Ratkaisuja puhtaan liikenteen edistämiseksi

Fortum kehitti vuonna 2018 ratkaisuja puhtaan liikkumisen edistämiseksi niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.

Pohjoismaista liikkuvuutta sujuvoittaa Fortum Charge & Driven parhaillaan rakentama ensimmäinen suuritehoinen sähköautojen latauskäytävä Oslon ja Helsingin välillä. Norjassa ensimmäinen suurteholatauspiste avattiin Oslon ulkopuolelle huhtikuussa, Ruotsissa Kristinehamniin elokuussa ja Suomessa Lohjalle marraskuussa 2018. Verkoston avulla uusimmilla sähköautomalleilla, joiden toimintasäde on yli 300 km, voidaan ajaa Helsingistä Osloon yhtä nopeasti kuin polttomoottoriautoilla.

Sähköautoilun sujuvuutta Euroopassa lisää Fortum Charge & Driven ja Plugsurfingin yhdistyminen alkuvuodesta, kun Fortumin pohjoismainen latausverkosto liitettiin osaksi Plugsurfingin lataus- ja maksuapplikaatiota. Aiemmin sähköautoilijan haasteena olivat lukuisat erilliset latausverkostot, jotka vaativat rekisteröitymistä ja eri maksusovellusten käyttöä. Nyt Plugsurfing tuo autoilijat ja latauspisteet yhteen yhdistämällä 60 000 sähköautoilijaa ja yli 200 latausverkostoa tarjoten näin pääsyn yli 100 000 latauspisteelle 31 Euroopan maassa.

Intiassa maan hallitus tavoittelee täysin sähköistä liikkuvuutta vuoteen 2030 mennessä. Fortumin yhteistyö Clean Motion -yhtiön kanssa tukee tavoitetta pyrkiessään nopeuttamaan Intian kolmipyöräisten ajoneuvojen sähköistystä patterinvaihtojärjestelmän avulla. Syyskuussa 2018 Fortum liittyi kansainväliseen EV30@30-kampanjaan ajoneuvojen sähköistämisen edistämiseksi. Kampanjan tavoitteena on nopeuttaa sähköautojen käyttöönottoa ja sen pyrkimys on saada sähköautoille vähintään 30 prosentin myyntiosuus vuoteen 2030 mennessä.

Ulkoisten toimien lisäksi Fortum sähköistää myös omien työntekijöittensä liikkumista. Suomessa vuoden 2018 alusta lähtien yhtiön autopolitiikka on sallinut työntekijöille työsuhdeautoiksi ainoastaan uudet sähköautot tai ladattavat (plug-in) hybridisähköautot. Sama periaate otettiin käyttöön Ruotsin työntekijöille marraskuussa 2018.

VC1

Lisätietoja Fortum Charge & Drive:stä