeleista kohti yhteistä tavoitettamme

Fortumin Uniper-investointi

Fortum hankkii osake-enemmistön Uniperista. Uniper on menestyvä yhtiö, joka omistaa sekä vakaata että ketterää tuotantoa. Noin puolet yhtiön tuotantokapasiteetista on vähäpäästöistä kaasuvoimaa ja noin 20 prosenttia päästötöntä vesi- ja ydinvoimaa.
Lisätietoa Uniper-sijoituksesta

Tuuli ja aurinko Venäjällä

Olemme kertoneet aikomuksestamme lisätä tuuli- ja aurinkovoiman tuotantoamme Venäjällä. Pitkän aikavälin tavoitteemme uusiutuvan energian kapasiteetin määräksi Venäjällä on noin 500 megawattia.

Lue lisää uusiutuvan energian projekteistamme Venäjällä

Toimintomme Intiassa

Intian toimintomme ovat keskittyneet aurinkovoimaan. Meillä on Intiassa neljä aurinkovoimalaitosta: Amrit, Kapeli, Bhadla ja Pavagada. Olemme myös sopineet NBCC:n kanssa sähköautojen latausverkoston kehittämisestä Intiassa, ja meillä on maassa käynnissä olevia tutkimus- ja kehityshankkeita.

Lue lisää toiminnastamme Intiassa

Tutkimuksella ja innovaatioilla kohti puhtaampaa maailmaa

Fortumin tutkimus- ja kehitystoiminnan tarkoituksena on parantaa yhtiön kilpailukykyä ja luoda pohjaa uudelle, tulokselliselle liiketoiminnalle.

Lue lisää Fortumin tutkimus- ja kehitystoiminnasta

Tietoa toimintamaistamme

Meillä on pääliiketoimintaa kymmenessä maassa ja yhteensä noin 9 000 työntekijää. Maailmanlaajuisesti meillä on 2,5 miljoonaa sähkön kuluttaja-asiakasta ja noin 200 voimalaitosta.

Lisätietoa toimintamaistamme