Yhteiskuntavastuu

Yhteiskuntavastuu

Fortum on jo pitkään tehnyt yhteistyötä paikallisyhteisöjen kanssa. Olemme määritelleet toimintatapamme uudelleen: haluamme työskennellä alueilla, jotka tunnemme parhaiten, ja sitoa toimintamme tiiviisti strategiaamme.

Lue lisää Kestävä kehitys 2020 -raportista
Intia koronaepidemia

Fortum tukee Pelas­takaa Lasten korona­kriisin avustus­työtä Intiassa

Fortum lahjoittaa satatuhatta euroa Pelastakaa Lapset (Save the Children) -järjestön työhön koronakriisistä kärsivien lasten ja perheiden auttamiseksi Intiassa.

Lue verkkouutinen
Rakennuksen seinä, puun oksia ja sininen taivas

Fortumin yhteiskuntavastuuohjelma

Hallinnoimme yhteiskunnallista toimintaamme yhteiskuntavastuuohjelman (Corporate Social Responsibility, CSR) puitteissa. Ohjelmassa on kolme painopistealuetta: ilmasto, kiertotalous ja ihmiset. 

Lue Fortumin yhteiskuntavastuuohjelmasta
Kaksi nuorta naista selällään lattialla ottamassa selfietä

Fortumin yhtiökokouksen säästöt hyväntekeväisyyteen

Fortumin yhtiökokous järjestettiin koronaepidemian vuoksi virtuaalisesti keväällä 2021. Järjestelystä syntynyt säästö ohjattiin hyväntekeväisyyteen Mannerheimin lastensuojeluliitolle (MLL). 

Lue lisää Fortumin lahjoituksesta MLL:lle

Tukemisella ja liiketoiminnalla vahva yhteys

Fortum on tehnyt pitkään yhteistyötä paikallisyhteisöjen kanssa. Olemme kuluneena vuonna uudistaneet tukemisen periaatteemme. Kaikki työ pohjautuu arvoihimme, jotka ovat uteliaisuus, vastuullisuus, rehellisyys ja kunnioitus.

Lue blogikirjoitus

Fortumin ja Nesteen säätiö

Fortumin ja Nesteen Säätiö on säätiö, jonka tarkoituksena on tukea luonnontieteellistä, teknillistieteellistä sekä taloustieteellistä tutkimus-, opetus- ja kehitystyötä energia-alalla. Tässä tarkoituksessa säätiö myöntää avustuksia, apurahoja, tunnustuspalkintoja tai muulla tavoin taloudellisesti tukea tarkoituksensa toteuttamiseen liittyviä toimintoja.

Lue lisää Fortumin ja Nesteen säätiöstä

Näin haet Fortumin yhteiskuntavastuualoitetukea (sponsorointi- ja lahjoitushakemukset)

Tukiperusteet

Fortumin yhteiskuntavastuualoitetukea voi hakea alla olevan linkin kautta löytyvällä lomakkeella. Hakemuskäsittelyn jouhevoittamiseksi toivomme, että vastaat lomakkeessa esittämiimme kysymyksiin kuten esimerkiksi millaista näkyvyyttä olette suunnitelleet hankkeessanne Fortumille. 

Huomioithan, että hakemusten tulee täyttää perusvaatimuksemme, jotta voimme ottaa ne käsittelyprosessiimme. Vastaamme kaikille hakemuksen jättäneille. 

Ennen hakemuksen täyttämistä, huomioi seuraavat seikat:

 • Varmistaaksesi hakemuksesi jouhevan käsittelyn kerro meille kaikki pyytämämme yksityiskohdat. Pakolliset kentät ovat merkityt. Emme käsittele vajavaisin tiedoin lähettyjä hakemuslomakkeita. 
 • Verkkolomaketta ei ole mahdollista tallentaa luonnoksena, joten teethän sen kerralla valmiiksi. 
 • Ennenkuin lähetät hakemuslomakkeen meille, varmista, että olet täyttänyt kaikki pyydetyt yksityiskohdat. Hakemusta ei ole mahdollista peruuttaa sen jälkeen, kun se on lähetetty meille. 
 • Hakemuksesi käsittely voi kestää tovin. Saat meiltä vastauksen noin 90 päivän kuluessa. 
 • Fortum toivoo tukihakemuksia yhteiskuntavastuuohjelmamme alueilta: ilmasto (ympäristö ja vesi), kiertotalous (kierrätys ja jätteet) ja ihmiset (erityisinä painopisteinä nuoret, lapset ja koulutus). 

Emme tue:

 • mitään poliittisia aloitteita
 • julkishallintoa (viranomais-, poliisi- tai sotilastahoja)
 • työmarkkinaorganisaatioita
 • kunnallis- tai paikallishallintoa
 • urheilua, jollei sillä ole vahvaa sidosta yhteiskuntavastuuohjelmamme teemoihin
 • uskonnollisia aloitteita
 • ääriliikkeitä tai yhdistyksiä, jotka käyttävät laittomia, epäeettisiä tai ympäristöä tai turvallisuutta vaarantavia keinoja
 • mitään pelkän logonäkyvyyden vuoksi.
Becoming supplier

Toimintaohje palvelun- ja tavarantoimittajille (englanniksi)

Sustainability report

Yksityisyyden suoja Fortumilla (englanniksi)